Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Halászlevet csak itt.

Véndió Étterem BajaVéndió Étterem Baja a térképen

Kiváló 2018. decemberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2019. július 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
„A stewardess az utashoz: - Üdítőt?
Utas: - Miből lehet választani?
Stewardess: - Igen vagy nem.”
Star Wars vagy Startrek? Marvel vagy DC? Coca vagy Pepsi? Ha már két dolog között lehet dönteni, mindkettőnek lesznek támogatói és ellenzői. (Na meg persze a középen vállukat vonogatók, hogy nekik mindegy.)
Szegedi vagy bajai az igazi halászlé? Erre a kérdésre sem én fogom megadni a választ, mert be kell, hogy valljam, nem szeret(t)em a halászlét. Gyerekkoromban, hiába ettünk sok halat, és kaptam minden megtalált szálkáért 20 fillért, az étlapok vízi élőlényeiből készült ételek, nem dobogtatják meg a szívemet. Ez alól apósom halászleve a kivétel, amely, mióta megházasodtam, minden karácsonyunk ünnepi menüsorának elengedhetetlen része. Először udvariasságból nem utasítottam vissza, de megkóstolva el kellett ismernem, hogy nagyon finom. Ám máskor és máshol nem vágytam eme étekre.
„si fueris Romae, Romano vivito more; si fueris alibi, vivito sicut ibiDe,” tartja a latin mondás, azaz ha Rómában vagy, élj úgy, mint a rómaiak; … Ezért amikor Szegeden jártunk, megkóstoltam a helyi nevezetességet és most, hogy az óévet Baján búcsúztattuk, természetesen megkóstoltam az itten halászlevet is.
Szállásunkhoz volt közelebb étterem, sőt a szállodában is ehettünk volna, mégis sokan ajánlották a Véndiót. Hát egy kiadós korcsolyázás után betértük, hogy ott ebédeljünk meg. A hely otthonos, mégis modern hangulatú. Ami külön tetszett, hogy bár fel volt díszítve karácsonyra, mégsem borult ránk egy giccsparádé. Pont annyi üveggömb, fenyőág volt körben, amit a jóízlés elbír. De nem nézelődni, hanem enni akartunk. A felszolgálók is nagyon kedvesek voltak. Aki szerencsés, azt János fogja elkísérni, sajátos humorával, mégis tisztelettel a kulináris kiránduláson. Jó túravezetőként mesél a városról, az ételről megtűzdelve egy-egy helyi legendával vagy vicces történettel. Nem telepszik le az asztalhoz, se rá a társaságra, de a tányérok összeszedését biztosan nem kíséri feszengő csend.
A „felnőttek” halászlevet rendeltek, amit egy hatalmas tálban kaptunk meg, és még a gyerkőcök is meg tudták kóstolni egy-egy tányér erejéig. A „köret” jófajta házi jellegű kenyér, amit nem ajánlok a szénhidrát diétát tartóknak, még csak megillatozásra sem, mert 3-4 szelet után kap csak észbe az ember, hogy mennyit is fogyasztott belőle. De tudom ajánlani e város hírességét, mert már az első tányér is olyan kellemesen eltöltött minket, hogy nem is éreztük a korcsolyázás fáradalmait. Mi jól is laktunk a levessel, fiam kérte a szokásos lekváros palacsintáját, s míg ette, csak az elégedett szuszogását lehetett hallani. Sör, házi limonádé volt az italunk. Megtelt a gyomrunk és a lelkük is, így az újesztendő első napján ismét itt jártunk. Szegedi vagy bajai? Mindenki döntse el maga, de az biztos, hogy ebben nagyon sokat „segít” a Véndió étterem. Köszönjük nekik!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Véndió Étterem további értékelései

2019.08.26a párjával
Kiváló
At étterem a Sugó partján a Petőfi szigeten található. Idén kétszer is betértem ide. Egyszer sem csalódtam. Az ételek ízletesek,a kiszolgálás figyelmes . A hal ételeik is jók.( rántott süllő ) . A leveseket forrón tálalják . A kerthelyiség nagy és hangulatos. Ami egy kis negatívum hogy nem...
2018.09.11a párjával
Kiváló
Teljesen véletlenül tértünk be ide, mivel nem jártunk még erre eddig, azt gondoltuk a halászcsárdánál vagyunk, mivel az volt a fő cél. Szerencsére! Hangulatos hely, foglalásunk nem volt, de lett helyünk. Minket kiszolgáló fiatal pincér rendkívül barátságos, segítőkész volt. A hely zsúfolásig...
2017.12.14családjával
Kiváló
Korábban már ajánlották ezt az éttermet mások is és nekünk is megtetszett a szép környezet. Csodálatos helyen van az étterem. Belépve mintha családtagként kezeltek volna bennünket azonnal fogadtak és szabad helyet keresve asztalt ajánlottak. (megjegyzem nem sok szabad hely volt). A választott...
Népszerű szállások a környéken
Duna Wellness Hotel Baja - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2025.03.03-ig
Duna Wellness Hotel Baja
29.900 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Takler Kúria Szekszárd - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2026.03.05-ig
Takler Kúria Szekszárd
19.465 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel