Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Óévbúcsúztató Baján.

Duna Wellness Hotel BajaDuna Wellness Hotel Baja a térképen

Kiváló 2018. decemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2019. január 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2014. óta minden új esztendő, egy magyarországi szállodában köszönt ránk. Kis családom anyósommal kiegészülve tölt el együtt pár napot az otthontól távol. Idén a bajai Duna Wellness Hotelt választottuk.
Már négy évvel ezelőtt, az első alkalommal kiderült számunkra, hogy bár többe kerül, de nyugisabb, ha 30-án utazunk le és január második napján indulunk haza. Akkor olyan helyet kerestünk, ahol a szilveszteri műsoros gálavacsorán kívül a többi nap is van valamilyen szervezett programlehetőség. Színházi előadás, bor- vagy pálinkakóstolás, pezsgőgyár-látogatás, vezetett helytörténeti séta. Azóta rájöttünk, hogy jó pár programot mi magunk is meg tudunk szervezni, némi netes barangolás és telefon segítségével.
Ami mindenképpen a terveink között szerepelt most is, az a korcsolyázás a gyerekeknek és a híres Bajai halászlé megkóstolása. Ez utóbbi élményről bővebben egy másik értékelésben írok, itt csak annyit említek meg, hogy kihagyhatatlan volt.
A szálloda személyzete az ott töltött idő alatt nagyon kedves, előzékeny és figyelmes volt velünk. Bármilyen kérdéssel és kéréssel fordulhattunk bármelyikükhöz.
Az étkezés reggel svédasztalos rendszerben, míg a vacsora menüválasztásos módon volt megoldva. Az érkezésünk napjának délutánján választható üdvözlő ital (üdítő, kávé, sör) valamint tea és süti várt minket a szálloda bárjában. Az utóbbit nagy szívfájdalmamra csak nézhettem, de már az illat is felért egy inzulin-sokkal. Az ételeknek nem csak a látványa, de az íze is kiváló volt. Igazi házias gasztronómiai élményt élhettünk át minden étkezésnél. Maga a szilveszteri gálavacsora is szemet és szájat gyönyörködtető fogásokból állt.Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a reggelinél előfordult, hogy 20 percet kellett várni a kávégép újra töltésére vagy elfogyott a rántotta. A gálavacsorán telt ház volt az étterem mind két helyiségében. A fogások gyorsan követték egymást a rengeteg felszolgálónak köszönhetően. Talán a tömegnek tudható be, s így a korai előtálalásnak a konyhán, hogy egy-egy fogása kissé szárazabb hatást keltett.
A tombola elég sajtáságosan volt megoldva, de tavaly miénk volt a fődíj, így nem bánkódtunk. Amit viszont ki kell emelnem az a két fős zenekar volt, akik fergeteges hangulatot teremtettek attól a pillanattól kezdve, amint a "húrokba csaptak". Hatalmas mulatással köszöntük el a 2018. évtől.
A wellness részleg beosztása a „sok jó dolog kis helyen is elfér” elvét követte. Megtalálható a gőzkabin, finn- és infra szauna, valamint van nagy medence és jakuzzi is. Mivel külsősök is igénybe vehetik a szálloda ezen szolgáltatásait, így öltözők, zuhanyzók is a részleghez tartoznak, még sem volt zsúfolt érzése az embernek. Idén két nap erejéig ezt a szolgáltatást is kihasználtuk.
A hotel a központban van, gyönyörű kilátást engedve a szobákból vagy a karácsonyi pompába öltöztetett Szentháromság térre és a városra, vagy a szálló mellett hömpölygő Sugovicára és a Petőfi szigetre.
Mivel a gyerekek már nagyok, így három szobát kértünk, ha lehet egymás közelében. Így könnyebb a készülődés, hiszen 3 fürdőszoba van, és csemetéinknek is van lehetőségük kissé magukban lenni. A szobákból van három és négy csillagos is. A nagyobb minősítéssel rendelkező, modern designe-t képvisel mind színeiben, mind bútorzatában. Ami érdekesség, hogy a fürdő ajtaja üvegből van, így zuhanyzás közben is lehet nézni a tv-t, de ugyan így láthatjuk azt is, ha a szobatársunk kis vagy nagy dolgát végzi. A háromcsillagos szobák hagyományosabb stílust képviselnek. Az ágy kényelmes, viszont zuhanyzás közben meg kell küzdeni a zuhanyfüggönnyel. Nagyon örültem annak, hogy az ablak elé húzott függönyön kívül redőnnyel is lehetett igazi sötétet csinálni. Aludni, pihenni, készülődni, olvasgatni tökéletes volt a szobánk. Kényelmesen el lehetett férni, de ez a szerencsén is múlott. Gyermekeink szintén három csillagos, két ágyas szobájának fürdő része alig volt nagyobb, mint a benne található zuhanytálca.
Ettől a pár kellemetlenségtől eltekintve remekül éreztük magunkat itt. Az is megfordult a fejünkben, hogy szakítva az eddigi „hagyományainkkal”, jövőre nem új, hanem egy ismert és megszeretett helyen köszöntjük az új esztendőt, a bajai Duna Wellness Hotel, Pacsirta éttermében.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:
Szolgáltatások:Kiváló
Étkezés:
Elhelyezkedés:Kiváló

Duna Wellness Hotel további értékelései

2024.03.09egyedül
Kiváló
A wellness részleg ugyan nem túl nagy, de tiszta. Persze aki kifejezetten ezért megy, az lehet picit csalódni fog, viszont minden más szolgáltatás extra jó. A szoba tiszta volt, az ágy kényelmes, a reggeli pedig nagyon ízletes. Figyeltek arra, hogy ha valami kifogyott a reggeli kínálatból,...
2023.11.02gyerekekkel
Átlagos
Voltam már itt, azért foglaltam ide újra. A szoba pici volt, de ez nem zavart. A porháló, a pókok, poloskák inkább. A wellness pici és erősen felújításra szorul. A reggeli nagyon jó, de pl.vacsoránál a húsleves egyik nap nagyon finom, másik nap zsíros, zavaros, és telepakolták farháttal. A...
2023.10.25gyerekekkel
Hangulatos kisváros Baja Érdemes sétát tenni belvárosa utcáin. A városnéző kisvonat sok mindent bemutat ,megéri utazni vele.A szálloda rendben volt.Barátságos személyzettel volt szerencsénk találkozni a recepciós hölgytől kezdve az étteremben felszolgálókon keresztül a szoba asszonyokat és a...

A Duna Wellness Hotel legnépszerűbb csomagjai

Duna Wellness Hotel Baja - Napi árak reggelis ellátással (1 éjtől)
Napi árak reggelis ellátással (1 éjtől)
29.900 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
2025.03.03-ig
Duna Wellness Hotel Baja - Pünkösd (min. 1 éj)
Pünkösd
38.900 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
05.16-20.
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.01.06-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
82.460 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től csodás félpanzióval
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.08.09-ig
Hotel Kapitány Sümeg
114.880 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval