Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiváló kolbászozó

Kolbászfalu BalatonakarattyaKolbászfalu Balatonakarattya a térképen

Kiváló 2022. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Elsőre az ragadta meg a figyelmem a Kolbászfalu menüjében, hogy tartanak a nagyipari csapoltak mellett palackos Hübris sört. Egy kolbászokra épített bisztró, ahol tisztességes sört kínálnak eleve bizalomgerjesztő, ott majdnem biztos, hogy az ételekre is odafigyelnek.
Szóba elegyedtünk az egyik kedves, barátságos, kommunikatív felszolgálóval, majd az üzletvezetővel, akik készségesen válaszoltak záporozó kérdéseinkre.
Megtudtuk, hogy a helyet egyik beszélgetőtársam, Bíró Ferenc, a Zoltán utcában évtizedek óta sikeresen működő Iguana nevű mexikói étterem korábbi üzletvezetője alapította az idén Ökrös Gergellyel, a TV2 gyártási és kreatív igazgatójával, aki történetesen a szomszédos fagylaltozónak a tulajdonosa. Segítségére volt az üzlet megindításában a kolbászkészítés élő legendája, a sajtóban csak kolbászkirályként emlegetett Dékány Ferenc, akinek nyolcvanhét évesen is szenvedélye a kolbászkészítés. Együtt alkották meg a szortimentet, amiben nem kevés különlegesség kóstolható.
A kolbászok darabra kérhetők, eleve úgy állították össze a menüt, hogy kedvezzen azoknak, akik elsősorban kóstolni akarnak. Más nemzetek ízvilágának jegyében megalkotott kolbászok 70 grammot, a gyulaiak tíz dekát nyomnak.
Némi hezitálás után az ötös szett mellett döntöttünk, mert a hármas-négyes kombinációkba nem fértek bele azok, melyeket a must have kategóriába soroltunk. Így aztán rendeltünk egy gyulai csípőset, egy mexikói ihletésű chorizo-zsánerűt, egy indiait, érdekelt továbbá a loukanika (görög narancsos kolbász), valamint a luganega (olasz mazsolaboros kolbász) helyi rekonstrukciója.
Kérhető a kolbászok mellé sült, steak és serpenyős burgonya, krumplisaláta, számunkra a kenyér elégségesnek tűnt, főleg jóllakottan, meg ugyebár a kenyér kiváló teszt abban a tekintetben is, hogy mennyire mély egy adott helynek a minőség iránti elkötelezettsége.
Nos, a Kolbászfaluban Arán kenyeret adnak a kolbász mellé. Meg merem kockáztatni azt a kijelentést, hogy ahol a kenyér prémium minőségű, ott a konyha is erre törekszik. A Kolbászfalu erősíti ezt a szabályt, kolbászaink egytől egyig ízre, állagra, hőkezelésre kiválóak voltak, szaftosak, roppanósak, harmonikusak. És visszatérésre csábítóak, elvégre kóstolatlanul maradt még a gyulai pikánson, olasz zöldfűszeresen, sváb majorannáson kívül hatféle grillkolbász is. Tartanak még hekket, grillezett csirkemellet, sertéstarját és sajtokat is, de kicsi a valószínűsége, hogy itt valaha nem kolbászt fogok rendelni.
A kolbászok mellé a kenyéren kívül kértünk mustért, cheddar sajtmártást, ami helyben készül, de még finomítható, valamint kifogástalan kovászos uborkát. A Kolbászfalu egy élménydús nap méltó záróakkordja volt. Úgy vélem, fogunk még hallani felőlük, ez egy sikerre ítélt kezdeményezés.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (11)
Kolbászfalu Balatonakarattya - EgyébKolbászfalu Balatonakarattya - EgyébKolbászfalu Balatonakarattya - EgyébKolbászfalu Balatonakarattya - EgyébKolbászfalu Balatonakarattya - EgyébKolbászfalu Balatonakarattya - EgyébKolbászfalu Balatonakarattya - EgyébKolbászfalu Balatonakarattya - EgyébKolbászfalu Balatonakarattya - EgyébKolbászfalu Balatonakarattya - EgyébKolbászfalu Balatonakarattya - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
54.384 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Nyári sláger
Nyári sláger
06.28-08.30.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval