Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Igénytelenség

Tornácos Panzió BalatonberényTornácos Panzió Balatonberény a térképen

Szörnyű 2019. júniusban, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2019. június 15.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Csoportot vittem a panzióba.
A gyerekek, 16-17 éves nyitott, igényes gyerekek, tele kritikus megnyilatkozással.
Amikor megtaláltam a "céget" akiknek két balatoni üdültetésre is alkalmas tulajdonuk van, elmondtam az osztályomnak, akik rögtön rátaláltak olyan kommentekre, amelyek olvasása után úgy döntöttünk, hogy inkább a drágább, 6000.- Ft/fő/éj csoportos áron, persze teljes ellátással, helyet választanák. Ez lett Balatonberény.
Ezért az árért mit is ajánlottak? Fürdőszobás, légkondis szobákat, svédasztalos reggelit, s a gyerekeknek használható medencét, kosárpalánkot, esetleg benti játéknak egy csocsó asztalt is.
S akkor a valóság:
A megérkezésünk előtt próbáltam a honlapon megadott egyetlen elérhetőségen egyeztetni tulajdonosnővel, s megbeszélni néhány dolgot, pl. a szobaelosztást, a menüt, stb. de sajnos egyéb problémái miatt ebben nem tudott nekem érdemben segíteni, viszont átadta a férjének a feladatok megoldását, aki másnaptól a kezébe vette az ügyintézést, s szimpatikusan, kommunikatívan, konstruktívan állt a feladatok és a kérdéseink elé.
A tulajdonos férje, a maga időhiányos lehetőségein belül megpróbált mindent, hogy tompítson a helyzeten. Ő az, aki miatt nem vált rémálommá az ottlétünk. Igyekezetét utólag is nagyra értékelem!
A tapasztalataink:
1. a hely igénytelen, piszkos, elhanyagolt. Az, hogy éppen egy nyári hőhullám idején voltunk ott, csak nehezített a dolgon, hiszen a légkondi nem üzemelt, (állítólag a szerelő külföldre távozott, pedig csak gázzal kellett volna feltöltenie, de nem találtak olyat helyette, aki ráér és meg is csinálta volna!
2. Az ablakokat nem lehetett nyitva tartani, mert a szúnyoghálók csak dísznek voltak ott, az eredeti célnak már messze nem feleltek meg, hiszen szakadtak, hiányosak, vagy egyáltalán nem is voltak.
3. A szőnyegek koszosak, foltosak, az ágyak vagy kemények vagy dohos szagúak voltak. A penészt egy-egy furcsa borítással próbálták meg eltakarni, sikertelenül.
4. A medencét talán tavaly ősz óta nem takarították, zöldes-barnás algás volt az egész: a víz bűzlött! Tehát használhatatlan volt! A kosárpalánk egy „miniház” falára volt felszerelve hajdanán talán még lehetett is rádobni egy-egy alkalommal, de most leszakadva, valami furcsa csőhálóval ellátva ott csúfolta ki ezt a remek sportot! Ez is használhatatlan volt!
5. S akkor a hely megközelíthetősége: nos, 2,4 km-re van a vonatállomástól. Tudom, hogy a diákjaim tudnak járni, de egy hideg üdítőért is ugyanennyit kellett gyalogolniuk…
6. mivel a medence nem üzemelt, így egyéb fürdési lehetőséget kellett keresnünk, ugyanis a panzió közeli Balaton parti rész nem alkalmas fürdőzésre, tehát maradt a berényi szabadstrand, de azt éppen felújították: kőlap-rakások illetve munkagépek lepték el a területet. Ebből következően ez alkalmatlan volt arra, hogy ott fürödjenek, játsszanak a gyerekek. Mi mást tehettünk volna: fizettünk a kiépített strandra való bejutásért. Mindhárom napon! Ez azonban 1500.- Ft/fő-vel növelte a kiadásainkat a belépők miatt, amit nem kellett volna megfizetni, ha mindazt megkaptuk volna, ami a honlapjukon szerepelt, illetve, amiket a fotókon láttunk.

S akkor az ellátásról:
Az első napon milánóit kaptunk. Finom, de kevés volt. A gyerekek a tészta vacsora után 2 órával már éhesek voltak. Kértünk teát, de kiderült, hogy a csapból VASAS víz folyik, így vas ízű ihatatlan teát kaptunk.
Másnap a reggeli egészen finom volt, de a tea itt is bezavart, illetve az, hogy aki nem eszik húst, felvágottat, annak a vajas kenyéren kívül nem volt más alternatívája.
Ebédre zöldséges levest kaptunk ugyanebből a vízből készítve: tehát ehetetlen volt. Megkérdeztem, hogy megkóstolták-e már a saját főztjüket, mire a válasz a meghökkentő NEM volt... Majd jött a mustáros csirke rizzsel, amit a szakács úgy tálalt, hogy a JÉGHIDEG rizsre tette fel a feltétet. Visszaküldtük, amin "kissé" csodálkoztak, hogy miért ne lehetne ezt így megenni. Majd egy kis melegítés után megkaptuk újra. Hozzáteszem a mustáros csirke is finom volt!
Vacsorára hideget kértünk, szerencsére azt is kaptunk! S bővült a paletta sajttal és gabonapehellyel, örültünk neki!
A 3. napi reggeli volt olyan, ahogyan kezdeni kellett volna, ott mutatták meg, hogy ha odateszik magukat, akkor azért maga az ellátás akár jó is lehetett volna.
Pozitívumként el kell, hogy mondjam, a tulajdonos férfi felajánlotta, hogy segít a csomagok szállításában, és a gyerekeket is szállította a saját autóján, mert a medence nem működött. Külön megemlíteném, hogy a műtétre váró térdem miatt nehezen megy számomra a gyaloglás, ezért külön köszönet a szállításért, mert így el tudtam kerülni a fájdalmas gyaloglást.
S bár a tulajdonos férfi mindent megtett, hogy mentse a menthetetlent, de sajnos az összképet a kemény próbálkozása ellenére sem tudta pozitívvá alakítani!
S akkor a tapasztalt valóság röviden: a kemping rész területe, az épület, az ottani lehetőségek egy hatalmas csalódás volt!
A magam részéről próbáltam tárgyilagosan leírni a tapasztaltakat.
Remélem, az olvasó le tudja szűrni belőle a tanulságot!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Átlagos
Tisztaság:Szörnyű
Ár / érték arány:Szörnyű
Kényelem:Gyenge
Szolgáltatások:Szörnyű
Étkezés:Gyenge
Elhelyezkedés:Gyenge
Fényképek (16)
Tornácos Panzió Balatonberény - SzobákTornácos Panzió Balatonberény - EgyébTornácos Panzió Balatonberény - EgyébTornácos Panzió Balatonberény - Medence/kertTornácos Panzió Balatonberény - Medence/kertTornácos Panzió Balatonberény - EgyébTornácos Panzió Balatonberény - BelsőTornácos Panzió Balatonberény - KörnyékTornácos Panzió Balatonberény - Külső képTornácos Panzió Balatonberény - KörnyékTornácos Panzió Balatonberény - EgyébTornácos Panzió Balatonberény - Medence/kertTornácos Panzió Balatonberény - Medence/kertTornácos Panzió Balatonberény - EgyébTornácos Panzió Balatonberény - BelsőTornácos Panzió Balatonberény - Környék

Tornácos Panzió további értékelései

2018.07.26gyerekekkel
Szörnyű
Koszos, büdös, dohos az egész, nemcsak a szobák, ahogy belépsz, az egész panzióban érezni, penészes fal, szakadt,koszos, széjjelnyűtt ágynemű, olyan zuhanyzó és wc amit sosem használnék...állítólag most lett felújítva...hahaha! Az előző lakó szemete még a fürdőben, vagy ki tudja mióta volt ott......
2018.07.16gyerekekkel
Szörnyű
2018.07.11.Ezen a napon megérkeztünk a 3 gyerekünkkel nyaralni és ahogy az udvarra beértünk már is rém álommá vált.Ugyanis az udvar koszos,rendezetlen,nagy fű mindenfelé amerre a szem ellát.Nem tudták nekünk ideadni időben a szobát mert nem száradt meg az ágynemű ami még este is az esőben...
2018.07.15családjával
Szörnyű
Mi akikkel erre a szállásra érkeztünk Aranyhal Panzióként ismerjük. Eredetileg 5 nap 4 éjszakát töltöttünk volna itt, de egy estét is alig tudtunk átvészelni. Amint odaértünk a szállásra az egyik alkalmazott rögtön meg is jelent tájékoztatott minket, hogy jó helyen járunk és hogy jelenleg...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Balatontourist Berény Naturista Kemping Balatonberény - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
05.10-09.23.
Balatontourist Berény Naturista Kemping Balatonberény
30.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2024.06.03-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással