Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kellemes olasz étterem

Gianpiero's Étterem BalatonboglárGianpiero's Étterem Balatonboglár a térképen

2015. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. augusztus 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A parti sétányon, szemben a Strand bejáratával, könnyen megtalálható, forgalmas központi helyen lévő étterem, ami a neve alapján olasznak tűnik, de valójában nem az, vagy nemcsak, mert elég sok magyar(os) ételük van. Én Lelléről jöttem át ide, könnyű volt megtalálni az éttermet, parkolóhelyet vadászni a környéken viszont annál nehezebb (nyáron, strandszezonban és napos időben).
Az étterem előtt van egy fedett, de üvegtetős, ennek köszönhetően világos terasz, de már ezt is kinőtte az étterem, és további asztalokkal bővítettek a strand felé továbbterjeszkedve. Így is csak 1-2 üres asztal volt, látszik, hogy népszerű hely.
A berendezés kellemes, a barna (diófa) mellett a sötétkék dominál a terítők, drapéria színében, elegáns, de ugyanakkor barátságos is a hangulata.
Hétköznapokon 2 fogásos ebédmenüt kínálnak 1190 Ft-ért, ezek általában kifejezetten magyaros ételek (pl. hurka, brassói, paprikás csirke galuskával - azon a héten, amikor ott jártam), olasz fogást nem találtam köztük. Ezen kívül minden nap van állandó B menüként húsleves és rántott hús szintén 1190 Ft-ért, ez amolyan népi kedvenc. 3 féle gyerekmenü is szerepel az étlapon.
A normál étlap ennél érdekesebb, bár ebben is feltűnnek a tradicionális magyar fogások, ez valószínűleg a sok külföldi vendég miatt alakult így. A levesek között a paradicsom-krémleves rukkolával tűnt a legolaszabbnak (790 Ft), a tészták között pedig a tagliatelle paradicsomszószban, csirkemellel, olívabogyóval és mozzarellával (1790 Ft) volt a legszimpatikusabb. A nem túl hosszú étlapból jelentős részt a pizzák képviselnek, amelyek ára szintén a normális kategóriában maradt (1200-2000 Ft között a feltétektől függően). A konyha korrekt, az ételek finomak voltak, ha nem is kimagaslóak. A pincérek kedvesek, udvariasak, és gyorsan dolgoznak.
Korrekt, kellemes hely, ajánlom!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló

Gianpiero's Étterem további értékelései

2023.07.18a párjával
Kiváló
Balatonboglári nyaralásunk alkalmával egy vacsorára tértünk be a Gianpiero's étterembe. A választék nem nagy. De a találtunk megfelelelót, mert elsősorban könnyed ételt kerestünk. Nagyon sokan voltak, de kaptunk helyet. Gyorsan a vacsorát is kihozták. Ízletes volt. A cézár saláta meglepett,...
2019.08.07gyerekekkel
Kiváló
Télen és nyáron is megfordulunk itt évente. Az elmúlt 10 évben sosem kellett csalódnunk. Főszezonban kissé túlterhelt a személyzet, de ha nem ebéd, vagy vacsoraidőben próbálkozunk jó eséllyel kellemes élményekkel távozhatunk. A pizzák minden alkalommal finomak voltak. A többi étellel sem volt...
2019.07.04gyerekekkel
Gyenge
Nincs túl jó véleményem erről az étteremről.Annyit nem tudott megjegyezni a felszolgálólány, hogy a főételt nem rizzsel kérem, ahogyan az étlapon szerepel, hanem hasábburgonyával. A rántott csirkemell erősen halízű volt :( Két családtagom is pisztrángfilét rendelt, valószínű közös olajban sültek....
Népszerű szállások a környéken
Boróka Vendégház Balatonlelle - Legjobb ár
Legjobb ár
06.01-09.01.
Boróka Vendégház Balatonlelle
199.500 Ft / 8 fő / 3 éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2024.06.03-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval