Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megkopott fény...

Anna Grand Hotel BalatonfüredAnna Grand Hotel Balatonfüred a térképen

Gyenge 2017. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2017. október 23.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Ellentmondásos benyomásaim voltak erről a szállodáról. A régi patinás név, és persze az Anna bálok hírneve alapján voltunk kíváncsiak erre a helyre.
Kezdem azzal ami jó:
Az elhelyezkedés és az épület: a szálloda Füred patinás részén található, közel a Balaton partjához, a hangulatos Tagore sétányhoz. A felújított épületegyüttes ( Szivkórházzal együtt) hitelesen adja vissza a reformkor hangulatát. Ez tényleg el tudja varászolni az idelátogatót. Viszont a bejáratnál nincs kivilágítva a szálloda neve, de az épület előtti totemoszlop sem világít, hogy ember, hahó, itt vagyunk. Amikor megérkeztünk egy külföldi hölgynek kellet magyaráznom, igen, jó helyen van, és a bejáratot hol találja.
A szoba hangulatos, az ágy kényelmes, a vizesblokk megfelelő. A bútorzatban a helykínálat az az átlagosnál nagyobb, a TV mérete is nagyon jó.
A welness részleg: a kettéosztott tér az úszó- és élménymedencének jó ötlet. A szaunarész mérete most ugyan megfelelő, de nagyobb kihasználtság esetén már kicsi lehet. A nagy üvegfelületek, jól bevilágítják a teret - más kérdés, mi van nyáron, ekkora teret hűteni, pont az üvegházhatás miatt.
Személyzet: rendkívül udvariasak és diszkrétek. Tudják a dolgukat, a háttérben maradnak, de ha kell, azonnal segítenek.
Az étterem patinás, gyönyörű, szép kilátással.

Ami viszont probléma (jelzem, több hozzászóló hasonló gondokról írt):
- a ****-os minősítéshez képest egy lelakott belső. A mi szobánk egy "állatorvosi ló"; az ablak koszos, a felső üveg-elemek pókhálósak, bennük a soklábú vadász által elfogyasztott rovarok maradványaival. A függönyön megmagyarázhatatlan koszfolt. Az ablakpárkány belső felületén a festék felvált - egyébként az ablakok jól záródnak. Az ágy matraca kifoszlott, a szivacsborítás már morzsálódik. A légbefúvó nyílásásáról hiányzott a rács, a tégla falazóelemek kifigyeltek. Az ajtó belső felén a felső zsanér a borítást lefeszítette, mintha egyszer feltörték volna. Ezt ellenpontozandó, bal oldalt alul viszont hiányzott is a borítás egy kis része. A fürdőben a törölközőtartó mindkét befogási pontja lógott, csak azért nem esett ki a tiplokből, mert az alsó él megtámaszkodott a csempén.
- a közös terek: a barna-bézs színvilág jó, de a lépcsők szőnyege erre a színre kényes. Szóval koszos, kiábrándító. A parkolóházba eljutni elsőre mind kocsival, mind gyalog egy élménytúra, de ez adottság a recepción adott térkép sokat segít. Ám a parkolóház világítása hiányos: elsősorban amiatt, hogy fénycsövek világítanak, sok helyen lépcsőházi jelleggel, tehát kapcsolás után egy rövid ideig. Emiatt hamar tönkremennek, sötét az egész. LED-es megoldást lehetne tenni a jelenegi világítótestekbe is. A szinteket jelző grafittis felfestések is érdekesek.
- az étkezés: hogy' mondjam... az étterembe eljutni első esetben egy bolyongás. Nem akartam elhinni, hogy ezt csak egy kültéri - igaz árkádok alatti -, sétával lehet megoldani. Az önkiszolgáló reggeliválaszték elfogadható, ugyanez igaz a vacsrára is. A vacsora melegételek nagyon átlagosak, ízvilágban többet vártam. A hidegkonyhai kínálat viszont finom. Az italkínálat megfelelő, az általunk kóstolt vörösborok mindegyike jó választás volt
- műsor: ottlétünk alatt egy dixieland műsort biztosított a szálloda, amely jó ötlet és élvezetes is volt, ám a szervezés...keresem a szavakat. Nem volt elég ülőhely, ami volt az is rendkívül kényelmetlenül volt elhelyezve a műsor szempontjából, csak kicsavarodva láthattuk az előadókat. Többen a szomszédos helységből hoztak át székeket. Szóval elképesztő volt. Erre fel kell készülni a szállodának: időben tájékoztatni a vendégeket nemcsak foglaláskor a neten, de a helyszínen is plakátokkal, a hely és az idő pontos megjelölésével. Megfelelő számú asztal, szék legyen harapnivalók listájával és itallappal, hogy a jónép fogyasztani is tudjon, illetve legyen erre rávezetve. Ennek hiányában mintegy bő 20-an élveztük az előadást, pedig jóval többen voltunk a szállodában.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Kényelem:
Szolgáltatások:
Étkezés:Átlagos
Elhelyezkedés:Kiváló
Fényképek (2)
Anna Grand Hotel Balatonfüred - Külső képAnna Grand Hotel Balatonfüred - Vendéglátás

Anna Grand Hotel további értékelései

2024.01.07gyerekekkel
Nem először járunk az Anna Grand Hotelben. Nagyon szeretjük! Az elhelyezkedèse, a felújított szálloda,a szobák fantasztikusak. Az ètterem ètelei nagyon finomak ès minden igènyt kielègítőek! A szemèlyzet kedvessège is figyelemremèltó! A wellnessben a...
2023.05.02a párjával
A szállás kiváló helyen van, az épület szép, az ételek az étterem rendben van, friss finom minden , széles a választék.A szállodában lévő személyzet kedves , segítőkész. A mi szobánk enyhén szólva is a tűrhető kategóriába tartozott. A szőnyegpadlón több helyen gusztustalan kitudja milyen...
2023.01.08a párjával
A jakuzzi, az élmény medence egyik része, az egyik infra szauna és az aroma kabin nem működött. Erről információ nem volt sem a hotel honlapján sem a hotelben a recepción, csak a helyszínen szembesültünk vele. A wellness részlegben a férfi mosdóban 1 angol wc működött és a teljes időtartam alatt...

Az Anna Grand Hotel legnépszerűbb csomagjai

Anna Grand Hotel Balatonfüred - Pünkösd (min. 1 éj)
Pünkösd
114.300 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
05.16-20.
Anna Grand Hotel Balatonfüred - Augusztus 20. (min. 1 éj)
Augusztus 20.
152.400 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
08.15-20.
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.036 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Palace Hotel Hévíz - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.30-ig
Palace Hotel Hévíz
47.405 Ft / 2 fő / éj-től kiváló félpanzióval
Hotel Piroska Bük, Bükfürdő - Két éjszakás ajánlat
Két éjszakás ajánlat
2026.03.01-ig
Hotel Piroska Bük, Bükfürdő
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval