Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiemelkedő étterem, az északi part egyik legjobbja

Vitis Kúria - A Badacsony kapuja BalatonrendesVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes a térképen

Kiváló 2022. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A terasz és a beltér berendezése igényes, a feszengésmentes elegancia uralja. A teraszról nyíló panoráma szavakkal leírhatatlan.
Mind a felszolgáló, mind az üzletvezető tökéletesen belövi a kommunikativitás megfelelő mértékét, a kedvesség, udvariasság, szívélyesség és magas fokú szakmaiság mellett.
A séf Újhelyi Ádám, aki, mint megtudtam, a lassan legendává érő zánkai Neked Főztem-ben dolgozott korábban, ahonnan két éve jómagam is mindent egybevetve remek élménnyel távoztam. A konyha az alapanyagokat tekintve a regionalitás és szezonalítás jegyében működik, a tartalmas, de kellően szűk étlap magyar és nemzetközi kreatív fogásokat kínál.
A gazpacho-t aszalt paradicsom és kecskesajt betétre a vendég előtt öntik, a lé üdesége, frissessége kicsattanó, ideális leves a nyári kánikulában. Hasonlóan telitalálat sült céklás vöröslencse saláta, igazi ízkavalkád, állagjátékokkal fűszerezve. Az étlap által ígért koriandert nem éreztem ki belőle, de fanatikus koriander-rajongóként mondom, hogy így is pazar volt. Mellé kenyér helyett focaccia-szerű lángost (vagy lángosszerű focaccia-t) kaptam, mely a műfaj remekének bizonyult, akárcsak zárófogásom, a házi lekvárral kínált császármorzsa.
A Vitis Kúria borlapja remek, több, mint kéttucat helyi bort tartanak a legjobbak nedűiből, értő kézzel összeválogatva, ezeket néhány kivétellel decire is kimérik emberi áron. Itt az is életre szóló élményt nyújthat, ha egy borkorcsolyának rendelt fogással leülünk a teraszon borozni és keressük a különbséget az egymástól 20-30 kilométerre fekvő bortermő falvak nedűi között.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (25)
Vitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - EgyébVitis Kúria - A Badacsony kapuja Balatonrendes - Egyéb

Vitis Kúria - A Badacsony kapuja további értékelései

2018.08.22barátokkal
Átlagos
Barátaink voltak itt és dicsérték, gyönyörű kilátás nézzük meg újból! 3 asztalnál ültek a többi üres volt.A nagy meleg miatt az üveges teraszon foglaltunk helyet.A pincér kérdésére, hogy étkezünk e,a válasz nem volt, csak szomjasak vagyunk.Ő közölte, akkor rossz helyen ülünk, mert ezek étkezésre...
2017.10.18egyedül
Kiváló
Ha erre járnál és nem mennél fel ide, erre a dombra, akár a kilátásért, akár a borért, akár az ételért, elvesztettél valamit. Teljesen értelmetlen lenne nem próbára tenni a helyet! Annyira szép minden, ahogy oda felért, körbenézel, már megérte... ha be is mész, nagyon kedves, szimpatikus emberek...
Népszerű szállások a környéken
Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
04.26-10.06.
Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp
26.500 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2024.06.03-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval