Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fine Dining Szemesen

Kistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka BalatonszemesKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes a térképen

Kiváló 2015. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. augusztus 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Dining Guide-ban évek óta a legjobb vidéki éttermek között tartják számon a Kistücsök Éttermet. Mivel Balatonlellén laktunk, csak a Kistücsök miatt utaztam át a 38 fokos rekkenő hőségben egy gyors látogatásra Szemesre, szerencsére majdnem szomszéd "falu", és elmondhatom, hogy egyáltalán nem bántam meg.
Mivel Lellén ebéd és vacsora is volt, így csak amolyan "köztes elemózsiát" voltam képes magamhoz venni.
A terasz is árnyékos, felülről fedett, de bent az étteremben légkondi van, így inkább a hűvösebbet preferáltam. Az étterem szellős, harmonikus elrendezésű, igényes bútorokkal, visszafogottan elegáns, mondhatni szolid megjelenésű. Az asztalok kellő távolságban vannak egymástól, így az asztaltársaságok nem zavarják egymást. Ebben a "holtidőpontban" foglalás nélkül is volt szabad asztal.
Az étlap rövid, áttekinthető, számos izgalmas és nem szokványos fogást is tartalmaz. Az 1 oldalas időszakos ajánlat után a Régiónk ízei menüsor következik, én ebből választottam a levesek közül paradicsomvíz bogyós gyümölcsökkel fogást, majd kávékrémet házi csokoládé fagylalttal, ez utóbbit ismerőseim már ajánlották. A leves valójában egy egyszerű, de nagyon izgalmas kompozíció, mintha egy hűs paradicsomos esszencia lett volna, amelyben áfonya, málna, szeder, ribizli volt. Értem, hogy konyhaművészet meg fine dining, de én sokkal több gyümölcsöt elbírtam volna benne. Nagyon frissítő és érdekes volt. A kávékrém és a fagyi 2 külön tálkában volt szervirozva, a krém többféle kávé krémből és keksz-szerű ropogós morzsából volt felrétegezve, a csokifagyi valami jobb minőségű, de szerintem kész "bolti" fagyinak tűnt. A kávéíz intenzív volt, de nem telepedett rá a desszertre, nem émelyítően édes, könnyű, de mégis kiadós volt.
Amúgy a normál menüben tradicionális magyar étkek és a magyar konyha "nagyágyúi" is felsorakoznak szép számmal, pl. gulyásleves, újházi tyúkleves, csülök, töltött káposzta, harcsapaprikás, sőt még káposztás cvekedli is van, de ilyen nagyobb ételekre most nem volt kapacitásom.
Szervizdíj nincs. Összességében vidéki árszínvonalat figyelembe véve persze nem olcsó hely, de én reálisnak és elfogadhatónak éreztem. Egy vízzel együtt így is 3000 Ft felett zárult a számla.
A kiszolgálás figyelmes, precíz volt, de egy kicsit több mosoly, barátságosabb fogadtatás még dobhatna a hangulaton.
Visszatérünk még!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (28)
Kistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - BelsőKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étlap/itallapKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étlap/itallapKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - BelsőKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - BelsőKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étel/italKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étel/italKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étel/italKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étel/italKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étel/italKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étel/italKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - MosdóKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - BelsőKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - BelsőKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - BelsőKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - BelsőKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Külső képKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Külső képKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étel/italKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étel/italKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étel/italKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Étel/italKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - BelsőKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - BelsőKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - EgyébKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - MosdóKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - MosdóKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes - Belső

Kistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka további értékelései

2022.09.12a párjával
Kiváló
Nagyon finom minden, igazán tetszetős szemnek és szájnak egyaránt. A sajttálat ajánlom mindenkinek aki szereti a sajtokat. A borok nagyon finomak, a kiszolgálás tökéletes.
2022.07.13a párjával
Kiváló
Vacsorára tértünk be. Az ételek isteni finomak voltak,a kiszolgálás pedig udvarias. Csak ajánlani tudom!
2022.07.12a párjával
Átlagos
Az étel csalódás volt. A kacsamellet klasszul megsütötték, de a köret szerintem katasztrófa volt. Tabulé. Nem tudtam mi az. Kuszkusz petrezselyemmel (a tabulé a receptek szerint tartalmaz paradicsomot, hagymát, citromlevet stb., itt ennek nyoma sem volt) hidegen, plusz nyers répa valamibe...
Népszerű szállások a környéken
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
2024.05.17-ig
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval