Kiváló 2020. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. október 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Szezon kívüli balatoni gasztrotúrámon nem lehetett kihagyni a magyar tenger első számú vendéglátó egységét, a Kistücsök nevű kulináris fellegvárat. Annál is inkább, mert legutóbb 2016-ban voltam itt és az ország egyik vezető vidéki éttermét, ha az ember megteheti, akkor látogassa meg legalább 3-4 évenként, ha nem sűrűbben. (Még lenne pár a listán Encstől Gyöngyösön át Őriszentpéterig, ahová eddig csak egyszer sikerült eljutni.) A hely továbbra is pazar minden tekintetben. A kiszolgálás, az ételek, a beltér, egyszerűen csodás. És tegyem hozzá, itt az árak is értékarányosak, sokkal inkább, mint némely trendi bisztró esetében. 10.000 forintért adják a négy fogásos regionális menüt, ami tartalmaz nyurga pontyot babmajonézzel, erdei gombalevest pirított hajdinával, Angus stefániát kelbimbóval, póréhagymával valamint kalácspudingot körtével és tonkabab-fagylalttal. Ezt ketten osztottuk el, hogy maradjon hely a gyomrunkban más éttermeknek is. Az ételsor előtt kaptunk amuse bouche-ként pazar állagú szárnyasmájat birsalmakockával és ízre állagra egyaránt kiváló házi kenyérrel. Egyik étel jobb volt a másiknál, szavakban úgysem lehet visszaadni az íz-állag-esztétika összjátékát. A Kistücsök ezúttal is teljes mértékben meggyőző volt, akárcsak a korábbiakban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Kistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka további értékelései
Nagy várakozásokkal kerestük fel az éttermet, ahol a csapolt sör romlott volt az étel pedig ehetetlen. Csülök pékné módra rendeltem és ehetetlenül sós volt az étel. Visszaküldtem az ételt, de pár perc múlva ugyanazt kaptam vissza. Azt javaslom, hogy ha az ételbe főzés közben beleborul egy kiló...
A Kistücsökben legutóbb tavaly márciusban jártam, a Taste of Balaton nevű rendezvényen. A tulajdonost, Csapody Balázst a Jóisten is vendéglátónak teremtette. Az ő permanens jelenléte, következetessége, sugárzó vendégszeretete a siker kulcsa, meg persze a család és a csapat odaadása,...
Évekkel ezelőtt voltunk itt először, őszintén szólva nekem akkor nem tetszett, és nem is igazán értettem, mi az a nagy hype körülötte. Valószínűleg rosszkor mentünk. Most, 4-5 év után benéztünk egy vacsorára. Hatalmas csalódás volt, de a kellemes fajtából! Én szarvast ettem vadas mártással és...