2026. márciusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2026. június 5.Ajánlom a helyet másoknak is!
Terven kívüli megálló és nem tervezett értékelés. Gyulán jártunk a kastélyban egy konferencián, ahonnan hazafelé tartottunk. A sofőrünk mondta, hogy ha nem bánjuk, ő mindenképpen tenne egy kis kitérőt Békésen, a hentesnél, mert ott olyan jó a kolbász, hogy többen is rendszeres vásárlók, még Budapestről is. Ha éppen valaki erre jár a környéken, soha nem mulasztják el, hogy pótolják a gyorsan fogyatkozó készleteket. Helyileg a piac közelében található a mintaboltjuk, ide tértünk be.
A Békési Húsmanufaktúra prémium minőségű kézműves hentesárukra specializálódott, családi vállalkozásként működnek évek óta, központjuk Békés városában található, de vannak üzleteik Békéscsabán és Gyomaendrődön is. Minden termékük egészséges, természetes, a modern mesterséges adalékanyagoktól, színezékektől és vízmegkötőktől mentes.
A slágertermékek a csemege és enyhén csípős mangalica kolbászok. Ebből vásároltunk mi is, 3900 Ft volt a kolbász kilója, 1 szál 1600 Ft-ra jött ki. Különlegességeik az ízesített kolbászok, pikáns a szilvalekváros kolbász, a Moruga kolbász brutálisan erős, amelyet Trinidad Moruga Scorpion chilivel fűszereznek. A Pityke kolbász paprikamentes, viszont szerecsendió és a szegfűbors van benne. A kolbászok mellett természetesen egyéb hagyományos sertésárut is kínálnak, pl. tepertőt, májasat, disznósajtot, füstölt szalonnát és sonkát is. Minden finom, házias volt, jó szívvel ajánlom.
Puritán körülmények között, de helyben is lehet itt enni. Ebédidőben sokan térnek be egy kis falatozásra, bár csak egy bárasztaluk van, talponállós hely.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()