Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az idén 30 éves Magyar Nemzeti Cirkusz előadásával jön a 12. Cirkuszok Éjszakája

Országszerte 12. alkalommal kerül megrendezésre a Cirkuszok Éjszakája, amelyhez a 30 éves Magyar Nemzeti Cirkusz különleges, kibővített előadással csatlakozik Balatonlellén. Az idén háromnaposra bővített esemény középpontjában az utazó társulat jubileumi műsorának sztárartistái szerepelnek.

Ezen a héten rendezik meg a cirkuszművészet legnagyobb hazai programsorozatát, a Cirkuszok Éjszakáját. A 30 éves Magyar Nemzeti Cirkusz utazó társulata idén három napon keresztül, július 11-13. között igazi fesztiválhangulattal várja a nézőket Balatonlellére.

A Cirkuszok Éjszakájához a 30 éves Magyar Nemzeti Cirkusz különleges előadással csatlakozik / Fotó: Magyar Nemzeti CirkuszA Cirkuszok Éjszakájához a 30 éves Magyar Nemzeti Cirkusz különleges előadással csatlakozik / Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz

 

Napközben cirkuszi parádét és felvonulást tartanak a városban, este pedig a 30 éves jubileum című gálaműsorukat mutatják be.

A Richter család nevével fémjelzett Magyar Nemzeti Cirkusz artistái már javában próbálnak az év legjobban várt cirkuszi eseményére Balatonlellén, ahol egészen nyár végéig állomásoznak.

A több mint 2 órás, világszínvonalú jubileumi gálaműsor szelekciójába a Monte-Carlói Cirkuszfesztivál és a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany-, Ezüst-, és Bronz-díjas világszámai kerültek be. A Kubai Állami Cirkusz artistái oroszrúd produkcióval szerepelnek, de többszörösen díjazott papagáj revű is érkezik a Nemzeti Cirkusz manézsába. Ifj. Richter József cirkuszigazgató a családi hagyományokhoz híven lovas produkciókkal kápráztatja el a közönséget, csoportjával a hungarikumnak nyilvánított zsoké szám mellett fríz és arab telivérek szabadidomítását mutatja be a porondon.

A Cirkuszok Éjszakáján az előadások előtt közvetlenül nyílt porondlátogatással és felvezető programokkal készülnek, az esti extra kibővített gálaműsorban pedig hazai hírességek is feltűnnek: az előadás extra fellépője Gáspár Győző, Győzike, az este műsorvezető- háziasszonya pedig Köllő Babett.

Fotó: Magyar Nemzeti CirkuszFotó: Magyar Nemzeti Cirkusz

 

A Magyar Nemzeti Cirkuszról

A Magyar Nemzeti Cirkusz Magyarország legnagyobb utazócirkusza. A cirkusz a Richter artistacsalád tulajdonában áll, 1995-ben alapította id. Richter József, aki 2012-ben átadta az igazgatói szerepkört fiának, Ifj. Richter Józsefnek. Minden évben a modern technikával felszerelt cirkuszsátraikkal és megújuló műsorral járják az ország nagyobb városait. A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata napjainkban 70 főből áll. A cirkuszsátor 1500 fő befogadására elegendő. A cirkusz gépjárműparkja 50 teherautóból áll, mely utazáskor körülbelül egy kilométer hosszú cirkuszszerelvényt jelent.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
Pécs történelmi belvárosa ismét fényárban úszott! A 2024-es Zsolnay Fényfesztivál július 4. és 7. között varázslatos fényalkotásokkal öltöztette új ruhába a város tereit és épületeit. Az ország első és továbbra is egyetlen fényfesztiválja több mint 100.000 érdeklődőt vonzott bel-és külföldről egyaránt, megerősítve Pécs pozícióját a kulturális turizmus térképén.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
2023.06.13 | 8 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
15 családbarát fedett élményfürdő a hideg téli hónapokra
2024.01.02 | 9 perc | Gyermekekkel | Wellness | Legnépszerűbb
Induljon az új év egy családi fürdőzéssel! Cikkünkben 15 olyan családbarát fedett élményfürdőt hozunk nektek, ahol a legkisebbek is a meleg vízben pancsolhatnak egész nap, de persze a szülőknek sem kell lemondaniuk a jól megérdemelt pihenésükről.