Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz

Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.

 

Teve-szikla (Pilisborosjenő)

Az évmilliók erejében gyönyörködhettek együtt akár kisgyermekekkel is, ha Pilisborosjenőn járva felkeresitek a dolomitokból épült Teve-sziklát. A púpos állatra emlékeztető természeti kincshez több út is vezet – például a Kevélyhegyi tanösvény is. A sziklaformáció mellől lélegzetelállító panoráma tárul elétek, de a közeli Kőfülkéhez és a Kevélyhegyi Levendulamezőhöz is érdemes kirándulást tenni.

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Teve-szikla (Pilisborosjenő)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Teve-szikla (Pilisborosjenő)

 

 

Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert (Vácrátót)

Akár babakocsival vagy kerekesszékkel is könnyedén, 2-2,5 óra alatt bejárhatók a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben szervezett élményséták, melyeket nem érdemes kihagyni, ha ide látogattok. Persze önállóan, a saját tempótokban is van lehetőség felfedezni a csodaszép növényeket, a tarka virágmezőket, a romantikus fahidakat, az apró zuhatagokat és a tündérmesébe illő vízi malmot is.  

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert (Vácrátót)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert (Vácrátót)

 

 

Az Északi-középhegység rejtett titkai
A hegyek és völgyek találkozásában, a természet lágy ölén számtalan olyan természetes és az emberi kéz által alkotott látnivaló van, amiért érdemes túracipőt húzni.

 

Likas-kő (Sukoró)

A Velencei-tó környéke nem csupán a strandolás szerelmeseit vonza magához évről évre, hanem azokat a túrázókat is, akik szívesen barangolják be a környék kalandos ösvényeit. Keressétek fel bátran az itt magasodó Meleg-hegyet, mely Magyarország legnagyobb ingókövét rejti! A sukorói Likas-kő különlegessége az egymáson egyensúlyozó sziklákból adódik, melyek középéből nagyobb részt harapott már ki a múló idő.  

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Likas-kő (Sukoró)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Likas-kő (Sukoró)

 

 

Julianus-kilátó (Nagymaros)

Rajongtok az álomszép Dunakanyarért? Akkor vesszetek el bátran a Hegyes-tetőn álló, Julianus-kilátó varázslatos panorámájában, mely a Visegrádi-hegységre és a Börzsönyre is páratlan rálátást kínál! Természetesen csak azután, hogy megmásztátok az épület oldalában kanyargó csigalépcsőt. A kilátó lábánál ráadásul piknikezhettek is egyet a festői táj látványa mellett.

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Julianus-kilátó (Nagymaros)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Julianus-kilátó (Nagymaros)

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - kilátás a Julianus-kilátóból (Nagymaros)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - kilátás a Julianus-kilátóból (Nagymaros)

 

 

Rám-szakadék (Dömös)

A vulkánok hajdani kitartó munkájának köszönhetően jött létre a vadregényes Rám-szakadék, mely egyúttal hazánk legnehezebben járható turistaútvonala. A korlátokkal, létrákkal, kapaszkodókkal fűszerezett sziklafalon célszerű Dömös irányából, Dobogókő felé haladni. Útközben pedig érdemes megpihenni és alaposan körülnézni, hogy a gazdag élővilág jeles képviselőivel (nyusztok, fekete harkály) is találkozhassatok!

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Rám-szakadék (Dömös)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Rám-szakadék (Dömös)

 

 

5 hangulatos wellness szálláshely Budapest környékén
Legyen szó az év eleji hajtás kipihenéséről vagy csak szimplán szeretnétek kikapcsolódni pihenni, ezekhez az alkalmakhoz gyűjtöttünk össze pár Budapest környéki szálláshelyet, ahol maximális nyugalomban töltődhettek fel.

 

 

Szelim-barlang és Ranzinger Vince kilátó (Tatabánya)

A Kő-hegyen ülő, hatalmas Turul Emlékművet biztosan sokan ismeritek, de Tatabánya ezen kívül más izgalmas látnivalókat is tartogat. Az innen induló ösvényen át megcsodálhatjátok a lebilincselő Szelim-barlangot, majd tovább mehettek a Csúcsos-hegy tetején lévő, 30 méter magas Ranzinger Vince kilátóhoz. Ennek az egyedi épületnek a tornyába 156 lépcsőfokot letudva juthattok fel.  

Szállásajánlatok Tatabányán>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Szelim-barlang (Tatabánya)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Szelim-barlang (Tatabánya)

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Ranzinger Vince kilátó (Tatabánya)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Ranzinger Vince kilátó (Tatabánya)

 

 

Bence-hegyi kilátó (Velence)

Modern, különleges formájú kilátó tör az ég felé a Velencei-tó partján, melynek 20 méter magas tetejéről 360 fokos körpanoráma fogad majd benneteket. A 118 lépcsőfok leküzdése után felhőtlen, tiszta időben nem csak a csodás tó és környéke, hanem a Bakony távoli vonulatai is felsejlenek előttetek.

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Bence-hegyi kilátó (Velence)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Bence-hegyi kilátó (Velence)

 

Miniatűr várak, mesés kilátók és bámulatos vadasparkok: felfedezőúton a Velencei-tó körül
A nádasokkal átszőtt Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb tava, melynek varázslatos környéke ezer izgalmas látnivalót tartogat nektek. Kíváncsiak vagytok, hogy melyek ezek? Akkor nincs más dolgotok, mint tovább olvasni…

 

 

Dömösi prépostsági romok (Dömös)

Eldugott történelmi látnivalóra vadásztok? Ez esetben keressétek fel a parányi, Dunakanyarba ékelődött Dömöst, mely a már említett Rám-szakadékon, illetve a mesés Prédikálószék-kilátón, valamint a Vadálló köveken túl a Dömösi prépostsági romoknak is otthont ad. Az érkezéseteket viszont érdemes március és október közötti szombatra időzíteni, ilyenkor 10 -16 óra között óránkénti tárlatvezetéssel is látogatható az altemplom.

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Dömösi prépostsági romok (Dömös)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Dömösi prépostsági romok (Dömös)

 

 

Bányató, vár és vízesés (Solymár)

A Pilis és a Budai-hegység között elterülő Solymár a természetjárók egyik kedvelt úti célja. A Paprikás-patakot követve itt lelhetitek fel a fantasztikus, 5 méter magas Jegenye-völgyi vízesést, de ajánlott a Mátyás-dombon álló, könnyen megközelíthető Solymári várhoz is elzarándokolni. Hazaindulás előtt azonban ne hagyjátok ki a Solymári bányatavat se, melyben fürdeni ugyan nem lehet, de látványnak mégsem utolsó!

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Bányató, vár és vízesés (Solymár)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Bányató, vár és vízesés (Solymár)

 

 

Úszóláp tanösvény (Szigetszentmiklós)

A Ráckevei-Duna ágán bukkanhattok rá az igazán kellemes és hangulatos Úszóláp tanösvényre, mely Európában is előkelő helyen szerepel a páratlan látnivalók listáján. A nagyjából fél órás, elképesztő természeti környezetben töltött idő alatt garantáltan felfrissültök majd. Útközben zöldellő rét, játszótér, piknikezőhely, finom lángosozó és apró hidak teszik színesebbé az andalgást.  

Szállásajánlatok Szigetszentmiklóson>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Úszóláp tanösvény (Szigetszentmiklós)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Úszóláp tanösvény (Szigetszentmiklós)

 

 

8 szuper szállás tipp: wellness hotelek Budapest környékén
Ha kedvetek támadna eltölteni néhány napot egy Budapesthez környékén egy wellness hotelben, ami nincs túl messze a fővárostól, de mégis ki tudtok szakadni nyüzsgésből, akkor van egy jó hírünk! Bármelyik irányba is indultok, biztosan találtok olyan helyet, ami megfelel az elképzeléseiteknek. Mutatunk most 8 wellness szállodát, ami nem fog csalódást okozni.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A fagylalt története az ókori Kínában kezdődött, s azóta is sokunk kedvence ez az édes, hűvös desszert. A nyárral szétválaszthatatlan párost alkotnak, különösen igaz ez a Balaton partjánál. Ebben az északi parti ajánlónkban 14 olyan fagyizót ismerhettek meg, ahol igazán krémes finomságokkal várnak benneteket.
Egy esküvőre voltam hivatalos Egerbe, és ha már arra jártam, akkor beiktattam egy plusz 1,5 napos gasztro túrát is. Kipróbáltam egy vacsora erejéig a Macok Bisztrót.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.
10 különleges kilátó Magyarországon, amit megéri felkeresni
Hazánk legkülönlegesebb kilátói közül megismerhetitek több között a 150 méteres magasságban lebegő Ballon-kilátót, az 1000 méteres magasságban épült körpanorámás TV-tornyot, de azt a kilátópontot is, ami egyszerre két ország területén fekszik.
Hamisítatlan kastély hangulat, feltöltődés, garantált pihenés Szilvásváradon - La Contessa**** Kastélyhotel
Egy kellemes masszázs, egy hangulatos séta a romantikus kastélyparkban vagy egy ínycsiklandozó gasztronómiai kalandozás; a testi-lelki feltöltődés garantált! Válasszátok ti is a szilvásváradi La Contessa Kastélyhotel legjobb wellness csomagját!
Belföldi nyaralás vidéken - TOP5 szálloda festői zöldövezetben
Ha unjátok a Balatont és a mindig nyüzsgő fürdővárosokat, és szívesebben töltenétek nyáron is néhány napot csendes, nyugodt környezetben és festő zöldövezetben, akkor jó helyen jártok. Íme 5 wellness hotel vidéken a felhőtlen nyaralásért!
Bakancslistás kastély a Mátrában - Interjú Szélessy Andrással, a Kastélyhotel Sasvár igazgatójával
2022.08.16 | 11 perc | Szállások | Legnépszerűbb
Egy kastély, ahová egyszer mindenki el szeretne jutni. A Mátra szívében álló Kastélyhotel Sasvár nem csak szépsége és története miatt izgalmas bakancslistás szálloda, de szolgáltatásai tekintetében is egyedülálló. A szálloda igazgatójával, Szélessy Andrással beszélgettünk.