Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz

Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.

 

Teve-szikla (Pilisborosjenő)

Az évmilliók erejében gyönyörködhettek együtt akár kisgyermekekkel is, ha Pilisborosjenőn járva felkeresitek a dolomitokból épült Teve-sziklát. A púpos állatra emlékeztető természeti kincshez több út is vezet – például a Kevélyhegyi tanösvény is. A sziklaformáció mellől lélegzetelállító panoráma tárul elétek, de a közeli Kőfülkéhez és a Kevélyhegyi Levendulamezőhöz is érdemes kirándulást tenni.

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Teve-szikla (Pilisborosjenő)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Teve-szikla (Pilisborosjenő)

 

 

Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert (Vácrátót)

Akár babakocsival vagy kerekesszékkel is könnyedén, 2-2,5 óra alatt bejárhatók a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben szervezett élményséták, melyeket nem érdemes kihagyni, ha ide látogattok. Persze önállóan, a saját tempótokban is van lehetőség felfedezni a csodaszép növényeket, a tarka virágmezőket, a romantikus fahidakat, az apró zuhatagokat és a tündérmesébe illő vízi malmot is.  

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert (Vácrátót)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert (Vácrátót)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.

 

 

Likas-kő (Sukoró)

A Velencei-tó környéke nem csupán a strandolás szerelmeseit vonza magához évről évre, hanem azokat a túrázókat is, akik szívesen barangolják be a környék kalandos ösvényeit. Keressétek fel bátran az itt magasodó Meleg-hegyet, mely Magyarország legnagyobb ingókövét rejti! A sukorói Likas-kő különlegessége az egymáson egyensúlyozó sziklákból adódik, melyek középéből nagyobb részt harapott már ki a múló idő.  

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Likas-kő (Sukoró)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Likas-kő (Sukoró)

 

 

Julianus-kilátó (Nagymaros)

Rajongtok az álomszép Dunakanyarért? Akkor vesszetek el bátran a Hegyes-tetőn álló, Julianus-kilátó varázslatos panorámájában, mely a Visegrádi-hegységre és a Börzsönyre is páratlan rálátást kínál! Természetesen csak azután, hogy megmásztátok az épület oldalában kanyargó csigalépcsőt. A kilátó lábánál ráadásul piknikezhettek is egyet a festői táj látványa mellett.

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Julianus-kilátó (Nagymaros)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Julianus-kilátó (Nagymaros)

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - kilátás a Julianus-kilátóból (Nagymaros)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - kilátás a Julianus-kilátóból (Nagymaros)

 

 

 

Rám-szakadék (Dömös)

A vulkánok hajdani kitartó munkájának köszönhetően jött létre a vadregényes Rám-szakadék, mely egyúttal hazánk legnehezebben járható turistaútvonala. A korlátokkal, létrákkal, kapaszkodókkal fűszerezett sziklafalon célszerű Dömös irányából, Dobogókő felé haladni. Útközben pedig érdemes megpihenni és alaposan körülnézni, hogy a gazdag élővilág jeles képviselőivel (nyusztok, fekete harkály) is találkozhassatok!

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Rám-szakadék (Dömös)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Rám-szakadék (Dömös)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 hangulatos wellness szálláshely Budapest környékén
Legyen szó az év eleji hajtás kipihenéséről vagy csak szimplán szeretnétek kikapcsolódni pihenni, ezekhez az alkalmakhoz gyűjtöttünk össze pár Budapest környéki szálláshelyet, ahol maximális nyugalomban töltődhettek fel.

 

 

Szelim-barlang és Ranzinger Vince kilátó (Tatabánya)

A Kő-hegyen ülő, hatalmas Turul Emlékművet biztosan sokan ismeritek, de Tatabánya ezen kívül más izgalmas látnivalókat is tartogat. Az innen induló ösvényen át megcsodálhatjátok a lebilincselő Szelim-barlangot, majd tovább mehettek a Csúcsos-hegy tetején lévő, 30 méter magas Ranzinger Vince kilátóhoz. Ennek az egyedi épületnek a tornyába 156 lépcsőfokot letudva juthattok fel.  

Szállásajánlatok Tatabányán>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Szelim-barlang (Tatabánya)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Szelim-barlang (Tatabánya)

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Ranzinger Vince kilátó (Tatabánya)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Ranzinger Vince kilátó (Tatabánya)

 

 

Bence-hegyi kilátó (Velence)

Modern, különleges formájú kilátó tör az ég felé a Velencei-tó partján, melynek 20 méter magas tetejéről 360 fokos körpanoráma fogad majd benneteket. A 118 lépcsőfok leküzdése után felhőtlen, tiszta időben nem csak a csodás tó és környéke, hanem a Bakony távoli vonulatai is felsejlenek előttetek.

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Bence-hegyi kilátó (Velence)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Bence-hegyi kilátó (Velence)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Miniatűr várak, mesés kilátók és bámulatos vadasparkok: felfedezőúton a Velencei-tó körül
A nádasokkal átszőtt Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb tava, melynek varázslatos környéke ezer izgalmas látnivalót tartogat nektek. Kíváncsiak vagytok, hogy melyek ezek? Akkor nincs más dolgotok, mint tovább olvasni…

 

 

Dömösi prépostsági romok (Dömös)

Eldugott történelmi látnivalóra vadásztok? Ez esetben keressétek fel a parányi, Dunakanyarba ékelődött Dömöst, mely a már említett Rám-szakadékon, illetve a mesés Prédikálószék-kilátón, valamint a Vadálló köveken túl a Dömösi prépostsági romoknak is otthont ad. Az érkezéseteket viszont érdemes március és október közötti szombatra időzíteni, ilyenkor 10 -16 óra között óránkénti tárlatvezetéssel is látogatható az altemplom.

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Dömösi prépostsági romok (Dömös)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Dömösi prépostsági romok (Dömös)

 

 

Bányató, vár és vízesés (Solymár)

A Pilis és a Budai-hegység között elterülő Solymár a természetjárók egyik kedvelt úti célja. A Paprikás-patakot követve itt lelhetitek fel a fantasztikus, 5 méter magas Jegenye-völgyi vízesést, de ajánlott a Mátyás-dombon álló, könnyen megközelíthető Solymári várhoz is elzarándokolni. Hazaindulás előtt azonban ne hagyjátok ki a Solymári bányatavat se, melyben fürdeni ugyan nem lehet, de látványnak mégsem utolsó!

Szállásajánlatok a környéken>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Bányató, vár és vízesés (Solymár)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Bányató, vár és vízesés (Solymár)

 

 

Úszóláp tanösvény (Szigetszentmiklós)

A Ráckevei-Duna ágán bukkanhattok rá az igazán kellemes és hangulatos Úszóláp tanösvényre, mely Európában is előkelő helyen szerepel a páratlan látnivalók listáján. A nagyjából fél órás, elképesztő természeti környezetben töltött idő alatt garantáltan felfrissültök majd. Útközben zöldellő rét, játszótér, piknikezőhely, finom lángosozó és apró hidak teszik színesebbé az andalgást.  

Szállásajánlatok Szigetszentmiklóson>>

Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Úszóláp tanösvény (Szigetszentmiklós)Lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén - Úszóláp tanösvény (Szigetszentmiklós)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A fagylalt története az ókori Kínában kezdődött, s azóta is sokunk kedvence ez az édes, hűvös desszert. A nyárral szétválaszthatatlan párost alkotnak, különösen igaz ez a Balaton partjánál. Ebben az északi parti ajánlónkban 14 olyan fagyizót ismerhettek meg, ahol igazán krémes finomságokkal várnak benneteket.
Egy esküvőre voltam hivatalos Egerbe, és ha már arra jártam, akkor beiktattam egy plusz 1,5 napos gasztro túrát is. Kipróbáltam egy vacsora erejéig a Macok Bisztrót.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.