Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Íme a strandok és fürdők, amik újranyitnak pünkösdkor!

2020.05.22 | 8 perc

Jó híreket hoztunk! Egy hét múlva, azaz a pünkösdi hosszú hétvégén újra megnyit a vidéki fürdők és strandok többsége. Megmutatjuk, hogy a tervek szerint mikortól tudtok majd újra csobbanni a kedvenc fürdőitekben.

A strandok és fürdők természetesen szigorúan az elrendelt biztonsági előírások betartásával, így a fürdőkben például egyelőre csak a kültéri medencék fognak üzemelni. 

 

Május 29-én, pénteken Balatonalmádiban nyitnak a strandok, majd a hosszú hétvége további részében Keszthelyen, Alsóörsön és Csopakon is várják a napozni és fürdőzni vágyókat.
Online is lehet majd jegyet váltani az alsóörsi strandra, valamint kihelyeznek jegyautomatát is. Csopakon a korlátozó intézkedések miatt a jegyárak emelését tervezik. Ugyanerre lehet számítani Szigligeten is, itt szintén pünkösdkor nyit a strand, és a belépők ára 25%-kal emelkedett.

A hévízi tófürdő már megnyitott, a zalakarosi és a lenti fürdő május 29-től látogatható újra, de csak a kültéri medencéket lehet használni egyelőre.

 A zalakarosi fürdő kültéri medencéi.A zalakarosi fürdő kültéri medencéi.          

Szintén pünkösdkor, egészen pontosan május 29-én nyit a Harkányi Gyógyfürdő strandja is. Sajnos a gyógymedencék és egyes szolgáltatások még nem vehetők igénybe, továbbá korlátozzák a látogatók számát is.

A Siklósi Termálfürdő szintén jövő héten pénteken nyit. A pécsi Hullámfürdő kültéri medencéi május 30-tól látogathatóak újra, ahogy a Hertelendi Termálfürdő strandja is.

Bükfürdőn május 29-től várja a vendégeket a fürdőkomplexum, azonban a gyógyászati részleg szolgáltatásait egyelőre korlátozottan lehet igénybe venni.

Sárváron 30-án kinyit a kalandpark, viszont a gyógy- és wellnessfürdő külső részeit csak június 12-től használhatják a látogatók, a szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőt pedig még később, július 1-jén tervezik megnyitni.
Sárvári fürdő.Sárvári fürdő.

Kaposváron a Virágfürdőben készülnek a teljes újranyitásra. Egyelőre az 50 méteres szabadtéri medence használható, ebben egy időben legfeljebb negyvenen, pályánként öten lehetnek, a látogatóknak a szappanos elő- és utófürdő kötelező.

Barcs gyógyfürdője május 28-tól, Igalé 29-től várja a vendégeket.

Győrben megnyitott az Aqua Sportközpont és Magyar Vilmos Uszoda. A soproni Lővér uszodát egyelőre csak a sportegyesületek használhatják, a Tómalom fürdő nyitvatartási rendjét pedig most dolgozzák ki.

Rossz hír, hogy a kapuvári fürdő az idei szezonban nem nyit ki, mert a biztonsági intézkedések betartása jelentős pénzügyi veszteséggel járna.

 

Velencei-tóVelencei-tó

A Velencei-tó települései egyelőre nem döntöttek a strandnyitásról.
Pest megyében a budakalászi Lupa Beach már megnyílt, a Termálfürdő Leányfalu jövő péntektől, a NagykátaiGyógy- és Termálfürdő június 12-től várja a strandolókat.

Hajdúszoboszlón Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Hungarospa szabadtéri strandja május 29-től látogatható, azonban csak "félházzal" működhet. A medencékben csempére ragasztott jelzésekkel hívják fel a figyelmet a megfelelő távolságtartásra. A gyógymedencék még nem nyitnak ki, így a gyógyászati részlegében csak a nem vízhez kötött gyógykezelések lesznek elérhetők.

Hajdúszoboszlói fürdőHajdúszoboszlói fürdő

Az új Aquaticum Debrecen Strand megnyitását június közepére tervezik.

Május 30-tól a nyíregyházi Tófürdő, a Parkfürdő pedig június 6-tól vájra a látogatókat. A Tófürdőben a vendéglétszám korlátozása mellett működik majd a termál- és a gyermekmedence, a Parkfürdőben viszont valamennyi vízforgatásos medence és csúszda használható lesz, azonban egyes felszíni élményelemek nem működhetnek.

A gyulai Várfürdőben a medencéket május 30-tól, létszámkorlát mellett lehet használni. Június közepétől vehetőek igénybe a gyógykezelések, az 50 méteres úszómedence is csak júniustól üzemel.

A gyomaendrődi Liget Gyógyürdő várhatóan május 29-én nyitja meg kültéri medencéit, az orosháza-gyopárosfürdői Gyógy-, Park- és Élményfürdő pedig június 13-án.
Orosházi fürdőOrosházi fürdő

A május 5-én megnyitott hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdőben három szabadtéri medencét használhatnak a vendégek, a 65 év felettiek 9 és 12 óra között. A Szentesi Sport- és Üdülőközpont május 6-án nyitott újra, a tervek szerint itt szombattól már három medence üzemel.

Tiszafüreden a szabadstrandot júniusban tervezik megnyitni. A strandot 500 millió forintból újítják fel, zajlik az építkezés, de ez nem érinti a partszakaszt. Érdekesség, hogy egyedi stégrendszert állítanak majd fel csúszdákkal, napozóteraszokkal, vízilabdapályával.

A két nyitott légterű miskolci fürdő, a miskolctapolcai és a selyemréti csökkentett vendégforgalom mellett május 30-tól lesz látogatható. A miskolctapolcai barlangfürdő zárt légterű, így határozatlan ideig továbbra sem fogadhat fürdővendéget.

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark 50 méteres medencéjét utánpótlás-sportolók számára május 18-án megnyitották, a napokban pedig megkezdték az előkészületeket a strand június közepi nyitásához. A távolságtartás miatt kevesebb vendéget tudnak fogadni, de a jegyárak változatlanok maradnak.
Kecskeméti Élményfürdő és CsúszdaparkKecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

Nógrád megyében májusban még csak Bánkon nyit ki a strand, a városi létesítmények júniusra tervezik a nyitást. A bánki tavon kiépített strandot május 30-án nyitják meg. Balassagyarmaton június 20-án, Pásztón június második felében nyitnak. Salgótarjánban még nem döntöttek a strandnyitásról.

Tatabányán június 13-án nyit a Gyémánt Fürdő szabadtéri strandrészlege. Egyszerre 1891 ember léphet be az intézménybe, így valószínűleg többször is belépési szünetet kell elrendelni.

Oroszlányban az idén nyáron nem nyitják ki a fürdőt, mert a kisebb kültéri rész egy rendszeren van a beltéri medencékkel, amelyeket a szabályok szerint nem lehet üzemeltetni.

Komáromban a Brigetio Gyógyfürdő a pünkösdi hétvégén kezd üzemelni, de csak az úszómedencét, az élmény- és a gyermekrészleget használhatják a fürdőzők, a termálmedencék nem fogadnak vendéget.

A budapesti strandok közül 5 nyit meg pünkösdre, a 6. csak június 15-től fogad vendégeket.

Forrás:www.turizmus.com 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A járvány miatt nincs színház, mozi, múzeum. De szerencsére a 21. században élünk, ezért az internet ilyenkor a segítségünkre siet, így ajánlunk online látogatható múzeumokat nektek.
Nyár, napsütés, Balaton! Idén te is a magyar tengernél nyaralnál? A Balatonon tucatnyi olyan hotelt találsz, ahol csak pár lépést kell tenned a vízpartig. Mutatunk is néhány isteni helyet, íme!
Előző
Következő