Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ősi zarándokhely

Bodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom BodajkBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk a térképen

Érdekes 2021. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. szeptember 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Idén egy héttel később rendezték a nagy zarándoklatot és búcsút az egyik legrégibb zarándok- és kegyhelyen, Bodajkon. Mindez az Eucharisztikus Kongresszus miatt alakult így. Egy kissé borult, meg esős volt az idő, de ez nem zavarta az ideérkezőket. A környék színültig volt autókkal, már csak jó messze, a mellékutcákban lehetet parkolni, egyébként is sok utca le volt zárva a kirakodóvásárok miatt, de csak jöttek és jöttek az emberek. Jobbára idősek, kisebb-nagyobb csapatokban, az élen valami feldíszített jelképet vivő emberrel, és énekelve közelítették meg a templomot, mint pl. Csíksomlyón szokás. Az udvaron aztán lehetett misét rendelni, venni, kegytárgyakat vásárolni, eszegetni, a templomban meg sorra hangzottak el az énekek, kérések, szóval, érdekes világ ez ilyenkor is, de a zarándokhely megtekintése akkor is ajánlott és érdekes, ha nincs ott senki. A kútból inni meg hát. szóval, történtek itt állítólag már gyógyulások is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (19)
Bodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - Külső képBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - Külső képBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - BelsőBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - BelsőBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - Külső képBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - Külső képBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - BelsőBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - BelsőBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - EgyébBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - EgyébBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - Külső képBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - Külső képBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - BelsőBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - BelsőBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - BelsőBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - BelsőBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - BelsőBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - Külső képBodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom Bodajk - Külső kép

Bodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom további értékelései

2023.03.05a párjával
Kihagyhatatlan
Nem volt nagy forgalom most a kegyhelyen, így nyugodtan bejárhattuk e csodás komplexumot. Modern és fenséges, jól illeszkedik a templom mellé. A gyógyító vízből nem tudtunk inni, télvíz idején még le van zárva. A kálváriára vezető út le van zárva felújítás miatt.
Népszerű szállások a környéken
Hétkúti Wellness Hotel Mór - Senior napok
Senior napok
2024.10.11-ig
Hétkúti Wellness Hotel Mór
99.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval