Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A tokaji borvidék kiemelkedő étterme

Dereszla Bisztró BodrogkeresztúrDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr a térképen

Kiváló 2021. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. november 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A beltér megnyerő, elegáns, de egyben lezser, a falon hangulatos archív fotók. A kínálat hasonló a minőségközpontú balatoni trendi bisztrókéhoz: három leves, négy előétel, hét főétel, három desszert, valamennyi fogás fantáziadús, kóstolásra csábító.
Hadd említsem példaként azokat, melyek megrendelésén elgondolkodtunk, de végül lemondtunk róluk. Azzal a kitétellel, hogy egyben ezek jelentik a legnagyobb csábítást a visszatérésre. Az ételmegnevezések ezúttal is, mint sok élvonalbeli helyen csak a legfőbb hozzávalók felsorolására szorítkoznak, jómagam nem kedvelem ezt a megoldást, de tisztelve az alkotót így idézem: sertés terrine, pisztácia, fekete fokhagyma, marinált paradicsom, fogas, karfiol, kesudió, sáfrány, sertéstarja, kolbász, nudli, tejföl Pulled Duck burger, aszús BBQ, füge relish, édesburgonya, panna cotta, macaron, sárgabarack, mandula Bodrog-kavics, csokoládé crumble, furmint sorbet, bodza gél.
A borlap is kiemelkedő, a saját borok mellett tartanak több, mint harminc értő kézzel összeválogatott izgalmas tételt a legjobb tokaji termelőktől, tizennégyet más borvidékekről. Háromféle kézműves sört tartanak a Tokajban működő BAZ beertől, a töményitalok között is akadnak kellemes meglepetések. A multi-üdítők mellett kínálnak minőségi gyümölcsleveket is.
Fogadófalatként szépen tálalt libatepertős vajkrémet kaptunk kiváló helyben sült kenyérrel. Első fogásunk kacsamáj, mogyoró, szilva, balzsamecet nevet viselte, a máj tökéletesen elkészített tekercsformájú, mogyorótöretbe forgatott terrine-ként került a tányérral (igen, kifogásolható a megnevezés, hiszen a terrine elsődlegesen a formára utal), a szilva lekvár és szépen, spirál formában felcsíkozott selymes coulis-ként. Remek állag, harmonikus ízek, pazar kezdés.
Jól sikerült a szarvasgombás kecskesajtos csicsókakrémleves, valamint a harcsával, haltejjel és paprikakockákkal kínált intenzív ízű halászlé is.
Az ördögszekérgombával, zellerpürével, répával és zöld hagymával kínált marhapofának volt tartása, de omlós volt és jó ízű, a málnafagylalttal és -coulis-val kínált csokimousse pedig méltó zárást jelentett.
Mi pedig azzal a következtetéssel zártuk étkezésünket, hogy a Mádi Udvarház Gousteau Kulináris élményműhely bezárása óta nem ettünk ilyen jót Hegyalján.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Dereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - EgyébDereszla Bisztró Bodrogkeresztúr - Egyéb

Dereszla Bisztró további értékelései

2022.09.05a párjával
Kiváló
Tarcalon megszállva mindig átautózunk ide, csak azért, hogy együnk egy jót. Kitűnő ételek, modern étterem, kedves felszolgálók. Csak ajánlom. +++++
Népszerű szállások a környéken
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2026.01.31-ig
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal
Kérd ajánlatunkat!
Alfa Hotel Miskolctapolca - Tavaszi wellness élmény
Tavaszi wellness élmény
2024.06.28-ig
Alfa Hotel Miskolctapolca
66.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval