Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Középkori étterem a vár alatt

Castrum Boldua középkori étterem BoldogkőváraljaCastrum Boldua középkori étterem Boldogkőváralja a térképen

2019. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 30.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Középkori stílusú étterem Boldogkő vára alatt, amely várdombon egy pincében került kialakításra. A várfalról a megfelelő oldalról rálátni. A vár parkolójában lehet az autóval megállni (ingyenes), innen pár lépés a bejárat. A név a vár 13. századi első említésére utal. Állítólag az étteremnek helyet adó alagút-pincerendszert a kurucok vájták ki, istállóként használták, és közvetlen összeköttetésben állt a várral.
A körbekerített belső udvarról egy hosszú, sötét, legalábbis félhomályos pincehelyiségben találjuk magunkat. Egyszerű, pácolt faasztalok, hosszú lócák. Hangulatos elemek: üvegpalackra olvasztott gyertyamécsesek, az étlap vastag fatáblára erősített merített papír régies írással, a falakon pajzsok, zászlók, fegyverek. Középkori zene is szokott lenni, bár ezt ottjártunkkor nem hallottuk.
Az étlap rövid, az ilyen típusú éttermekben szokásos kiadós, lakoma jellegű ételeket tartalmazza, húsos sültekkel, nagyevők előnyben. Tálalás a levesek esetében cseréptálban, a főételek hatalmas fatálon.
Egész és fél sült csirke juhtúrós puliszkával, héjában sült fűszeres burgonyával, egész vagy fél kacsapecsenye szintén ezen köretekkel, kiegészítve párolt lila káposztával. Fácán, bárány, csülök, nyúl nyárson. Az inkább 2 (3?) személyes tálak 5000 Ft körüli áron korrektnek mondhatóak. A kisebb adag ételek ára 3000 Ft körüli, de ezek is átlag feletti mennyiséget jelentenek.
Szolid italkínálat, háziszörp (bodza, ribizli, málna) 360 Ft/3 dl, tolcsvai, szikszói és egri borok kimérve (250 Ft/dl). A desszerteknél is próbáltak korhűek maradni: máglyarakás, csörögefánk, mákos guba, vargabéles szerepel a kínálatban (5-700 Ft).
Népszerű étterem, buszos csoportok is előszeretettel keresik fel, a konyha túlterheltsége miatt csúcsidőszakban hosszabb várakozási időre érdemes felkészülni.
Az ételek nem eget rengetőek, nem érdemes kulináris élményekre számítani, ide inkább a hangulatért jönnek az emberek. Meg sokan nyilván a hatalmas adagok miatt.
Még beöltözni is lehet lovagi mellénybe.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (9)
Castrum Boldua középkori étterem Boldogkőváralja - Külső képCastrum Boldua középkori étterem Boldogkőváralja - BelsőCastrum Boldua középkori étterem Boldogkőváralja - BelsőCastrum Boldua középkori étterem Boldogkőváralja - BelsőCastrum Boldua középkori étterem Boldogkőváralja - Külső képCastrum Boldua középkori étterem Boldogkőváralja - Külső képCastrum Boldua középkori étterem Boldogkőváralja - Külső képCastrum Boldua középkori étterem Boldogkőváralja - Külső képCastrum Boldua középkori étterem Boldogkőváralja - Külső kép

Castrum Boldua középkori étterem további értékelései

2023.06.23a párjával
Kiváló
Egy 3 napos zempléni kirándulást szerveztem a párommal. Elég hosszú út után érkeztünk a várhoz. Csodálatos kilátással szembesültünk már a lépcsőzés felénél is. A vár sok értékes tudnivalóval gazdagított minket. Lefelé jövet választottuk az étterem látogatását. Hangulatos hely, érdekes...
2022.06.13a párjával
Kiváló
Ha röviden, tömören kellene összefoglalnom benyomásaimat erről a helyről, annyit mondanék, hogy zseniális. Annyira kizökkenti a hétköznapi embert a komfortzónájából, hogy... wow! Az egész hely patinája, kisugárzása, az ételek, a személyzet kedvessége... Ezt ki kell próbálni mindenkinek. Most...
2019.08.07gyerekekkel
Kiváló
A csodálatos vár, a fantasztikus lovagi műsor és élménydús tárlatvezetés után betértünk a hangulatos étterembe, ahol nem utolsó szempont, hogy nincs térerő, így senki nem nyomkodta a telefonját az asztalnál, az emberek beszélgettek... A kiszolgálás jó volt, az ételek kiadósak és ízletesek... ha...
Népszerű szállások a környéken
Angyal Villa Rátka - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2024.06.02-ig
Angyal Villa Rátka
39.900 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
73.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval