Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Major újjászületés

Major BudaörsMajor Budaörs a térképen

Kiváló 2023. áprilisban járt ittÉrtékelt: 2023. június 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Különleges hangulatú, laza és modern hely, ahol ugyanakkor az ételek, italok minősége is fontos szempont volt a tulajdonosok számára. Nagyon népszerű helynek tűnik, a fiatalabb korosztálytól kezdve a 40-es - 50-es vendégkör is gyakorta megfordul itt. Nemcsak helyiek, hanem környékbeli kirándulók is be-betérnek ide. Az épület melletti telken ingyenesen lehet parkolni.
Kívülről egy kicsit ütött-kopott a falazat, talán szándékoltan lett ilyen. A terasz előtt nyugágyak fogadják a fáradt látogatókat. A hosszúkás beltér skandináv berendezése az egyszerűséget, letisztultságot hangsúlyozza.
A Major egykor a Zichy-csalod birtoka volt, az 1720-ban épült Bercsényi-Zichy kastély gazdasági központjaként használták. Helyet kaptak benne az uradalom számára dolgozó szakemberek, pl. kádár, bognár, továbbá az uradalomban termelt mezőgazdasági termékek tárolására is szolgált. Az elmúlt években a Budaörsi Művészek Egyesületének központja működött itt, nem tudom, ez a funkció még fennáll-e.
A kávét a Casino Mocca pörkölő szolgáltatja, csúcsminőségű kávét adnak. On Lemon palackos üdítők (1100 Ft/ 0,33 l), 100%-os hidegen préselt gyümölcslevek a Dér Juice-tól (1000-1200 Ft). Kézműves sörök terén az Ugar Brewery dobozos söreit találjuk, illetve Buda Prés cidereket.
A péksüteményeket, csodás kovászos kenyereket a Nor/Ma skandináv pékség szállítja részükre. Legnépszerűbb ételük a pizza, ami helyben készül (2200-3600 Ft között), vannak még kemencés egytálételek, pl. shakshuka. A vegán zöldségkrémes szendvicsek (2150 Ft/ 5 szelet, friss salátával) feltétjét, a többféle zöldségkrémet akár otthonra is megvásárolhatjuk, csakúgy mint a péksütiket is vihetjük haza is. A sütemények között vegán, paleo és nyers-vegán is akad, a pisztáciás pite egy álom volt (1500 Ft).
Nagyon jó hangulatú, igazán klassz hely, de egyáltalán nem olcsó.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (28)
Major Budaörs - BelsőMajor Budaörs - BelsőMajor Budaörs - EgyébMajor Budaörs - EgyébMajor Budaörs - EgyébMajor Budaörs - MosdóMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - BelsőMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - BelsőMajor Budaörs - BelsőMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - BelsőMajor Budaörs - BelsőMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - Étlap/itallapMajor Budaörs - Étlap/itallapMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - Étel/italMajor Budaörs - BelsőMajor Budaörs - Külső kép

Major további értékelései

2022.11.07egyedül
Hangulatos, kedves hely. A Google-térképen néztem ki magamnak, kíváncsi voltam, és kb. du. 14 óra felé oda is értem. Inkább bent ültem le. Nos, ahogy a választékot nézegettem, inkább pizza lesz itt... de mit csináljuk, az egész ország elsősorban pizzát, hamburgert és gyrost csinál és eszik...
Népszerű szállások a környéken
Garden Home Törökbálint - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.01.01-ig
Garden Home Törökbálint
44.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval