Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A lehúzás magasiskolája

Holnemvolt Vár BudapestHolnemvolt Vár Budapest a térképen

Kihagyható 2018. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 8.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A Holnemvolt Vár nagyjából a régi Kis Vidámpark helyén működik. Legalábbis a bejárata ott van. A terület felosztása, tulajdonosa és funkciója többször változott az évtizedek során, most az Állatkerthez tartozik.
A régi játékok közül megmaradt a gyönyörűen felújított műemlék körhinta, a kis óriáskerék, még egy körhinta és a céllövölde. Beljebb, a parkban találkoztunk a most épp nem forgó hordóval is, ami – vagy ahhoz hasonló - a „nagy Vidámpark” elvarázsolt kastélya előtt állt, és jó nagy esések emlékét idézi.

A parkba az Állatkerti belépőjeggyel is be lehet jutni, de mi most csak az új részt akartuk megnézni. Négy felnőtt, két gyerek. A belépő 2 éven felülieknek 1000 Ft. Mielőtt valaki csodálkozni kezd, hogy még az óvodások sem kapnak kedvezményt, elárulom, hogy a pólyásbabákat se engedik be ingyen. Mivel ők még nem tudnak „belépni”, az ő bilétájukat regisztrációs jegynek hívják. Szellemes, nemde? 200 Ft, nem egy nagy tétel, inkább csak a pitiánerség bosszantó.
A belépőjeggyel az ember gyakorlatilag egy kommersz játszótérre jut be. Ennél többféle játék van a házunk mögött, a lakótelepi játszótéren. Csak ott kellemesebb a talaj, nem kell pár lépésenként megállni és kiszórni a cipőnkből az apró szürke kavicsot.
1000 Ft-ért a gyerkőc használhatja a a csúszdát, a hintát, a mászókát. Van néhány „mesés” építmény is fából, különösebb funkció nélkül, azt is nézheti. Minden másért fizetni kell, nem is keveset. A Vár pénzneme a Sün, darabja 200 Ft. Ebből kell egyet, kettőt, hármat, négyet leperkálni, ha valamivel játszani akar. Illetve nem ennyit, hanem a dupláját. Hiszen a legtöbb játékra nem lehet egy óvodást egyedül fölengedni, és természetesen a kísérőtől is bevasalják a kellő számú zsetont.
A park fénypontja az állatsimogató. A tündéri kis kecskék jól viselik a gyerekek (és felnőttek) szeretet-áradatát. Ez a program ingyenes, nem is értem. Oda lehetne állítani egy felügyelőt, és mondjuk öt simogatásként bekasszírozni egy Sünt. De nem akarok ötleteket adni…
Kellemes befejezésként egy remek kerámiakiállítást láthatunk a kert végében. Kedves, vidám manók ülnek a fűben és a fákon, mosolyra fakasztanak.

(A látogatás ajánlott hossza: a gyermek életkorától függ.)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Holnemvolt Vár Budapest - Holnemvolt Vár Budapest - Holnemvolt Vár Budapest - Holnemvolt Vár Budapest - Holnemvolt Vár Budapest - Holnemvolt Vár Budapest - Holnemvolt Vár Budapest - Holnemvolt Vár Budapest - Holnemvolt Vár Budapest - Holnemvolt Vár Budapest -

Holnemvolt Vár további értékelései

2018.10.22gyerekekkel
Átlagos
Az állatkertbe indultunk a gyerekekkel, de mivel annál a bejáratnál vettük meg a belépőket, ahol a Holnemvolt Park bejárata is van, így ide is benéztünk. Az őszi szünetre tekintettel a gyerekeknek csak 200 Ft-ba került a belépőjegy, viszont ezért nem "jár" semmi, csak a játszóteret és a fából...
Népszerű szállások a környéken
Szalajka Fogadó Szilvásvárad - Júniusi áreső
Júniusi áreső
06.01-30.
Szalajka Fogadó Szilvásvárad
61.218 Ft / 2 fő / 2 éj-től büféreggelivel
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Laroba Alsóörs - Szilveszter
Szilveszter
12.29-01.01.
Hotel Laroba Alsóörs
260.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval