Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Borscs, pelmenyi és a többi

1000 JótEvő Étterem Budapest1000 JótEvő Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2019. májusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2019. május 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A különböző nemzetek ételeit kínáló vendéglátóhelyek között kevés orosz éttermet találunk, így a pár hónapja nyílt 1000 JótEvő Étterem hiánypótlónak mondható. Ráadásul jó helyen van, az Arany János utcai metrómegállótól pár lépésre.
A berendezés hangulatos, kényelmes székekkel, érdekes kiegészítőkkel.
Matrjoska babákba rejtett, füstölgő vodkával indítottunk, sajnos a babák fejét ahogy lekapták, rögtön el is vitték, nem készült róla fotó. Kénytelenek leszünk megismételni a látogatást. :)
A borscsot vétek kihagyni. Sűrű, tartalmas, kellemesen savanykás, laktató. Kis tejfölt tettünk bele, egy kis mustárt és fekete kenyeret is kaptunk hozzá. Bőven elég volt utána a legkisebb adag, 12 db-os pelmenyi. Nagy étvágyúak kérhetnek 24 vagy 30 db-ot is. Egy kanálnyi tejföllel tálalták, bár elkelt volna hozzá egy kis mártás. (Jogos volt a csöpp hiányérzet, mert később a weblapjukon láttam, hogy a szakács szívesen készíti ezt az ételt a családjának is, és illusztrációként ott volt a mártásban tocsogó pelmenyi…)
Hasonló étel a manti, csak más fazonú, nagyobb, marha és bárányhús keverékével van megtöltve. Mindkét tésztaétel finom, kellemesen fűszerezett. Társaságunk negyedik tagja vörösboros vaddisznópörköltet evett kapros tarhonyával. Jó nagy adag volt (szerencsére, mert mindnyájan lopunk belőle egy villányit), és igen ízletes, pikáns ízvilágú, én inkább tokánynak mondtam volna, de lényeg, hogy nagyon finom volt.
A kiszolgálás rendkívül barátságos. A mosolygós, kedves pincérlányok közvetlen, de nem bizalmaskodó magatartása mintaszerű.
Jó minőségű, megfelelő mennyiségű ételt, remek kiszolgálást kaptunk, jó helyen.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
1000 JótEvő Étterem Budapest - Belső1000 JótEvő Étterem Budapest - Belső1000 JótEvő Étterem Budapest - Belső1000 JótEvő Étterem Budapest - Egyéb1000 JótEvő Étterem Budapest - Étel/ital1000 JótEvő Étterem Budapest - Étel/ital1000 JótEvő Étterem Budapest - Étel/ital1000 JótEvő Étterem Budapest - Étel/ital1000 JótEvő Étterem Budapest - Belső1000 JótEvő Étterem Budapest - Külső kép

1000 JótEvő Étterem további értékelései

2019.12.03kollégákkal
Kiváló
Orosz tradicionális ételeket készítő étterem az Arany János utcai metrómegállónál, a forgalmas Bajcsy Zsilinszky út egyik kereszteződésében. A tulajdonosoknak nem igazán volt szerencséjük a helyszínválasztással, mivel a nyitás után nem sokkal kezdődött meg az előttük lévő Podmaniczky tér, troli...
2019.06.23kollégákkal
Kiváló
Nincs túl sok orosz étterem Budapesten, így kifejezetten örömteli, amikor nyílik egy, ráadásul nem is akármilyen. A beltér hangulatos, a kiszolgálás főúri. Ettünk heringet uborkákkal (1750), szépen tálalt, finom előétel volt ez, borscs levest (1850), ami ugye egy orosz klasszikus, mondhatni,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.23-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
53.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Kihagyhatatlan ajánlat Balatonvilágoson
Kihagyhatatlan ajánlat Balatonvilágoson
05.31-08.31.
Világos Hotel Balatonvilágos
50.830 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
55.184 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval