Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Olasz tészták, olaszul tudok előnyben

2 Spaghi Budapest2 Spaghi Budapest a térképen

Átlagos 2015. decemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2015. december 31.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A Gozsdu udvar központi utcájában található a 2 Spaghi, amely kézműves olasz tésztaételeket kínál. A "spaghi" zsinórokat jelent, kíváncsiságból megnéztem a szótárban, talán a spagettire, a hosszútésztára utalva? Persze, lehet, hogy az olasz szlengben valami egészen más jelentése is van.
A zárt rész pici, a földszinten van a kiszolgáló pult, ahol meg lehet tekinteni a napi aktuális ajánlatot "nyers" állapotában, innen nyílik a konyha, ahol a tésztákat frissen főzik a rendelést követően, s innen lehet egy tekervényes csigalépcsőn felmenni a szintén aprócska galériára, ahol az asztalok találhatóak. A terasz lényegesen tágasabb, itt sokkal több asztal van, de az télidőben elég hidegnek tűnt, s egyúttal az szolgál dohányzó részlegként is.
Az árképzés nem világos, mivel nincs minden egyértelműen kiírva. Elvileg van napi menü, ami egy szabadon választott - nem feláras - kis adag tészta és egy választott szósz 2200 Ft-ért. A szószok sincsenek kiírva, a személyzet sorolja fel. A tésztáknak ezen kívül van gramm szerinti ára és a ravioliknak darabára. Szóval egyáltalán nem könnyű eligazodni, zsákbamacska, hogy mi mennyibe is fog kerülni a végén. Az azért nem titok, hogy nem kevésbe...
A személyzet egyik tagja olasz, ő szinte egyáltalán nem beszél magyarul, viszont legalább angolul lehet vele kommunikálni.
Pármai sonkás, ricottás raviolit, illetve sütőtökös raviolit ettem, amihez csak parmezán járt, szósz nem, mert a sütőtökhöz egyik aznapi mártás sem passzolt volna.
A tészta amúgy finom volt, megfelelő ideig főtt, mindkét töltelék kellemes, ízletes, de összességében egyáltalán nem voltam lenyűgözve a helytől.
Csak készpénzzel lehet fizetni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:
Fényképek (14)
2 Spaghi Budapest - Étel/ital2 Spaghi Budapest - Étel/ital2 Spaghi Budapest - Étel/ital2 Spaghi Budapest - Étel/ital2 Spaghi Budapest - Mosdó2 Spaghi Budapest - Étel/ital2 Spaghi Budapest - Étel/ital2 Spaghi Budapest - Belső2 Spaghi Budapest - Étel/ital2 Spaghi Budapest - Belső2 Spaghi Budapest - Belső2 Spaghi Budapest - Külső kép2 Spaghi Budapest - Külső kép2 Spaghi Budapest - Külső kép

2 Spaghi további értékelései

2014.10.30a párjával
Kiváló
Az igazság az, hogy már kétszer volt szerencsém megkóstolni ezeket a csodákat. Elsősorban tésztákat lehet kapni. A választék nem túl nagy, de annál finomabb. A paradicsom szószos tészta valami isteni. Egyetlen negatívumként a kiszolgálást tudnám mondani. Mint már említettem, kétszer voltam itt,...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Bük Bük, Bükfürd? - All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
2025.03.01-ig
Hunguest Bük Bük, Bükfürd?
155.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Alfa Hotel Miskolctapolca - Nyári vakáció
Nyári vakáció
06.28-08.31.
Alfa Hotel Miskolctapolca
89.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással