Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A világ nagy közös rezgése

827 Kitchen - Kálvin tér Budapest827 Kitchen - Kálvin tér Budapest a térképen

Átlagos 2018. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 10.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Modern, tágas, világos, a túltengő fehér szín miatt laboratórium vagy orvosi rendelő hangulatú étterem a Kálvin téren, amely az idei évben nyitott meg. Érdekes, hogy a közvetlen közelükben 2 hasonló "lelkivilágú" étterem is működik (Tao, Zen), a 827-is ilyen ezoterikus new age-s hely. A falon Sri Chinmoy "békefilozófus" Coelho-i mélységeket szántó gondolatai: "Te és én alkotjuk a világot azzal a rezgéssel, amit a világnak nyújtunk". Én 15+ éve jógázom, de ettől még nem lettem agymosott, és rosszul vagyok az ilyen típusú ömlengésektől, pláne egy étteremben. No, mindegy...
Az ételek egy körbejárható svédasztalon vannak kihelyezve nagyon ízlésesen és gusztán, kb. mint egy 4 csillagos hotel éttermében, 100 gramm 399 Ft-ba kerül, mindenki magának szedhet, amit és amennyit szeretne.
Az újhullámos kávézók mintájára, ez egy "specialty kitchen", ezen már azért mosolyognom kellett. Minden étel laktózmentes, van egy csomó vega és gluténmentes fogás, a desszertek pedig cukormentesek. Azt is írják, hogy az alapanyagok GMO-mentesek, azaz nem génkezeltek. Szóval itt minden öko-bio-egészségesnek van hirdetve, biztos ezért ilyen drága. De nem bírom nem szóvá tenni, hogy az idényzöldségekből nagyon olcsón lehet ám főzni, szóval itt igencsak magas haszonréssel dolgoznak!
A teljesség igénye nélkül amolyan nemzetek konyháját vonultatják fel: sushi, görög saláta, többféle párolt zöldség, szejtános, tofus, szójás főételek magyaros fűszerezéssel, sok étel tisztára olyan kinézetre (ízre azért nagyon nem ám!), mintha igazi hússal készült volna, de a kis címkéket elolvasva kiderült, hogy húspótló volt azokban is. A paradicsomos húsgombóc nevében benne volt a "hús", pedig az egyáltalán nem volt benne. A majonézes kukoricasaláta szerintem nem éppen arról híres, hogy milyen egészséges lenne, mondjuk én ettől még szeretem.
3000 Ft-ot simán el lehet itt költeni csak az ételekre, és még csak nem is esszük magunkat pukkadásig.
Teljesen igaza van az előző értékelőnek, egyáltalán nem korrekt, hogy a svédasztalon nincs egy ellenőrző mérleg a vendégek számára, azért elég kellemetlen a pénztárnál szembesülni vele, hogy mennyi lesz a számla.
Külsőre az ételek sokkal jobban néztek ki, mint amilyen az ízük volt. Jellegtelen, mindennek ugyanolyan semleges az ízvilága.
Pozitívum viszont, hogy a pultra kihelyeztek palackozott tisztított vizet és poharakat, amelyekből ingyen lehet inni.
Egyszer bekukkantani ajánlom, aki szereti az ilyen elvarázsolt filozofikus étkezdéket, de kiéhezve nem ajánlatos menni.
Kiszolgálás nem volt, 1 fős személyzettel találkoztam a pénztáros személyében, akinél fizetni kellett. Ő gépiesen tette a dolgát.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Belső827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Külső kép827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Belső827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Étel/ital827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Étel/ital827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Étel/ital827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Étel/ital827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Belső827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Étel/ital827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Étel/ital827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Étel/ital827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Étel/ital827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Étel/ital827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Belső827 Kitchen - Kálvin tér Budapest - Étel/ital

827 Kitchen - Kálvin tér további értékelései

2018.06.01a párjával
Átlagos
Múlt héten fedeztük fel, hogy a korábbi CIB Bank fiók helyén megnyílt ez az étterem. A személyzet nagyon kedvesen invitált, és mutatta be az éttermet és az ételeket, így a következő héten már ki is próbáltuk. Ez alkalommal más volt a személyzet, már nem volt annyira kedves a fogadtatás, a...
Népszerű szállások a környéken
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
118.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval