Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Magyaros, belvárosi kifőzde

A-Pecsenyés BudapestA-Pecsenyés Budapest a térképen

2019. márciusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2019. november 26.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Házias, magyaros ételeket és frissen sült húsokat kínáló kifőzde a Banknegyedben, a Bank Center közelében. 12-15 óra között hétköznap jó áron - 990 Ft-ért - kínálják az ebédmenüt, igaz a 2 fogás (leves, főétel) fix, nem választható. Ottjártunkkor a menü májgaluskaleves és kelkáposzta főzelék volt fasírttal, hozzá ajándékként járt egy pohár málnaszörp is. A menzánál lényegesen jobb színvonalat nyújtanak, az nem kérdéses.
A menün kívüli ételek ára is teljesen korrekt, pláne itt az 5. kerületben.
Egy szelet hús vagy egy darab sült csirkecomb 900 Ft-ba került, körettel 1300 Ft. Önmagukban a köretek 500 Ft-ba kerülnek, a szokásos rizs, krumpli mellett tócsni (igaz, kissé olajos és nehéz volt) és párolt lila káposzta is szerepelt a kínálatban, de voltak majonézes saláták is. A legdrágább étel a ropogós kacsacomb volt 1100 Ft-ért (köret nélkül értendő ár). Az ételkínálat engem a 80-as évek habzsi-dőzsi nagycsaládos ünnepi ételeire vagy egy lakodalom étel-felhozatalára emlékeztetett. Nem egy reformkonyha, de legalább mindenki jól teleeheti magát.
Hagyományos húsételek választéka széles: hurka, kolbász, karaj, hekk, mondjuk, marhahúsra nem emlékszem, hogy lett volna.
Töltött káposzta, brassói aprópecsenye is szerepel az étlapon. A kínálat részben naponta változó.
Nyáron kiülős teraszuk is üzemel.
A beltér modern, színes, némi retró hangulatelemmel.
Önkiszolgáló rendszerben működnek, toljuk a tálcát, az ételek a pultban az üveg alatt sorakoznak.
A húsok egy részét viszont frissen sütik, a pultból a nyers hússzeletek közül lehet kiválasztani a számunkra legszimpatikusabbat. Mivel mi siettünk, munka közben ugrottunk ki ebédelni, így értelemszerűen nem ezekből választottunk, hanem a készételekből.
Pozitívum, hogy nincs mikrózás.
Korrekt ételek, barátságos, gyors kiszolgálás.
Az ételek nem eget-rengetőek, nem különlegesek, az elkészítés hagyományos, fűszerezés és ízek tekintetében is hagyománykövető, házias.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (18)
A-Pecsenyés Budapest - BelsőA-Pecsenyés Budapest - Étel/italA-Pecsenyés Budapest - Étel/italA-Pecsenyés Budapest - BelsőA-Pecsenyés Budapest - Étel/italA-Pecsenyés Budapest - BelsőA-Pecsenyés Budapest - Étel/italA-Pecsenyés Budapest - Étel/italA-Pecsenyés Budapest - Étel/italA-Pecsenyés Budapest - Étlap/itallapA-Pecsenyés Budapest - Étel/italA-Pecsenyés Budapest - Étel/italA-Pecsenyés Budapest - Étel/italA-Pecsenyés Budapest - Étel/italA-Pecsenyés Budapest - Étel/italA-Pecsenyés Budapest - BelsőA-Pecsenyés Budapest - BelsőA-Pecsenyés Budapest - Külső kép

A-Pecsenyés további értékelései

2019.04.09egyedül
A Sas utcai épületben évente többször járok oktatások miatt. Évek alatt több gyorsétterem volt itt, változó színvonalon. A mostani, "A pecsenyés" elnevezésű hely magyaros konyhát visz. Lehet frissen sülteket is kérni az előre elkészített sült-rántott húsok mellett. Többféle majonézes vagy...
Népszerű szállások a környéken
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás - Napi árak félpanzióval
Napi árak félpanzióval
2025.01.02-ig
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás
74.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hotel Kumánia Kisújszállás - Nem csak a húszéveseké a világ ajánlat fürdőbelépővel
Nem csak a húszéveseké a világ ajánlat fürdőbelépővel
2024.05.31-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval