Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ebédünk egy galamb társaságában

Afandina Török Étterem BudapestAfandina Török Étterem Budapest a térképen

Gyenge 2015. októberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2015. október 27.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Mai (10.27) emberkísérletemben a családom is részt vett. Ebédelni indultunk, a Boráros-tér környékén kerestünk egy helyet, ahol le lehet ülni.
Baxxhoz képest rosszul döntöttünk, mi bent foglaltunk helyet az egyetlen négyszemélyes asztalnál. A kupleráj ma is jellemző volt. Az asztalon két "nejlonacskóba" tucatnyi pita hevert, valószínű mirelit áru. Ahogy a gyroson kívül minden mást is melegítenek mikróban. Na már ezek is megadták az alaphangot. Örültem, hogy végre ismét látok valakit, aki a nyársról késsel vágja a húst, mert ügye a legtöbb helyen már elektromos birkanyíróval csinálják. Viszont idegesítő volt, hogy a másfél méteres machete-áját kétpercenként élezte.
A helyiségben körülnézve megállapítható volt, hogy a bevétel maximalizálás miatt annak lehető legkisebb részét költhetik tisztítószerre. A villanykapcsolókon látható mocsok, a padló sem ismerte még meg a dörzskefét, sőt egy vadgalamb is láthatóan otthon érezte magát - zavartalanul. Mellékhelyiséggel látogatók részére nem rendelkeznek, legalábbis az egy szem ajtóra személyzeti vagy valami hasonló felirat volt látható.
Személyzetre visszatérve. A kiszolgálón kívül egy idősebb hölgy volt a pult mögött. Hangulatunkról feleségem elmésen megjegyezte: olyan, mintha most tudták volna meg, hogy holnaptól bezár a hely. Hát ÁNTSZ szempontból lehet, hogy nem ártana. A srác ezen kívül úgy beszélt, mint Fekete Pákó: ékezetek nélkül. "Kertek-e csiposz szószt?" Szerencsére előbb említett családtagom - aki nagy Uri Geller rajongó egyben -, lefordította, hogy csípősről van szó, azaz végül is mukodtek a dolgok.
Négyen négyfélét ettünk: Rántott csirke török rizzsel, Fahita, Gyros tortillában, Paradicsomos padlizsános húsgombócok török rizzsel. A török rizs megnevezésben nem vagyok biztos, hiszen nehezen értek pákóul, és kiírva sem volt. Sajnos 3/4 12-kor, ottjártunkkor a borjú még nem sült meg, ezért nem tudtam azt választani. Ahogy említettem a gyroson kívül a többi étel mikróval volt melegítve (illetve a tortillát a nyárs mellett melegítette). A legjobban a Fahita nézett ki, a rántott csirkének inkább párizsi színezete volt. És Baxxhoz hasonlóan én is tapasztaltam, hogy a hús előre le van szelve (igaz most a csirke volt).
A fahita tésztája és a tortilla egyaránt finom, a húsgombócos kaja pedig igazán különleges ízvilágú, csak sajnos meleg nem volt. A baklavát nem mertem megkóstolni itt.
Üdítő nélkül összesen fizettünk 3100 Ft-ot, melyet a kiírt árak alapján nem tudom, hogy sikerült kiszámolni, de igazán nem nagy összeg. Természetesen mindezt a bevétel maximalizálás jegyében számológépen.
Az éttermet csak a gyros és dürümfanoknak merem ajánlani, ha szerencséjük van frissen szeltet kapnak igazán jó áron. Csak azért nem szörnyű minősítést kaptak, mert az ételekben lenne fantázia, a megvalósításukban van kivetnivaló. És hangsúlyozom: nem a teraszon sétált a galamb!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Szörnyű

Afandina Török Étterem további értékelései

2015.10.06egyedül
A Mester utcai párjánál (100 méterrel arrébb) finomabb a gyrosuk. Itt borjú is van a csirke husi mellett, ami nem mindenhol jellemző sajnos. Az Afandina egy tipikus gyors gyrosos a forgalmas utcában. Van terasza is, a legegyszerűbb fajtából: műanyag székekkel. Belül viszonylagos kupi, de itt...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
43.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2025.01.05-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Laterum Pécs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.07-ig
Hotel Laterum Pécs
35.100 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval