Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nem elég, hogy becsapnak, még hülyének is néznek

Amore di Napoli Pizzeria BudapestAmore di Napoli Pizzeria Budapest a térképen

Szörnyű 2022. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. március 16.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A harcsa-pangasius csere mellett a másik, ma is bevett vendég-átverés az erdei gomba vagy vargánya kiváltása csiperkével.
Hogy ezt miként merik űzni, nem tudom, a két gomba annyira különböző ízre, textúrára, látványra, még szeletelve is, hogy azt hinné a naiv ember, hogy ezzel azért mégsem próbálkoznak. Egy vargányakrémleves, amit csiperkéből készítenek és vargányaporral ízesítenek nehezen beazonosítható, de az, hogy pizzára vagy pasta-ra vargánya helyett csiperkét tegyenek, már vakmerőség számba megy.
Az Amore di Napoli pizzériában autentikus nápolyi pizzát sütnek, tartanak néhány minőségi bort, sörműfajban az ultrakommersz vonalat nyomják. Összességében ránézésre rendben van a hely, amit egy sor Street Kitchen plecsni is tanúsít a bejárati ajtón. Fiatalos, újhullámos, népszerű pizzázó, reális díjszabással. Balszerencsénkre vagy inkább balszerencséjükre egy Misto Fungi pizzát rendeltünk. Rajta az étlap szerint: paradicsom, mozzarella fior di latte, bazsalikom, erdei gombák, kakukkfű, fokhagyma, extra szűz olíva olaj.
Már amikor kézhez vettem a ketté osztva rendelt pizzát, jeleztem a pultosnak, hogy erdei gombát ígértek, ez pedig csiperkének tűnik szemre. A válasz volt, hogy gombaegyveleget használnak, azt viszont nem tagadták, hogy csiperke is van benne. Ha élcelődni lett volna kedvem az eset kapcsán, akkor idézhettem klasszikus viccet, miszerint megkérdi a vendég a pincért, hogy van-e a csigapástétomban más is, mint csiga, s a válasz úgy hangzik, hogy igen, van benne sertés is. Majd, amikor a vendég tovább kérdezősködik az arányokat illetően, a pincér azt feleli, hogy fele-fele, egy csiga, egy sertés.
Éhesek is voltunk eléggé, nem volt kedvem visszaadni a pizzát, meg kíváncsi is voltam, hogy tényleg találok-e benne egyáltalán bármiféle erdei gombát. Nos, egy minimális, arányaiban tíz százalékot meg nem haladó mennyiségben vargányára leltem a csiperkedominált egyvelegben, már, ha ezt egyvelegnek lehet egyáltalán mondani.
Amikor mindezt szóvá tettem, ahelyett, hogy elnézést kérjenek és megpróbáljanak valamiféle elfogadható magyarázatot adni, megmutatja fiatalember a párolt gombát, amit használ. (Legfeljebb próbálkozni lehet a magyarázattal, gesztusképpen, mert az étlap ígéretének be nem tartása, az 5000 forint körüli erdei gomba helyett bő 90%ban 1500 forint körül kapható csiperkét adni egyszerűen menthetetlen csalás.)
Mondom neki, hogy igen, látom, az ott zömmel lepárolt csiperke.
Mire azt kérdezi válaszul: miért, az nem erdőben nő?.
Nem elég, hogy becsapják a vevőt, amikor lebuknak, megpróbálják megtéveszteni, mi több, szabályosan hülyének nézi. Elvárnák, hogy bevegye a vendég, hogy a gigantikus mennyiségben termesztett és elképesztően széles körben használt csiperkegomba erdőben nő. Hát jelzem, hogy nem így van. Nem erdőben nő. Utána lehet nézni a világhálón, a csiperketermesztés kulcsszóra hatalmas mennyiségű információt ad ki a Google.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Szörnyű
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (3)
Amore di Napoli Pizzeria Budapest - EgyébAmore di Napoli Pizzeria Budapest - EgyébAmore di Napoli Pizzeria Budapest - Egyéb

Amore di Napoli Pizzeria további értékelései

2023.03.07
Kiváló
Kitűnő kis olasz pizzéria, amelyet egy magyar - olasz tulajdonos páros alapított. A hely pici, az asztalok közel vannak egymáshoz, hogy minél többen elférjenek és erre szükség is van, mert gyakorlatilag a szombati nyitást követően egymásnak adták a kilincset a vendégek, csakhamar minden asztal...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Yacht Siófok - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Hotel Yacht Siófok
150.990 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Sungarden Hotel Siófok - SunGarden Wellness Pihenés
SunGarden Wellness Pihenés
2025.01.02-ig
Sungarden Hotel Siófok
86.040 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás
Fergeteges csobbanás
2025.04.13-ig
Hotel Forrás Szeged
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval