Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bejött az ajánlás!

Andreas Bistro BudapestAndreas Bistro Budapest a térképen

2018. augusztusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 8.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha nem olvasom itt Útközben értékelőtársam ajánlóját, valószínűleg a magam elhatározásából nem próbáltam volna ki az Andreas Vendéglőt. A Fővám térnél egy kis mellékutca, a Váci utcáról nyílik, lépcsőn kell lemenni.
Naponta változó, 1 oldalas ebédkínálat, vonzó, tartalmas fogások barátságos árfekvésben. Hiába pár lépés csak a külföldi turistákkal teli sétálóutca és az őket becsalogató /próbáló látványos teraszos magyaros éttermek egymásutánja, a tudatos és rutinos magyar versenyzőket nem lehet megvezetni. Szinte tele a hely hazai vendégekkel, főleg 30-as, 40-es korosztály, ruházat és megjelenés alapján környékbeli hivatali, irodai dolgozók. Ők már kiszimatolták, melyik is itt a környéken a nyerő ebédelőhely.
Az Andreas, most már én is tudom. Érdekes, hogy a közelben évek óta dolgozó kollégáim sem ismerték. Mindenki azt gondolta, hogy ez is csak egy a sok turistákat lehúzó, amúgy színvonal alatti ételeket készítő környékbeli étterem közül. Hát, alaposan, de nagyon pozitív értelemben csalódtunk!
A 2 fogásos ebédmenü (leves, főétel) egy pohár jeges teával 1290 Ft.
A többi főétel körettel együtt 890 Ft-tól kezdődően 1400 Ft-ig, ez utóbbiban már saláta, illetve savanyúság is szerepel az árban. A levesek és desszertek ára 500 Ft alatti! (nudli, palacsinta ottjártunk napján)
Húsleves cérnametélttel, némi leveszöldséggel csészében. Forrón érkezik, amit ebből ki lehetett hozni, azt megtették a szakácsok. A 2. fogás bolognai spagetti, bőséges adag, a darált húsos szósz is megfelelő mennyiségű, viszont a reszelt sajt ízén érezni, hogy olcsó fajta, nem minőségi áru. Tévedés ne essék, ez nem egy fine dining étterem, hanem az átlagos munkás mindennapok ebédelőhelye.
Az ételeket gyorsan megkaptuk, a konyha és a pincérek is pörögnek, személyes interakciók nincsenek. A főételek - nem a menüben szereplők - igazán kiadós adagok, 2 szelet hús, púpozott körethalmokon.
5 féle szörpöt lehet inni, decije 100 Ft-ba kerül.
Kötelező szervizdíj nincs, bankkártyával és SZÉP kártyával is lehet fizetni.
A berendezés kellemes, főleg meleg barna árnyalatok, toszkán borospince - pizzéria hangulattal.
Ahogy írtam az értékelést, az ugrott be, nem kizárt, hogy ugyanahhoz a tulajdonosi körhöz tartoznak, mint a szintén 5. kerületi Aranykéz utcai ételbár. Nagyon hasonló az étlap, a fogások és az árazás. És az étlapon is ugyanazt a betűtípust használják. Az ételeket telefonon is elő lehet rendelni és elvitelre is lehet kérni (dobozdíj: +100 Ft), de azt nem tudom, hogy van-e kiszállítás.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (10)
Andreas Bistro Budapest - BelsőAndreas Bistro Budapest - BelsőAndreas Bistro Budapest - BelsőAndreas Bistro Budapest - BelsőAndreas Bistro Budapest - Étel/italAndreas Bistro Budapest - Étel/italAndreas Bistro Budapest - Étel/italAndreas Bistro Budapest - BelsőAndreas Bistro Budapest - Étlap/itallapAndreas Bistro Budapest - Belső

Andreas Bistro további értékelései

2019.03.10a párjával
Kiváló
Érthetlen módon eldugott helyen lévő, hangulatos, fiatalos menüvel rendelkező, nagyon színvonalas kis étterem. Előljáróban ennyit. A párommal a Váci utcán bolyongtunk, valami igazán csábító menüvel rendelkező étterem után. Miután már a sokadik tipikus elcsépelt turista csalogató étlapot...
2018.07.30a párjával
Kiváló
Hömpölyög a tömeg a Váci utcai turistacsapáson, a teraszokon egymás hegyén-hátán ülnek az emberek és eszik a magyarosch turistamenüt. Pedig csak pár lépést kellene tenni oldalra, hogy észrevegyék a rövidke mellékutca elején ezt a hangulatos kis éttermet. Hivatalosan bisztró, a bejáratnál...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Írottkő K?szeg - Senior pihenés az Alpok lábánál
Senior pihenés az Alpok lábánál
2024.12.24-ig
Hotel Írottkő K?szeg
85.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
89.262 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
146.150 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval