2025. novemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2025. november 7.Ajánlom a helyet másoknak is!
Folytatom tovább a Blaha Lujza téri Time Out Market feltérképezését, ezúttal az Encsről ismert Anyukám Mondta étteremmel. A mozgólépcsőtől jobb oldalon az első stand az övék. Jó pár évvel ezelőtt volt szerencsém ott enni náluk Encsen, konkrétan célzottan miattuk utaztunk át Miskolcról Encsre egy tavaszi estén. Már akkor is a pizza volt az egyik sláger étel náluk, de én direkt mást ettem. Bevallom, itt Budapesten is kíváncsibb lettem volna arra, mi van még a pizzán túl? De sajnos szinte semmi. 2 féle Focaccia (1450/6450 Ft) extra szűz olívaolajjal (950 Ft), 8 féle pizza és 2 desszert (sajttorta, tiramisu) /2850 Ft. Bevallom, számomra ez egy kissé csalódást keltett, szívesen kóstoltam volna valami mást is a nagyszerű hírű étteremből, amelyet a vidék egyik legjobbjaként tartanak számon évek óta, de megértem, hogy a TOM koncepciója az, hogy csupán pár ételt kínál minden hely, amelyet ők ikonikusnak tartanak. Kb. 32 cm-es átmérőjű kerek nápolyi pizzát sütnek, A pizza specialisták jótanácsát megfogadva nem variáltam, hanem az alap Margherita DOP pizzát kértem (3650 Ft+5% kötelező szervizdíjjal 3883 Ft a végösszeg), hiszen abból mindennek ki kell derülnie, hogy mit tudnak ők vajon a pizzasütésről. A 2 legdrágább, egyúttal különlegesebb pizza 5550 Ft, a Coppa & Zucca sütőtökkrémes, Coppa Langhirano olasz érlelt sertés szalámival, balatoni mandulával, chilis mézzel; illetve a másik mangalica raguval, Guanciale sertés tokaszalonnával. Itt is a szokásos egyencsipogóval távoztam, ezúttal a borbárhoz közeli hangulatos asztalok egyikét foglaltuk el. A csipogás jelezte, elkészült a pizza, talán még 10 perc sem volt. Egyentálca, sötétzöld egyenszalvéta, fehér porcelán egyentányér Time Out Market felirattal. Jó lenne, ha az egyenkés vágná a pizzát, ez nem vágta, inkább csak tépte. A paradicsomszósz remek, savanykás, elegendő mennyiségű, a sajt is minőségi, a bazsalikom levelek feldobják az egészet. A szélek itt is üresek maradtak, és volt rajta szénné égett rész is. Summa Summárum, ettől most nem dobtam el a hajamat. 4 pontos össz-élmény. Még hasznos információ lehet, hogyha a TOM-en belül kávézni szeretnétek, akkor az Anyukám Mondta a Ti helyetek, a remek kávé frissen őrölve Gianni Frasi veronai műhelyéből érkezett.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()