Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egész nap reggeli

Apropó BudapestApropó Budapest a térképen

2018. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 14.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az egri Demeter Borászat referencia bárja Budapesten, a bulinegyed szívében, a Király utcában. Kis teraszos saroképület, mindkét oldalon nyitott ablakokkal. Nem klimatizált, de így is kellőképpen szellős volt. A berendezés modern, igényes, nem a most trendi minimál, nekem kifejezetten tetszett.
A Demeter borokon kívül ízelítőt tartanak egyéb hazai borrégiókból is. A Synthesis sörmanufaktúra kézműves söreit csapolják. A limonádét egyedi befőttesüvegben szervírozzák, viszont véleményem szerint ingencsak túlárazott (1295 Ft).
Az étlap gyakorlatilag egész napos reggeliket soroltat fel, hagyományos tojásételek, francia és magyar reggelik, külön gondolva a másnapos gyomrokra, itt a környéken erre vélhetően nagy igény mutatkozik. Az étlap árazása belvárosi, átlag feletti (1500-2500 Ft közötti fogások), így nem meglepő, hogy főleg fiatal külföldiekkel volt szinte tele a hely, bár esténként magyarok is szoktak jönni, de ők inkább a remek borokat kóstolgatják.
A borlap mellé ajánlott falatkák, borkorcsolyák étlapot nem is láttam, de lehet, hogy az csak esténként van forgalomban.
A személyzet elegendő létszámú, alapvetően barátságos, laza, de nem bratyizós. Bécsi reggelit választottam (du. 3 órakor...), amely rukkola ágyon 3 db fűszeres bécsi virslit tartalmazott, ízében közelítve a kolbászhoz, csípős dijoni mustárral, diós házi bagettel.
Kötelező 12%-os szervizdíjat számolnak fel.
A mosdó dizájnos, szép kivitelű, viszont többet kéne takarítani. A használt kéztörlő papír folyik ki a tartóból, míg a tiszta kéztörlő elfogyott, nincs feltöltve.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (33)
Apropó Budapest - Étlap/itallapApropó Budapest - Étlap/itallapApropó Budapest - Étlap/itallapApropó Budapest - BelsőApropó Budapest - Étlap/itallapApropó Budapest - Étlap/itallapApropó Budapest - Étlap/itallapApropó Budapest - Étel/italApropó Budapest - Étel/italApropó Budapest - Étel/italApropó Budapest - BelsőApropó Budapest - Étel/italApropó Budapest - BelsőApropó Budapest - EgyébApropó Budapest - BelsőApropó Budapest - BelsőApropó Budapest - BelsőApropó Budapest - Külső képApropó Budapest - BelsőApropó Budapest - Étlap/itallapApropó Budapest - Étlap/itallapApropó Budapest - Étlap/itallapApropó Budapest - BelsőApropó Budapest - Külső képApropó Budapest - Külső képApropó Budapest - Étlap/itallapApropó Budapest - BelsőApropó Budapest - BelsőApropó Budapest - Külső képApropó Budapest - Étlap/itallapApropó Budapest - BelsőApropó Budapest - Külső képApropó Budapest - Belső

Apropó további értékelései

2018.05.01egyedül
Kiváló
Jeles borászok közül a bátrabbak nevükre vesznek egy-egy fővárosi éttermet különböző tulajdonjogi konstrukciókban. Az első a Bock bisztró volt, mely mindmáig az élvonalban van, majd jött a Borgyógyászat (Heimann Zoltán) valamint a Gepárd és űrhajó (Bolyki János) - előbbi sajnos megszűnt, utóbbi...
2015.12.21barátokkal
Kiváló
Amikor olvastam egy ingyenes budapesti magazinban, hogy megnyílt Apropó néven egy bisztró a Király utcában, rögtön arra gondoltam, hogy talán a hajdani remek budai bisztró nyitott újra. De sajnos nem. Minden esetre ez is egy remek hely, egy olyan színvonalas borozó, ahol fél decire is adnak bort,...
Népszerű szállások a környéken
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
50.915 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Kastélyélmények 3 éjszakától kedvezménnyel
Kastélyélmények 3 éjszakától kedvezménnyel
2025.01.05-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
133.739 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Pihentető hétköznapok fürdőbelépővel
Pihentető hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Thermal Panzió Igal
149.900 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval