Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szomorú Szarvas

Aranyszarvas BudapestAranyszarvas Budapest a térképen

Gyenge 2023. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. október 29.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Az Aranyszarvas Étterem a budai várhegy lábánál, a Szarvas téren található egy csodás régi épületben. Ez a késő barokk, copf stílusú Szarvas-ház, ahol már 1695-ben működött az Arany Szarvas vendéglő, akkori cégtulajdonosa Heisler György volt. Más források szerint 1704-ben a Szarvas Kocsma működött itt. Akárhogy is volt, már több, mint 300 éve működik itt Szarvas néven valamilyen vendéglátó egység. Gyermekkoromban, a 80-as években hírneves, kifejezetten népszerű, felkapott étterem volt az Aranyszarvas, majd a rendszerváltozást követő években emlékeim szerint Budapest Top éttermei között volt számon tartva, magas árfekvésben prémium ételeket és szolgáltatásokat nyújtva. Aztán az utóbbi években valami erősen megbicsaklott. Jó ideig nem is voltak nyitva, talán tulajdonosváltás történt, pontosan nem tudom. Minden esetre már vártam, hogy kinyissanak, mert már évek óta szerettem volna kipróbálni. Aztán ez is megtörtént, és sajnos nem mondhatom, hogy jól sikerült. Hétköznap délután, napsütéses nyári nap, a Budai Vár tele turistákkal, itt pedig senki. Talán a teraszon iszogatott egy asztalnál egy külföldi pár, de a benti rész teljesen üres volt. Pedig nagyon szép, mutatós, elegáns a beltér, szépen terítve, ízléses, tradicionális, de nem pókhálós dekoráció, néhány szarvas agancs a falon.
Az étlap rövid, bisztrós jellegű, összesen 30 tételt tartalmaz. 3-3 leves, előétel és desszert, néhány saláta, tucatnyi főétel. Magyar és nemzetközi konyha, vadakkal, elegáns, minőségi ételek, pl. lazac steak, rib eye steak, szarvas vadasan, vörösboros vaddisznó pörkölt, cigánypecsenye. Főételek árai 4900-6900 Ft között.
Elsőként fácánleves zöldségekkel (1800 Ft, csészében) - átlagos leves, nem emlékezetes, kissé vegetás lé, csúnyán túlfőtt, szétázott zöldségek, majd a hideg előtételek közül gemenci sonkatál padlizsánkrémmel, zöldségekkel (3500 Ft). A padlizsánkrém romlott volt, a sonka kiszáradt, mintha nem frissen vágták volna a szeleteket. Bolti nagyüzemi kenyér megpirítva, néhol megégetve. Nagy csalódás. Mindebből arra következtettem, hogy vélhetően nem megy az étterem, nincs elég vendég, nem pörög, nem fogy az alapanyag készlet, talán emiatt romlott, állott több tétel is. Szomorú és sajnálom, mert egy ilyen szép hagyományokkal rendelkező étteremnek egy ilyen központi helyen minden adottsága meglenne szerintem, hogy eredményesen tudjon működni.
A pincér korrekt volt, sajnálatát fejezte ki és nem kellett kifizetnem az ételt (mondjuk, még szép, hiszen nyilván nem ettem meg a romlottat). Viszont az étvágyam is elment, így más fogással nem volt kedvem itt próbálkozni.
Még egyszer sajnálom, nem ajánlom a helyet.
A mosdó felújított, viszont bogaras, hangyás volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (22)
Aranyszarvas Budapest - Külső képAranyszarvas Budapest - Külső képAranyszarvas Budapest - Külső képAranyszarvas Budapest - Külső képAranyszarvas Budapest - Étlap/itallapAranyszarvas Budapest - BelsőAranyszarvas Budapest - BelsőAranyszarvas Budapest - Étlap/itallapAranyszarvas Budapest - Étel/italAranyszarvas Budapest - Étel/italAranyszarvas Budapest - Étel/italAranyszarvas Budapest - Étel/italAranyszarvas Budapest - Étel/italAranyszarvas Budapest - MosdóAranyszarvas Budapest - MosdóAranyszarvas Budapest - BelsőAranyszarvas Budapest - EgyébAranyszarvas Budapest - EgyébAranyszarvas Budapest - EgyébAranyszarvas Budapest - EgyébAranyszarvas Budapest - Külső képAranyszarvas Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Duna Relax Hotel Ráckeve - Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
2024.06.20-ig
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló - Nyári ajánlat
Nyári ajánlat
07.01-08.31.
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
204.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Hotel Eger Park
81.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval