Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Rántott hús mint a cipőtalp

Aula Étterem BudapestAula Étterem Budapest a térképen

Gyenge 2018. októberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2018. október 21.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Az ELTE régi főépületében működő önkiszolgáló étkezde, gyakorlatilag egyetemi menza, de nyitva áll a "külsős" vendégek számára is. Hétköznap ebédidőben 2 féle menü közül lehet választani, amelyek "jóárasítva" vannak (2 fogás: 950/1050 Ft). Az ételek tipikus menzás fogások, hasonlóképpen az evőeszközök, a tányérok, a műanyag tálca. Amúgy az épület maga, a csarnok, a plafon szép, igényes, üvegteteje van, ezért felülről természetesen fény világítja be.
A kiszolgálás gépies, a törzsvendégekkel barátságosak, a többieknél futószalag. Sok külföldi egyetemistát láttam a magyarok között, de járnak ide környékbeli nyugdíjasok és kisgyerekes, babakocsis anyukák is. De a szomszédos irodaházban dolgozók is felkeresik.
2 féle leves, főzelék feltéttel (bélszínroló. vagdalt), 5 féle készétel (pl. csülkös pacal, töltött káposzta, rakott zöldbab), rántott csirke, sertés, sajt, mirelit sült krumpli, nagyjából ez a kínálat, továbbá házgyári sütik és kimért saláták és savanyúságok a salátabárból. Olcsó alapanyagok, tömegtermelés a minőségi konyha helyett. Ha nem menüt vesz az ember, a tarhonyás hús nekem pl. nem jött be, akkor a többi a la carte fogás már egyáltalán nem olcsó. Az ételek egy részéből lehet kérni kis adagot is. A májgaluska leves tartalmas volt, de a galuska inkább liszt, mint máj alapú volt. A főétel rémes, a rántott hús papír vékonyra klopfolva agyonsütve kiszárítva. Olyannyira, hogy el sem lehetett vágni a késsel. A mirelit sült krumpli kihűlt. Fojtós egy kaja volt, kár érte. Ráadásul a húsban volt inas, rágós rész is a bunda alatt. Köretek, saláta a főétel áron felül fizetendő. Majdnem 2000 Ft-ért egyáltalán nem jó ár-érték arány!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (12)
Aula Étterem Budapest - Külső képAula Étterem Budapest - Külső képAula Étterem Budapest - BelsőAula Étterem Budapest - Étel/italAula Étterem Budapest - Étel/italAula Étterem Budapest - Étel/italAula Étterem Budapest - Étel/italAula Étterem Budapest - Étel/italAula Étterem Budapest - Étel/italAula Étterem Budapest - Étel/italAula Étterem Budapest - Étel/italAula Étterem Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
52.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással