Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bajor és magyar

Bajor Sarok Étterem BudapestBajor Sarok Étterem Budapest a térképen

2018. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. december 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Blaha Lujza tér vonzáskörzetében, a népszerű bulinegyedben sok éve működő vendéglő az Akácfa utca és a Dohány utca sarkán. Bár az amúgy meglehetősen hosszú étlapon valóban szerepelnek bajor-sváb ételek is, de az ismert magyar klasszikusok is mind megtalálhatóak, ami a környéken felbukkanó sok külföldire tekintettel egyáltalán nem meglepő. De nemcsak külföldiek, hanem magyarok is járnak ide, napközben inkább az idősebb korosztály, esténként pedig a fiatal társaságok, ilyenkor érdemes asztalt foglalni.
A beltér a 70-es éveket idézi, amúgy faburkolatos-boxos kialakítású. A levesek 1000 Ft körül, a főételek 2000 Ft-tól indulnak. Hagyományos, hús-centrikus fogások, ez a fő irányvonal. Reggeliket, sörkorcsolyákat is készítenek.
Paulanert és Pilsner Urquell-t csapolnak, az üveges sörkínálatban a Dreher család szerepel, kézműves sörökre nem emlékszem.
Az étteremben nagyon hideg volt, ezt az egyik idősebb vendég is szóvá tette, a pincér azt mondta, sajnos nem tudják orvosolni, mivel a társasház központi fűtésére vannak ő is rácsatlakozva. Azért megjegyzem, hogy nagyobb beruházással (jobb szigetelés, ablakcsere, klíma) azért ez is orvosolható lenne, kérdés, a tulajdonosok akarnak-e ilyesmibe beleinvesztálni.
Az étlapon a véleményem szerint legjobb ár-érték arányú fogás a "kis" Wiener Schnitzel körettel együtt mindössze 1500 Ft-ért. A húst 10 dkg-osnak írták az étlapon, de a fotók alapján el lehet dönteni, szerintem az enyém ennél jóval nagyobbra sikerült. Persze vékonyra volt klopfolva, de így is szinte lelógott a tányérról. Ha kevésbé vékonyra nyújtották volna, akkor a túlságosan vékony részek nem lettek volna kiszáradva. Szóval egy kis odafigyeléssel lehetett volna még jobb a hús. A káposztasaláta házias jellegű, kellemes, kiadós adag, nem durvára vágott (380 Ft).
A személyzet minden tagja udvarias, különösen figyelmes, készséges volt.
A rostos gyümölcsleveket decire kimérve árusítják (3 dl 420 Ft).
Kötelező szervizdíj nincs, bankkártyával lehet fizetni.
Ebédmenüt nem kínálnak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (20)
Bajor Sarok Étterem Budapest - Külső képBajor Sarok Étterem Budapest - Étlap/itallapBajor Sarok Étterem Budapest - Étlap/itallapBajor Sarok Étterem Budapest - Étlap/itallapBajor Sarok Étterem Budapest - BelsőBajor Sarok Étterem Budapest - BelsőBajor Sarok Étterem Budapest - BelsőBajor Sarok Étterem Budapest - BelsőBajor Sarok Étterem Budapest - Étlap/itallapBajor Sarok Étterem Budapest - Étlap/itallapBajor Sarok Étterem Budapest - Étlap/itallapBajor Sarok Étterem Budapest - Étlap/itallapBajor Sarok Étterem Budapest - Étlap/itallapBajor Sarok Étterem Budapest - Étlap/itallapBajor Sarok Étterem Budapest - Étel/italBajor Sarok Étterem Budapest - Étel/italBajor Sarok Étterem Budapest - Étel/italBajor Sarok Étterem Budapest - MosdóBajor Sarok Étterem Budapest - BelsőBajor Sarok Étterem Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.07.21-ig
Thermal Panzió Igal
74.950 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Nyugdíjas pihenés
Nyugdíjas pihenés
2024.12.06-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
68.272 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval