A Baklava Factory vecsési székhelyű, 2022-ben alapított török édességekre specializálódott cég, akik a 2025. novemberben a Nagykörúton nyitottak egy cukrászdát. A bejárat előtti teraszon szinte mindig látok 1-2 török úriembert, akik részben a tulajdonosi körhöz tartozhatnak, részben alkalmazottak, részben az ő ismerőseik.
A beltér praktikus kialakítású, de helyben is lehet sütizni. A hagyományos török édességek széles választékát találjuk náluk, ezen belül baklavából több, mint 10 féle ízkombináció. Példaképpen a legnépszerűbb pisztáciás és diós baklavák, de találunk más különlegességeket is, pl. burma, söbiyet, midye, kadayif. Amúgy a magam részéről nem vagyok egy nagy baklava rajongó, nekem túl édes és tömény, és ezt a fajta leveles tésztát nem annyira kedvelem. Az én választásom a Revani, ami talán a kedvenc török desszertem (990 Ft). Ez egy szintén népszerű gríz sütemény, amelyet mézes sziruppal öntenek le. Tejszínhabbal vagy fagylalttal is finom. A sütemények darabára 890-1890 Ft között alakul. Kínálnak többféle pohárkrémet is (1590-1690 Ft). A baklavák többségét kilóra, dekára kimérve árusítják. De ha mindez nem lenne elég, fagylaltot is árusítanak, 700 Ft egy gombóc. A galériaszinten vannak további ülőhelyek. A pultban egy török férfi és egy fiatal magyar lány fogadták a vendégeket, munkamegosztásban, így velem, mint magyar vevővel, a lány foglalkozott, kedves volt, ajánlott sütiket, az elviteles dobozért nem kellett pluszban fizetni. Összességében 4 pontra taksálom a helyet. A revani jelentem, finom volt (otthon ettem meg) és elég nagy szelet.