Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

"Őszinte és hiteles alapanyagok, szívvel-lélekkel"

Baltazár Budapest Bár & Grill BudapestBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest a térképen

Kiváló 2015. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. október 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Már régebben felkerült a meglátogatandó éttermek listájára a Baltazár, de a budai Vár eléggé kiesik az útvonalaimból. Úgyhogy csak miattuk célirányosan mentem, s bíztam benne, hogy tényleg olyan jó lesz, mint amilyen jó a hírük. A Zsidai család kiterjedt étterem-láncolatából eddig az ÉS-t és a Spílert volt alkalmam tesztelni (persze, azok a pesti oldalon vannak!), s ők nem okoztak csalódást.
A Baltazár mellett egy azonos nevű butik-hotel is található, a Várnak a Bécsi kapuhoz közeli végén; a környezet pazar, a régi várbéli házak, a macskaköves utcák csodálatosak, engem mindig lenyűgöz, pedig itt lakom Budapesten.
Az étlap rövid, nagyon egyszerű, 1 lap a reggeli ételeknek, 1 másik többi időszakra. Ezen kívül van egy külön ajánlatokat tartalmazó pótlap is, további 4-5 étellel. Kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagokkal dolgoznak, vonatkozik ez leginkább a húsokra, a zöldségeket, egyéb hozzávalókat is ellenőrzött minőségű, hazai bio-gazdaságokból szerzik be.
Gulyásleveset ettem házi kenyérrel, melyet klasszikus piros lábasban szolgálnak fel, az otthoni Nagyi-féle magyaros ízek, kicsit csípős fűszerezés köszön vissza, s a marhahús tényleg tökéletes. A második fogás, ami nálam már a desszert, nos, ott volt némi megbicsaklás, mivel a napi kínálatban szereplő szilvás gombócot szerettem volna fagyival, de kiderült (a rendelés leadását követően), hogy az sajnos már nincs, kifogytak, mivel most lesz menüváltás. Így az étlapról választottam egy Rigó Jancsit karamell fagyival, ami nagyon különleges és ízletes volt, egy több réteges pohárkrém, csokimorzsával a tetején, s egyáltalán nem emlékeztetett a Rigó Jancsira (csak nagyon erősen elvonatkoztatva).
Málna és bodza háziszörpjeik vannak.
A kiszolgálás személyes, udvarias, érdeklődő, figyelmes, csillagos ötös.
Az árak budaváriak, de a magas minőséggel arányban állnak. Azért nem meglepő módon a vendégek között túlsúlyban voltak a külföldiek.
Tetszett a Baltazár, ajánlom!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (21)
Baltazár Budapest Bár & Grill Budapest - Külső képBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - Külső képBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - Étlap/itallapBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - BelsőBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - BelsőBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - BelsőBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - BelsőBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - Étel/italBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - Étel/italBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - Étel/italBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - BelsőBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - MosdóBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - BelsőBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - BelsőBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - BelsőBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - Külső képBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - Külső képBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - Külső képBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - Külső képBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - EgyébBaltazár Budapest Bár & Grill Budapest - Külső kép

Baltazár Budapest Bár & Grill további értékelései

2015.03.30a párjával
Kiváló
Már 5x jártam itt, és remélem még sokat fogok itt étkezni. Rendkívül hangulatos, romantikus üzlet, figyelmes kiszolgálással. Ami a legfinomabb: grill zöldségek. Ami kíváló: grillezett húsok (marha,csirke), desszertek (sajttorta, krémes, tiramisu) Amit legközelebb nem fogok rendelni:...
2014.03.10barátokkal
Kiváló
Lithauszky Zsolt a legfelkészültebb séfjeink egyike. A minap végre sikerült meglátogatni azt a vendéglőt a hatból, a Zsidai Roy-féle csoportból, melyben nemcsak kreatív séf, hanem executiv is. Ott is állt a vártán, kijött beszélgetni a vendégekkel, majd visszavonult főzni. Hamburgert rendeltem,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Villa Völgy Eger - Szobaárak félpanziós ellátással
Szobaárak félpanziós ellátással
2026.04.01-ig
Hotel Villa Völgy Eger
125.114 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
94.464 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Residence Siófok - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Hotel Residence Siófok
122.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval