Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A család ifjoncainak kedvence

Barátságos Kínai Büfé BudapestBarátságos Kínai Büfé Budapest a térképen

2015. októberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2015. október 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A rendszerváltozás évei óta úton-útfélen nyíltak kínai gyorséttermek, büfék, kifőzdék, többségük bűn-rossz és fogalma sincs az embernek, hogy miből, milyen körülmények között készülnek az ételek. A tisztasággal és sokuknál hadilábon állnak.
Ez a kínai abszolút nem ilyen, számomra ők a pozitív példa, bár kívülről első látásra nem tűnik nagyon másnak, mint a többi.
A Barátságos névválasztása számomra megmosolyogtató, de a kínaiaknál ez másként működik. A Radnóti és a Kresz Géza utcák sarkán, a Váci út és a Westend közelében már évek óta működik ez a kínai büfé. Egy időben vittek a tulajék (egy kínai család, természetesen) egy másik éttermet is a közelben a Katona József utcában, de az nem nagyon ment nekik, be is zárták pár hónapja. A Barátságos viszont azóta is tartja magát.
Havi rendszerességgel megfordulunk itt, mivel a gyerekeimnek ez a hely az egyik kedvencük. Ha ide jövünk, mindig a gyerekek választanak menüt. Ebben fix pont a csípős káposzta és a babcsíra saláta, fiam kedvencei. Ezen kívül favoritok az illatos-omlós csirkefalatok (csirkemell filé csíkok ropogós bundában), a szezámmagos csirkefalatok (szerintem ez elég rémes, ragacsos édes szezámos burkolatba vannak meghempergetve a sült csirkemell golyók), a mini pirított csirkehúsgombócok, a zöldséges pirított tészta. Én hagymás csirkét vagy csirkét bambuszrüggyel és gombával szoktam kérni általában.
Az árak nagyon olcsók, ital nélkül 3.000 Ft-ból degeszre eszük magunkat. Minden alkalommal kapunk ajándékba egy zacskó rákszirmot, és persze minden alkalommal kapnak a gyerekek 1-1 szerencsesütit (50 Ft/db). Legutóbb kipróbáltuk a sült tej pudingot vanília töltelékkel (nagyon tömény és édes volt nekem), és többször vettünk már sült banánt is. Ezeket mindig frissen sütik.
A kiszolgálás nagyon barátságos, mindig ugyanaz a 40-es hölgy szokott lenni, aki bár évek óta él már itt, de még mindig hadilábon áll a magyar nyelvvel.
Az asztalok a szuterénben vannak, természetesen viaszosvászon van az asztalokon, ahogy kell, a falon hatalmas plakát a tengerpartól (az a fajta, ami a 80-as években nagy divat volt a panel nappalikban).
A maga nemében jó kis hely, szeretünk ide járni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (24)
Barátságos Kínai Büfé Budapest - EgyébBarátságos Kínai Büfé Budapest - EgyébBarátságos Kínai Büfé Budapest - EgyébBarátságos Kínai Büfé Budapest - EgyébBarátságos Kínai Büfé Budapest - Étlap/itallapBarátságos Kínai Büfé Budapest - Étel/italBarátságos Kínai Büfé Budapest - Étel/italBarátságos Kínai Büfé Budapest - Étel/italBarátságos Kínai Büfé Budapest - Étel/italBarátságos Kínai Büfé Budapest - Étel/italBarátságos Kínai Büfé Budapest - BelsőBarátságos Kínai Büfé Budapest - Étel/italBarátságos Kínai Büfé Budapest - BelsőBarátságos Kínai Büfé Budapest - BelsőBarátságos Kínai Büfé Budapest - BelsőBarátságos Kínai Büfé Budapest - BelsőBarátságos Kínai Büfé Budapest - Étel/italBarátságos Kínai Büfé Budapest - Étel/italBarátságos Kínai Büfé Budapest - Étel/italBarátságos Kínai Büfé Budapest - BelsőBarátságos Kínai Büfé Budapest - BelsőBarátságos Kínai Büfé Budapest - BelsőBarátságos Kínai Büfé Budapest - Étel/italBarátságos Kínai Büfé Budapest - Belső

Barátságos Kínai Büfé további értékelései

2022.07.20gyerekekkel
Jobbacska kínai Újlipótvárosban. A lakásunkhoz való közelség okán kisebb nagyobb rendszerességgel, de úgy 1-2 havonta jövünk ide nagyobb tételben kínai ételbeszerzésre, mostanában mindig elvitelre vásároltunk. Inkább a gyerekek és a nagyszülők részére vásárolok, én ritkán eszem innen. Az ételek...
2022.04.18gyerekekkel
Kiváló
Kedvenc Éttermünk a lányommal.Mindig ide járunk.Nagy adag az étel az ízek kíváloak és nagyon-nagyon barátságossak.Megkostóltunk mindent és nem csalódtunk még soha.Több mint 6 éve járunk ide No1a legjobb Budapesten szerintünk.Mindent szeretünk. mindig minden friss soha nincs másnapos étel. A...
2019.11.16egyedül
Ha gyorsan finomat szeretnék enni, akkor mindíg betérek egy kinai étterembe. A híresztelésekkel ellentétben én mindíg tiszta helyeket találtam, kedves szolgálatkész személyzettel. Nagy kedvencem az ananászos csirke, ami újabban nagyon kelendő, mert sok helyen hiánycikk. Itt sikerült kifognom és...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós - Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
2024.06.16-ig
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós
143.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Ébredj, Balaton!
Ébredj, Balaton!
2024.05.17-ig
Prémium Hotel Panoráma Siófok
85.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Helikon Keszthely - Ikonikus feltöltődés a Helikonban
Ikonikus feltöltődés a Helikonban
2024.07.01-ig
Hotel Helikon Keszthely
89.250 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval