Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A pincérnő, aki beszólt

BárKA Borbár BudapestBárKA Borbár Budapest a térképen

Átlagos 2020. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. október 8.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Korábban egy klassz kezdeményezésként a Házi/Állat nevű bisztró működött itt, hangulatos borbár és klassz ételek.
A nyitva tartás már akkor is hektikus volt, végül bezártak, aztán kisebb szünet után már Bárka Borbárként nyitottak újjá. A belső elrendezés hasonló maradt, az L alakú épületben jobb oldalon hosszú bárpult, itt inkább a borozók számára kialakított ülőhelyekkel, bárszékes megoldással, míg a bal szárnyban a bisztró rész. A székeken változtattak, most már vannak rendes asztalok is.
Valami miatt a teljesen üres vendégtérben nem fogadták lelkesen, hogy a rendes asztaloknál szeretnénk leülni. A középkorú pincérhölgy kioktató stílusban beszélt velem, ennek oka nem ismert. Minden esetre nem vettem fel a kesztyűt, de azért a véleményem megvan.
Az étlap rövid, bisztrós jellegű, de izgalmas. Kivitele minimalista, fehér alapon gépelt oldalak, mintha írógéppel készült volna. Kézműves burger, Cézár saláta, chilis csirkeszárnyak, grillezett kecskesajt szerepelnek példaképpen az étlapon, meg néhány magyaros étel is, mint pl. marhapörkölt, lecsős sertésszelet. Ételárak 2300-3900 Ft között alakulnak. Házi császármorzsát kértem rumos baracklekvárral (990 Ft), mert kíváncsi voltam a konyhára, bár eredendően nem enni jöttünk be.
Többféle szörp közül levendulát választottam (650 Ft).
A császármorzsa nagyon ízletes volt. A baracklekvár viszont átlagos, nem éreztem benne a rumot. A szörp nem volt átütő.
A borkínálat elég széles, sokszínű, sok hazai pincészettől tartanak borokat. Legdrágább bor 1,5 decije 2590 Ft, ez a Váli Kéknyelű volt.
A mosdó lelakott, felújításra szorulna és nem volt tiszta, a kilincs ki van szakadva, mintha már fel kellett volna törni a zárat, aztán nem volt érkezésük megcsináltatni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (18)
BárKA Borbár Budapest - Étlap/itallapBárKA Borbár Budapest - Étlap/itallapBárKA Borbár Budapest - Étlap/itallapBárKA Borbár Budapest - Étlap/itallapBárKA Borbár Budapest - Étlap/itallapBárKA Borbár Budapest - BelsőBárKA Borbár Budapest - BelsőBárKA Borbár Budapest - BelsőBárKA Borbár Budapest - Étel/italBárKA Borbár Budapest - Étel/italBárKA Borbár Budapest - Étel/italBárKA Borbár Budapest - BelsőBárKA Borbár Budapest - MosdóBárKA Borbár Budapest - MosdóBárKA Borbár Budapest - MosdóBárKA Borbár Budapest - BelsőBárKA Borbár Budapest - BelsőBárKA Borbár Budapest - Külső kép

BárKA Borbár további értékelései

2019.02.26egyedül
Kiváló
A Házi/Állat nevű hegység, ahol Lőrincz György (nem a borász, hanem a Gault Millau kalauz által valamelyik évben, talán 2016ban az év séfjének választott konyhafőnök) főzött, nem sokáig húzta. Ma már Bárka néven működik itt egy borozó. Mint megtudtam, nem véletlenül hasonlítanak a cégtábla...
Népszerű szállások a környéken
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
59.664 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
52.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Nyugdíjas pihenés
Nyugdíjas pihenés
2024.12.06-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
60.520 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval