Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bálterem a pályaudvaron

Baross Étterem & Kávéház BudapestBaross Étterem & Kávéház Budapest a térképen

2019. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. október 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jártam már itt évekkel ezelőtt, és írtam róla értékelést is, számos fotóval, de valamilyen okból kifolyólag eltűnt a bejegyzés.
Tradicionális, kifejezetten régi vágású, békebeli, de egyúttal retró hatású étterem a Keleti Pályaudvar épületén belül, a lépcsőfeljáró tetején egyből balkéz felől.
Zöld "műfűvel" (padlószőnyeg) borított teraszra érkezünk, amelyet még napernyőkkel is árnyékoltak, ami azért fura, mert eleve egy fedett, zárt térben vagyunk. De biztosan úgy gondolták, ha már adta az italszponzor, akkor kirakják. A műfüves teraszt kis kerítés veszi körbe.
A beltér egy hatalmas, óriási belmagasságú bálterem (lehetett eredetileg), sok asztal van, de ebben a befoghatatlan térben mégis valami ürességet érezni. Aranyozott korinthoszi oszlopfők, élénk rózsaszín kárpittal bevont székek, ezek az utóbbi években kerültek ide. Egy letűnt dicsőbb korszak emléke ez a hely, ami itt maradt ebben a világban, ami egészen más, mint akkor volt. Itt egy kicsit megállt az idő. Volt egy idősebb régi vágású pincér, aki abszolút ezt a vonalat hozta emberben, mint az étterem a maga nemében.
Az étlapon főleg magyaros, jól ismert ételek szerepelnek. Levesek 900-1300 Ft között, előételek 2000 Ft környékén, főételek 2500-3500 Ft között, desszertek 1000 Ft környékén. Reggelit is kínálnak, melegszendvicset, klub szendvicset, tojásételeket(900-1300 Ft).
Az ételek elkészítése, megjelenése, minősége átlagos.
A balatonlellei Bujdosó és a tokaji Füleky pincészetek borait kínálják.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (8)
Baross Étterem & Kávéház Budapest - Étlap/itallapBaross Étterem & Kávéház Budapest - Étlap/itallapBaross Étterem & Kávéház Budapest - Étlap/itallapBaross Étterem & Kávéház Budapest - Külső képBaross Étterem & Kávéház Budapest - Külső képBaross Étterem & Kávéház Budapest - Külső képBaross Étterem & Kávéház Budapest - BelsőBaross Étterem & Kávéház Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Hotel Piroska Bük, Bükfürd? - Két éjszakás ajánlat
Két éjszakás ajánlat
2026.04.23-ig
Hotel Piroska Bük, Bükfürd?
71.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Azúr Siófok - Karácsony - speciális előrefizetéssel
Karácsony - speciális előrefizetéssel
12.23-27.
Hotel Azúr Siófok
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Eger Park - Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Hotel Eger Park
61.425 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval