2026. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. június 11.Ajánlom a helyet másoknak is!
Tipikus, 12 egy tucat török kebab avagy döner lelőhely a XI. kerületben, bár Magyarországon erre a népszerű street food ételre országtól/származástól függetlenül a gírosz név terjedt el leginkább. A névválasztással nem sokat bajlódtak, adták az utca nevét, ahol vannak, ezzel beazonosították és megkönnyítették a rájuk találást.
Diákoknak 15% kedvezményt biztosítanak, gondolva ezzel a környékbeli egyetemi negyedre (BME, ELTE), de több középiskola és kollégium is van a környéken. A bejárat előtt a járdára telepített kis teraszról lépünk a belső térbe, ami igazán tipikus kialakítású. Egyszerű, puritán, a bejárat felett a Boszporusz-híd éjjel nagy méretű színes fotója. A viszonylag kis alapterületnek kb. felét elfoglalja a pult, az ablakban a csirkenyárs pörög, az üvegpult mögött a tárolókban a zöldségek, saláták, köretek, némi egyéb étel, ami még kapható a főtermék kebab mellett, a fenti polcon baklava, alatta sült tejberizs. Semmi különlegesség, csak a szokásos e téren is. A lenti részen bent 2 db 4 személyes asztal van, a mosdó a galériaszinten, ahol elviselhetetlenül meleg volt, levegőtlen. A lenti részen sem fáztunk, a nyitott ajtó adott némi szellőzést, de nyáron itt is túlságosan meleg van. Egy nyársuk van, így egyféle húst sütnek, csirkét. Árban az átlagos budapesti kebab/gírosz áraknál egy fokkal talán olcsóbb. A kebab pitában vagy tortillában 2150 Ft, a kis tál 2500 Ft, a nagy tál 3000 Ft. Egyéb ételek, ami még kapható - ezek már nem autentikus török ételek: rántott csirkemell, rántott sajt, rántott hal, hamburger. Az étlap kiírás szerint volt még köfte és csirke saslik (3900 Ft, körettel, üdítővel, menüben), de ezeket nem láttam a pultban. Egyszemélyes vállalkozásként egy török fiatalember csinált mindent, aki egyébként egyáltalán nem nézett ki töröknek, ugyanis a megjelenése egészen "északias" vagy szláv jellegű volt. Erről humorosan el is beszélgettünk, ez náluk családi örökség, amely okozott már számára pár emlékezetet pillanatot, de nem negatív értelemben. Tetszett, hogy rugalmas a kiszolgálás, lehet köretet cserélni, lehet többfélét kérni, lehet egyedi dolgokat pluszban bekérni. Maga az étel szerintem átlagos volt, de az össz-élmény mégis kellemes lett. A pita sima bolti késztermék, a hasábburgonya mirelit, ráadásul a köreteket mikrózzák. A tzatziki kifejezetten jó volt, ezt pluszban kértem. Összesen a kis tál, a pita és a tzatziki 3000 Ft-ba került. A 3,5 pontot ezúttal felfelé kerekítettem, és részemről ajánlott a hely. Ha jól láttam, van futáros kiszállítás.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()