Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Várkert Bazár, a kirakaton túl

Bazaar Restaurant Eclectica BudapestBazaar Restaurant Eclectica Budapest a térképen

Átlagos 2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. július 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A helyszín kétségtelenül csillagos 5 pontos. A csodálatosan felújított Várkert Bazár ún. Öntőház Udvara, a domboldalról teljes panoráma a Dunára és a szemben lévő pesti oldalra, dús zöld környezet, felettünk a budai Vár épületei emelkednek.
A hosszú nyitott terasz nyáron ebédidőben nagyon meleg, szinte tűz-vakít a nap, ezért a vendégek többség inkább a légkondicionált éttermi részt választotta. Modern, elegáns belső rész, kényelmes kárpitozott székek, szépen terített asztalok, ugyanakkor a plafon indusztriális-ipari hatású, a csövekkel és az öntöttvas elemekkel.
Az étlap rövid, modern, bisztrós jellegű, levesek és desszertek 1500 Ft környékén, előételek 2-3000 Ft felett, főételek 3-5000 Ft között. A Dining City heti akciójában szűkített étlapról előzetes foglalással 3 fogásos ebéd vagy vacsora fix 4790 Ft-ért igen jó ajánlatnak tűnt, összehasonlítva a normál étlap áraival. A DC akcióban többségében a normál étlap ételei közül válogattak: 3 előétel, 3 főétel, 2 desszert közül lehetett összeállítani a menüt.
Sikerült ablak melletti asztalt kapni, így a páratlan panoráma innen bentről is élvezhető. Az itallap árai is átlag felettiek, a limonádé 1000 Ft feletti, kis üveg kommersz - Szentkirályi - víz 600 Ft.
Mindez szervizdíj nélkül, hiszen természetesen itt az is van, 12%.
Összességében nekem mindhárom fogás csalódást okozott, úgy is fogalmazhatok, hogy az ételek színvonala véleményem szerint méltatlan a helyhez és az árakhoz mérten abszolút nem reális ez a teljesítmény.
Az előétel grillezett kecskesajt salátaágyon, édesburgonyával, citromos vinegrettel unalmas, íztelen, fantáziátlan. Az öntet édes, egyáltalán nem savanykás, amit én egy citromtól elvárnék. Egyféle salátalevél, alatta íztelen főtt, tökízű kockák. Pozitívum, hogy a kecskesajt jól készült. Nagyon hiányoznak a fűszerek és valami fantázia a megvalósításban.
A főétel lazacderék zöldséges bulgurral, az első negatív benyomás az átható halszag, amit a tányér áraszt. A lazac bőre nem ropogós, alatta viszont zsíros, továbbá a vékony részeknél olajban tocsogós. A lazac alapanyag nem jó minőségű és sajnos az elkészítés sem. A hozzáadott saláta pontosan ugyanaz, ami az előételben is szerepelt, csak itt pőrén, vinegret nélkül. A bulgur kissé kemény maradt, továbbá íztelen. Az adag elegendő nagyságú.
A desszertek közül a hely specialitását, a Somlói21-et választottam a pincér ajánlására. Ez egy több rétegű pohárkrém, Somlói "újragondolás". A tetején cukrozott tejszínhab spray (ha mégsem bolti, hanem helyben készült, akkor egyszerűen csak silány lett), az egész túlságosan édes, tömény, a rétegek főzött puding hatásúak. A morzsa kellemes.
A személyzet létszáma elegendő. A főétel közben kötelességtudóan körbejárta az egyik pincér az asztalokat és mindenhol feltette ugyanazt a betanult mondatot, hogy "hogy ízlik", de valójában egyáltalán nem érdekelte a vendégek reakciója. A kiszolgálás egy kissé vontatott, többször is "vadászni" kellett a pincérekre, hogy észrevegyék, rendelnénk, befejeztük az adott fogást, fizetnénk, stb.
Az alagsorban található mosdó dizájnos, finoman illatosított, tiszta, új. A folyosó azonban sötét.

Fura egy étterem esetében ezt mondani, de én borozásra vagy kávézásra mindenképpen ajánlom a helyet, ugyanakkor étkezésre inkább nem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (41)
Bazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étlap/itallapBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étlap/itallapBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - BelsőBazaar Restaurant Eclectica Budapest - BelsőBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étel/italBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étel/italBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étel/italBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étel/italBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étel/italBazaar Restaurant Eclectica Budapest - BelsőBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étel/italBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étel/italBazaar Restaurant Eclectica Budapest - MosdóBazaar Restaurant Eclectica Budapest - MosdóBazaar Restaurant Eclectica Budapest - BelsőBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étlap/itallapBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étlap/itallapBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étlap/itallapBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - BelsőBazaar Restaurant Eclectica Budapest - BelsőBazaar Restaurant Eclectica Budapest - BelsőBazaar Restaurant Eclectica Budapest - BelsőBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - EgyébBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étlap/itallapBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Étlap/itallapBazaar Restaurant Eclectica Budapest - EgyébBazaar Restaurant Eclectica Budapest - BelsőBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső képBazaar Restaurant Eclectica Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Patak Park Hotel Visegrád - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.02.01-ig
Patak Park Hotel Visegrád
31.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2024.12.28-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!