Más világvárosokban is előfordul, hogy a turisták által jobban látogatott részeken drágább az étterem? Előfordul, igen. Tehát, ennek tudatában hogy értékeljük az ár/érték arányt? Csúnya, rossz, mert drága? Te mentél oda, tudtad. Ha egy olyan helyre mész be, aminek az a neve, hogy goulash meg langosh, akkor az nyilván nem a délben ebédelő helyi proletárnak, napszámosnak, nyuggernek van. Ráadásul a Bazilikától pár lépésre. Mi tehát a jó vagy a rossz itt? Piroskockás terítő, de igazán egyszerű hely, nem túl népies, nincsenek delelő gulyák, vágtató ménesek a falon. Kiszolgálás is viszonyleg egyszerű, közvetlennek is mondanám, de semmi előkelő vagy profi, inkább kissé olyan amatőr. Csupa közismert meg túlgondolt magyaros fogás az étlapon. Feleségem marhagulyása 6000, az én borsólevesem 4 és félezer, hát, jelentős. . . Egyszerű "bribókát" kértem, ez tulajdonképpen egy pörkölt galuskával, na, az 10000 forint. . . Rákérdeztem a bribókára, úgy magyarázták el, hogy nahát, hiszen ezt mindenki nyilván tudja, de nem, én nem tudtam. Cigány étel? Erdélyi? Vagy valami tájjellegű? Aztán megnéztem a neten, úgy tűnik, egyedül ez a goulash érdekcsoport használja a szót, azt jelenti, hogy ugyanaz a kaja gombával. Hát kíváncsivá tett. Részletesebben: feleségem gulyása jó volt szerinte, megfelelően sok hússal. Az én borsólevesemben szinte semmi borsó nem volt, direkt kerestem, találtam is a sok zöldség között 2 azaz kettő szem, halványsárgára-halványzöldre fakult, kipukkadt vagy szétfőtt, sokat látott borsót. De nem volt rosszízű a leves, csak csodálkoztam, mert a borsó a levesbe igazán nem lenne nagy befektetés. Láttam, hogy az étterem etnikumának megfelelő szállító személyek nagy ládákban, dobozokban hurcolják be a cuccot az autóból, az utcáról, kivétel nélkül a legolcsóbbnak tűnő ARO feliratú termékből állítanak elő ételt. A munka a hozzáadott érték, az teszi magas polcra az árut. Kértem egy kipuca pálinkát is az ebéd elején, a hidegre való tekintettel, semmi különös, kissé féltem, hogy aztán majd az milyen sok lesz, de elfelejtették a számlára felvinni, így zavarában azt mondta a fizetőlány, hogy akkor azt ajándékba kapom. Később hallottuk, hogy azért tett valaki valakinek szemrehányást, hogy miért nem vitte fel a gépbe a pálinkát is? ? Így, a pálinka ára nélkül kettő levesére, meg egy másik fogásért, ami egy adag pörkölt volt, fizettem 23540 forintot. Ebben már van 15%, azaz 3070 forint szervizdíj is. Na, nem azért, mintha sokat járnék majd ide ebédelni. . . de az ittjartamos tapasztalatgyűjtésnek mindig ára van.