Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ebédmenü burgonyákkal

Bécsiszelet Kisvendéglő BudapestBécsiszelet Kisvendéglő Budapest a térképen

2022. szeptemberben járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 14.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Pontosan nem tudnám megmondani, mióta működik a Bécsiszelet Kisvendéglő a Pozsonyi úton, Újlipótvárosban, minden esetre 2015-ben már megvolt. Bécsiszelet étterem több is található a fővárosban, hogy ezek közös tulajdonban vannak-e vagy mi az összekötő kapocs, azt nem tudnám megmondani, de az árak és az étlap biztosan nem egységes és a színvonal is meglehetősen heterogén.
A Bécsiszelet konyhája azt nyújtja, amit a neve alapján várhatunk tőle. Rántott húst borjúból, sertésből, pulykából, csirkéből, kis- és nagy adagban. /2600 ill. 3500 Ft / adag, köret nélkül. A szokásos zsemlemorzsás panír mellett készítik szezámmagos bundával is a húsokat. A köretek pluszban fizetendők 500-900 Ft-ért. A Wiener Schnitzelen kívül még kínálnak tradicionális magyaros ételeket (3000-7000 Ft között) is, pár leves, készételek, desszertek, saláták is vannak.
Pozitívum, hogy kínálnak 2 fogásos napi menüt hétköznap ebédidőben 1990 Ft-ért (leves, főétel). Ezt telefonon lehet megérdeklődni vagy személyesen ide kell jönni és megnézni a táblát, mert ahogy mondták, facebook oldalon vagy a weboldalukon nincs idejük ezt kiírni előre. A weboldalukon egyébként az étlap árai már nem aktuálisak, nem meglepő módon drágultak.
A menü nagyon gyorsan érkezett. Az viszont nem volt szerencsés, hogy a tűzforró leves kb. 1/3-ánál jártam, amikor a középmeleg főétel már megérkezett az asztalra. Így azt már langyosan ettem, mire odáig eljutottam.
A leves húsmentes burgonyaleves, babérlevéllel, szép adag, mély tányérban, de egy kissé zsíros volt a teteje, a krumpli kockák nem voltak szétfőzve. A főétel zóna adag - 1 közepes szelet - mustáros flekken steakburgonyával (ez utóbbi mirelitnek tűnt), valamint 1 szál ecetes uborkával. A hús nem volt túl zsíros és jó volt a fűszerezése.
Összességében 3 és fél lenne az értékelésem, de ezúttal felfelé kerekítettem.
Nagyon kellemes a fedett terasz, itt ettem, egyébként a benti részben a galériaszinten vannak asztalok.
Az étterem berendezése eléggé retró.
Sok törzsvendág jár ide a környékről. A sok áremelés következtében az egyik legjobb árú ebédmenü Újlipótban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (11)
Bécsiszelet Kisvendéglő Budapest - EgyébBécsiszelet Kisvendéglő Budapest - EgyébBécsiszelet Kisvendéglő Budapest - EgyébBécsiszelet Kisvendéglő Budapest - EgyébBécsiszelet Kisvendéglő Budapest - EgyébBécsiszelet Kisvendéglő Budapest - EgyébBécsiszelet Kisvendéglő Budapest - EgyébBécsiszelet Kisvendéglő Budapest - EgyébBécsiszelet Kisvendéglő Budapest - EgyébBécsiszelet Kisvendéglő Budapest - EgyébBécsiszelet Kisvendéglő Budapest - Egyéb

Bécsiszelet Kisvendéglő további értékelései

2022.09.06a párjával
Gyenge
Sajnos a válság több Bécsi szelet vendéglőt bezárásra kényszerített, így egy szülinapi ebédhez a netről választottuk ki a Pozsonyi úton lévő kisvendéglőt. Nagy csalódás volt. a borjú bécsi jobb esetben fiatal marhából készült, ezzel már mindent elmondtam. A hely gyakorlatilag egy utcai terasz,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laroba Alsóörs - Szilveszter
Szilveszter
12.29-01.01.
Hotel Laroba Alsóörs
260.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
94.464 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval