Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiszámíthatóság, jól van ez így

Bem Söröző-Étterem BudapestBem Söröző-Étterem Budapest a térképen

2018. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 10.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta terveztem, hogy egyszer beugrom majd ide ebédelni, ami nem tűnt akkora feladatnak, tekintve, hogy a hét minden napján 12-16 óra között 15 féle ebédmenüből lehet választani. 2 fogás + ajándék üdítő 1150 Ft.
Jól ismert, magyaros ételek: húsleves, gulyás, francia hagymaleves, Jókai bableves az első fogások között, rántott sertés, roston csirkemell, hortobágyi palacsinta, rántott sajt, marhapöri a főfogások sorában.
Bár nincs klíma, de a pincebeli elhelyezkedésnek köszönhetően jó pár fokkal hűvösebb van, mint a napvilágon a kánikulában. Boltozatos, több irányban elnyúló pincehelyiség sok férőhellyel. Kicsit retró, de hangulatos, stílusos a berendezés. Az asztalok pohárnyom foltosak, az evőeszközök már kissé elnyűttek, sokat használtak.
Pénteken 2 után érkezve a közlékeny és barátságos pincér szabadkozva jelzi, hogy sajnos már több étel elfogyott, mivel ma nagyon sokan érkeztek enni. De ég így is bőven van miből választani, és egyből jelezte, a 2 fogást bármilyen kombinációban kérhetem, nemcsak az étlapon megadott párosításban, és a köreten is bátran variálhatok .
A gulyásleves hatalmas tányérban érkezik, karimáig töltve. Hagyományos elkészítés, jó magyarosan, sok paprikával, sűrű lé, az ízek jól összeértek. Bolti, fehér kenyér hozzá, valamint csípős paprika az asztalra bekészítve. A marhahús jól átfőtt, több darabka rágós is belekerült. A zöldségek túlfőttek, de nem zavaróan.
A 2. fogás kijevi csirkemell rizibizivel. A hús nem nagy adag, de a leves után a 2 fogás így is több, mint kiadós. Nem tudok megküzdeni vele. A hús és a köret is frissen készült, nem állott, nem mikrózott. A hús tölteléke nem a klasszikus petrezselymes fűszervaj, hanem sajtos töltelék, de finom.
Vagy 15 féle alkoholmentes ital közül lehet választani, ez a ház ajándéka (3 dl gyömbért kértem).
A maradékot el lehet csomagoltatni.
Bankkártyás fizetés nem probléma. Kötelező szervizdíj nincs.
A mosdó felújított, tiszta, kulturált.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (15)
Bem Söröző-Étterem Budapest - BelsőBem Söröző-Étterem Budapest - BelsőBem Söröző-Étterem Budapest - BelsőBem Söröző-Étterem Budapest - Étel/italBem Söröző-Étterem Budapest - Étlap/itallapBem Söröző-Étterem Budapest - Étel/italBem Söröző-Étterem Budapest - Étel/italBem Söröző-Étterem Budapest - Étel/italBem Söröző-Étterem Budapest - MosdóBem Söröző-Étterem Budapest - BelsőBem Söröző-Étterem Budapest - BelsőBem Söröző-Étterem Budapest - Külső képBem Söröző-Étterem Budapest - EgyébBem Söröző-Étterem Budapest - Külső képBem Söröző-Étterem Budapest - Étlap/itallap

Bem Söröző-Étterem további értékelései

2024.02.06egyedül
Horváth Gabi azt írta itt utolsó értékelésként, hogy mentsük meg! Hát én ma elmentem megmenteni. Kis pincehelyiség a Bem tér sarkán, szemben a Dunával és a Külügyminisztériummal. Kissé retro, de nem baj. Kedves, idősebb felszolgáló, nyugodt, lassú tempóban végzi a dolgát. Magyaros az étlap,...
2022.09.24barátokkal
Kiváló
Mentsük meg, mert érdemes! A jelenlegi anyagi körülmények miatt nehéz helyzetben levő vendéglátó helységek egyike. Régi, patinás Söröző a Budai rakparton. A környék lakói által elismert hely. Ízletes a főztjük, kedves otthonos a hangulata, barátságos...
2019.03.25barátokkal
Első ránézésre, egy családias kisvendéglő. Csendes és érdekesen díszített. A hangulat olyan felemás, de tökéletes egy baráti összegyűlésre vagy családi vacsorához. Az árak nem túl drágák,és emlékeim szerint elég nagy ital választéka volt. A helyezkedése miatt azt hittem forgalmas hely, de nem így...
Népszerű szállások a környéken
Duna Relax Hotel Ráckeve - Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
2024.06.20-ig
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Stáció Vecsés - Nyári csobbanás
Nyári csobbanás
2024.09.02-ig
Hotel Stáció Vecsés
94.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval