Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Marina Part újdonsága

Benedict BudapestBenedict Budapest a térképen

Kiváló 2023. februárban járt ittÉrtékelt: 2023. április 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hangulatos modern, fiatalos, de kis alapterületű bisztró és kávézó a XIII. kerületi Marina Part Duna-parti szakaszán. Gyakorlatilag a dunai sétány első háztömbjének saroküzletében kaptak helyet. Előttük a csodás dunai panoráma, sok zöld parkos, fövenyes terület, sétáló- és pihenőhelyek padokkal, kutyafuttató, jobbkéz felől új játszótér.
A hely hétvégén kiemelt népszerűségnek örvend, asztalfoglalás feltétlenül szükséges. Ilyenkor igazi brunch hangulat uralkodik itt. A környéket talán nem kell bemutatni, a XIII. kerület legelitebb része ez az elmúlt években épült és még most is folyamatosan bővülő, épülő lakónegyed, ahol a 2 millió Ft-os és akár afölötti négyzetméter árak hoznak ide a lakóközösségbe egy olyan fizetőképes réteget, akik rendszeresen járnak étterembe, bisztróba étkezni, kikapcsolódni, barátokkal találkozni, és nem jelent gondot számukra ennek anyagi finanszírozása sem.
A parkolás "idegeneknek" meglehetősen problémás, mivel szinte végig jelzik a megállni tilos figyelmeztetést, szóval leparkolni csak távolabb lehet szabályosan, itt a part és a Benedict közelében már nem. A szabálytalan parkolással a mélygarázsakból való kihajtást is akadályoznák az autók.
Szóval a hely nagyon kellemes, egyszerű, de csinos, praktikus, skandináv hangulatú a beltér, minden asztal foglalt volt. Többféle tartalmas és kiadós meleg reggelit készítenek, amolyan nemzetek konyhája válogatást,, nyilván a névadó Egg Benedict (3250 Ft) szerepel a rövid bisztrós reggeli étlap első helyén, továbbá shakshuka, eggs royal angol muffin, angol reggeli, marhahúsos ramen, Benedict melegszendvics (2950 Ft), de vannak a szokásos tojásételek és bécsi roppanós virsli és töltött bundáskenyér is.
Kitűnő a kávé, az eszpresszó 690 Ft, a cortado 850 Ft, a cappuccino 950 Ft.
A bejárat előtti részen egy kiülős teraszt alakítottak ki, ami téliesítve volt, azaz egy kis igloo kunyhót húztak fel rá, és a fűtés is biztosított. A hűtőpultban a desszertkészlet le volt már nagyon fosztva, mákos guba torta, almás fahéja pite és vegán eperszelet akadt még (1500-1650 Ft-os szeletárak).
A telt ház miatt a konyha eléggé megcsúszott, feltorlódtak a rendelések, sokat kellett várni.
Egyértelműen ajánlott hely.
Alkalmanként boresteket is tartanak degusztációs menüvel, borbemutatóval és kóstolóval egybekötve.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Benedict Budapest - BelsőBenedict Budapest - Étel/italBenedict Budapest - BelsőBenedict Budapest - BelsőBenedict Budapest - Külső képBenedict Budapest - Külső képBenedict Budapest - Külső képBenedict Budapest - Külső képBenedict Budapest - Külső képBenedict Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kamilla Balmazújváros - Tavaszi Basic Kamilla
Tavaszi Basic Kamilla
2024.06.21-ig
Hotel Kamilla Balmazújváros
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.15-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás - Napi árak félpanzióval
Napi árak félpanzióval
2025.01.02-ig
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás
74.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval