Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Wang Mester bisztrója

Biang Bisztró - Teréz körút BudapestBiang Bisztró - Teréz körút Budapest a térképen

2018. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. június 13.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Wang Mester idén áprilisban nyitott bisztrója az Oktogonnál, a nyitást elég nagy médiahájpolás és ajnározás, tömjénezés (kivétel a Gault & Millau lehangoló értékelése) kísérte. Wang Mester nevéhez kiváló kínai konyhát vivő elegánsabb, felső kategóriás kínai éttermek kötődnek, melyek már évek óta sikeresen működnek.

Itt most más a koncepció, 2 oldalnyi egyszerűbb, gyorsan összeüthető fogás az étlapon, ebédidő után 3-kor bezár pár órára a konyha koraestig, vacsoraidőig. De izgalmas kínálattal, pl. 100 napos tojás és izgalmas, ritka íz-és alapanyag kombinációk. A viszonylag kis alapterületű, 1 szintes étterem bal oldalát az üveg melletti látványkonyha foglalja el, az üvegportál mellett tésztakészítő robot fekete szakácsruhába öltöztetve, kicsit horrorisztikus látvány, de legalábbis meghökkentő, ilyet se láttam még másutt!

A benti részben egyidejűleg összesen kb. 20 fő tud leülni a szinte teljesen összetolt asztaloknál, kényelmetlen székeken. Igazság szerint már 3-4 alkalommal tettem kísérletet a bejutásra, de teljesen tele voltak, még kinn is várakoztak páran, nálam ez nem pálya, ennyi időm általában nincs az ebédre. Van most már kinti terasz is a járdára kitelepülve, ha valakinek bejön a benzingőzben üldögélés ezen a forgalmas útszakaszon.

Most - június közepén - viszont már volt szabad asztal foglalás nélkül is, igaz du. 2 körül mentem, és a falnál lévő asztalhoz 2 másik asztaltársaságon keresztül kellett bemászni.

Az árak azért annyira nem olcsóak, pláne ha figyelembe vesszük, hogy az adagok nem túl nagyok az előételek és saláták esetében. A tészták kiadósak. A kis leves csupán csészényi (ellentétben a vietnami éttermek többségében tapasztalható kisövödör méretű levesekkel). A levesek közül hun-tun levest kértem húsgombóccal (kis adag: 780 Ft), valamint baozit, azaz sült tésztába töltött húsos batyut, amelyből 2 és 4 db kérhető (2 db 680 Ft). A normál főételek 1800-2300 Ft között alakulnak. Kínai, thai és japán kis üveges sör is van, igaz, csak 1-1 fajta: Tsing Dao, Singha és Kirin.
A leves szerintem minden szempontból remek volt, fűszerezés, telítettség, talán a tészta volt túlfőzve egy fokkal, ha nagyon hibát akarnék benne keresni. A batyuk közül az egyik nagyon csípős volt, a másik csak fűszeres, de sokkal kellemesebb. Ekkora adagtól nem lehet jóllakni, ha éhes az ember, azért ezzel érdemes kalkulálni.

Desszertként a 2 fajta közül 4 db sült szezámmaggal töltött rizsgolyó (780 Ft), ez nem volt túl izgalmas.

Az ételek gyorsan elkészültek, a kiszolgálás, rendelésfelvétel is gyorsan történt, de eléggé futószalagon mennek a dolgok. A fiatal személyzet mindazonáltal kedves, barátságos. Bankkártyával is lehet fizetni.

A berendezés nem tipikus kínais, inkább kozmopolita, modern, kicsit indusztriális, trendi. A szagelszívás nem tökéletes, van egy kis kajaszag, dacára a nyitott ajtónak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (19)
Biang Bisztró - Teréz körút Budapest - Külső képBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Étlap/itallapBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Étel/italBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Külső képBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Külső képBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Külső képBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Étlap/itallapBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Étlap/itallapBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Étlap/itallapBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - BelsőBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - BelsőBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Étel/italBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Étel/italBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Étel/italBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Étel/italBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Étel/italBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - BelsőBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Külső képBiang Bisztró - Teréz körút Budapest - Étel/ital

Biang Bisztró - Teréz körút további értékelései

2020.03.18barátokkal
Kiváló
Mihelyt hírül vettem, hogy Wang mster bisztrót nyitott az Oktogonnál, el is mentem, de akkora sor kígyózott a hely előtt, nekem meg nem volt időm várni, hogy lemondtam róla, és elmentem máshova enni. De nem adtam fel. Hónapokkal később visszatértem egy jóbarátommal, aki szintén szereti az...
Népszerű szállások a környéken
Duna Relax Hotel Ráckeve - Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
2024.06.14-ig
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2024.06.03-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval