Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nyitva van a ramen bár

Big Soup Ramen Bar BudapestBig Soup Ramen Bar Budapest a térképen

2020. januárban járt ittÉrtékelt: 2020. február 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Többször belefutottam már ennek az étkezdének a nevébe az egyre népszerűbb ázsiai street food-ot méltató, illetve propagáló internetes oldalakon. Ezeken felbuzdulva és kedvet kapva korábban már két alkalommal is nekifutottam, hogy magam is kipróbáljam, de zárt ajtókat találtam (hétköznap délután 5-6 óra tájában).
A facebookon található saját oldaluk szerint viszont nyitva kellett volna lenniük, szóval nem értem pontosan, hogy mi történt.
Mindegy, a hosszas felvezetés után végül is adtam még egy esélyt nekik, és jól is tettem. A körülmények nagyon egyszerűek, mondhatni spártai szolidság, tejüveg lapokkal leszeparált bárszékes ülőhelyek, hozzá baromi hideg, bér elvileg a plafonra szerelt légkondi szolgálna fűtésként, de nem igazán hatékony.
A rendelés és fizetés a bejárat melletti pultnál történik, itt egy magyar fiatalember fogadja a vendégeket, aki közben hátraugorva a mosogatófiú szerepét is betölti a pult mögötti beugróban.
Az étel azonban valóban meggyőzően jó. A rendelés leadását követően egy kis ablakon kiintegetett az ázsiai - szerintem nem japán - szakács és mosolyogva, szorgosan nekilátott az ételek elkészítésének. Az 1500 Ft-os 2 fogásos menü - többféle közül lehet választani - igazán klassz választás, igaz a leves és a főétel is "zóna" adag, de így 2 fogásként kiadós, elegendő egy főétkezéshez. Lehet választani, hogy milyen hússal vagy esetleg húsmentesen kérjük-e a fogást. Az én választásom sertéshúsos ramen és csirke teriyaki rizzsel. Mindkettő étel finom, jó, autentikus fűszerezésű volt, a csirke édeskés szósszal. A levesben nekem a póréhagyma egy kissé túltengett.
A menün kívül is izgalmas, sokszínű a kínálat és árban is kedvező. A ramen levesek mellett miso és gyoza leves is van, főételek terén sültek: tempura, gyoza, donburi, saláták, tésztaételek, curry.
Elvitelre is lehet vásárolni, bankkártyás fizetés is működik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (20)
Big Soup Ramen Bar Budapest - Külső képBig Soup Ramen Bar Budapest - Külső képBig Soup Ramen Bar Budapest - Étlap/itallapBig Soup Ramen Bar Budapest - BelsőBig Soup Ramen Bar Budapest - BelsőBig Soup Ramen Bar Budapest - BelsőBig Soup Ramen Bar Budapest - Étlap/itallapBig Soup Ramen Bar Budapest - Étlap/itallapBig Soup Ramen Bar Budapest - Étlap/itallapBig Soup Ramen Bar Budapest - Étel/italBig Soup Ramen Bar Budapest - Étel/italBig Soup Ramen Bar Budapest - Étel/italBig Soup Ramen Bar Budapest - Étel/italBig Soup Ramen Bar Budapest - Étel/italBig Soup Ramen Bar Budapest - Étel/italBig Soup Ramen Bar Budapest - Külső képBig Soup Ramen Bar Budapest - Étlap/itallapBig Soup Ramen Bar Budapest - Étlap/itallapBig Soup Ramen Bar Budapest - Étlap/itallapBig Soup Ramen Bar Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kiss Tata - Pihenés 60 felett - senior ajánlat
Pihenés 60 felett - senior ajánlat
2024.12.23-ig
Hotel Kiss Tata
86.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval