Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Süllyedő ravioli tutaj

Bocelli Pizzeria Italia BudapestBocelli Pizzeria Italia Budapest a térképen

Átlagos 2023. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 23.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta látszólag változatlan formában és profilban működő olasz étterem és pizzéria a II. kerületi Lövőház és a Káplár utca sarkán, a Mammut, a Fény utcai Piac, a Millenáris és a Marczibányi tér közelségében. A járdára települt kis teraszon ült a vendégek többsége, pedig a beltérben szerintem kényelmesebben, több asztalnál lehet étkezni. Bár nyilván egy terasznak is megvan a varázsa, innen jobban lehet szemrevételezni az utcai mozgásokat, eseményeket.

Részben az ittjartam.hu-n olvasott pozitív vélemények alapján is jobbra, színvonalasabbra számítottam, mint amit tapasztaltam, igaz, a korábbi értékelések évekkel ezelőttiek, azóta simán romolhatott a színvonal. Mert nekem nem úgy tűnt, hogy éppen csak rossz napot fogtak ki, amikor ott jártam, szerintem ennyi van jelenleg a helyben. Átlagos, nem túl színvonalas és lassú konyhai kivitelezés, kis adagok, érdektelen pincér hölgyek, akik nemigen figyeltek a vendégekre.

Carlsberg, Kroenenburg és Brooklyn IPA sört csapolnak (1090-1250 Ft/4 dl a korsó), üvegesben Peroni van, ha már egy olasz helyen járunk. A limonádé ízre szirupos tömegcikk, bár volt benne darabolt citrom, narancs és lime, nem érte meg az 1290 Ft-os árat. Mentségükre szóljon, hogy a legtöbb helyen hasonlóképpen egy jó nagy lehúzásnak érzem a limonádé árusítást és indokolatlan tukmálását a vendégekre.
Az étlapon a pizzák egy lapot foglaltak el, 2900-3890 Ft közötti áron. A pizzán kívül minden fogást tartanak, levestől a desszertig, az olasz konyha ízeit, de leginkább tésztákat. Választásom is egy tészta lett ezúttal, méghozzá hússal töltött ravioli - nem volt megadva, hogy milyen fajta hússal, de az angol nyelvű étlap szerint marhahússal - pecorino sajtos paradicsom szószban (3590 Ft). Az adag, amelyre sokat kellett várni, kis adag volt, zóna vagy előételnyi mennyiség, nem lehetett vele jóllakni. A tészta elkészítése nem volt precíz, akadtak keményebb részek, ahol vastagabb volt a tészta. A töltelék kicsit fojtós volt. A kötelező 13%-os szervizdíjat indokolatlannak találtam. Ennek ellenére még rá volt írva nagy betűkkel felkiáltójellel a fizetendő összeg után a blokkra, hogy "Borravalót nem tartalmaz!" Aha, és a szervizdíj akkor mégis mi lenne szerintük?? Vicc kategória....

Összességében 3 pontnál nem tudok erre jobbat adni, pedig szerintem több lenne a Bocelliben. Utánanéztem, hogy mi lehet a név eredete, de csak annyi derült ki, amit már eddig is tudtam, hogy ez egy olasz vezetéknév, leghíresebb viselője Andrea Bocelli, a világhírű vak tenorista.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (17)
Bocelli Pizzeria Italia Budapest - Külső képBocelli Pizzeria Italia Budapest - BelsőBocelli Pizzeria Italia Budapest - Étel/italBocelli Pizzeria Italia Budapest - Étel/italBocelli Pizzeria Italia Budapest - MosdóBocelli Pizzeria Italia Budapest - MosdóBocelli Pizzeria Italia Budapest - Külső képBocelli Pizzeria Italia Budapest - EgyébBocelli Pizzeria Italia Budapest - Étlap/itallapBocelli Pizzeria Italia Budapest - Étlap/itallapBocelli Pizzeria Italia Budapest - Külső képBocelli Pizzeria Italia Budapest - Külső képBocelli Pizzeria Italia Budapest - EgyébBocelli Pizzeria Italia Budapest - EgyébBocelli Pizzeria Italia Budapest - EgyébBocelli Pizzeria Italia Budapest - Külső képBocelli Pizzeria Italia Budapest - Külső kép

Bocelli Pizzeria Italia további értékelései

2016.07.16családjával
Kiváló
Kellemes kis étterem. Tiszta és nagyon hangulatos hely. A felszolgálás nagyon figyelmes. Az ételek nagyon gyorsan elkészültek. Nagyon finom volt minden.
2014.01.20a párjával
Az étlap alapján friss halra és pizzákra épített hely. Látványkonyhával működnek, elválasztó üveg sincs a vendégtér és a konyha között. Rendelünk Margerita pizzát, fehérboros kagylót, lazac carpacciót, felfújtat. A pizza, korrekt, élvezhető, nem kiugró, de nem is amolyan magyarított változat. A...
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
66.948 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Szieszta Sopron - Napi árak félpanzióval, fürdőbelépővel
Napi árak félpanzióval, fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
33.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
99.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval