Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hát nem is tudom... még címet adni sem könnyű

Boom & Brass Bar és Restaurant BudapestBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest a térképen

Átlagos 2015. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. november 23.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A Vörösmarty téri C&A-ból kifelé jövet átverekedtem magam a pár napja kezdődött adventi vásáron, és azon méláztam, hogy hol és mit kellene enni ebédre, amikor angolul megszólított egy pufi dzsekis hölgy, és a Boom & Brass étlapját és a napi menüt ajánlotta. Gyorsan tisztáztuk, hogy nyugodtan beszélhetünk magyarul is, s mivel a hölgy szimpatikus és kedves volt, és a menü sem tűnt rossznak, úgy gondoltam, miért is ne, itt még úgy sem jártam.
A hely berendezése tömény, túlburjánzó, nagyon erős és karakteres, fekete-arany-vörös színek uralkodnak, ami egy kissé agyonnyomja az embert, hiába nagy a belmagasság és körben üvegek vannak, mégis félhomályos a tér. A bejárattól balra fekete bőrfotelek, jobbra normál székek és asztalok, 2 személyestől egészen a nagy körasztalokig. Jó félháznyi vendég, többnyire középkorú külföldi turisták, illetve néhány magyar öltönyös üzletember.
Az étlap szép kivitelű, nagy méretű színes fotókon mutatják be az ételeket. A fő profil könnyed, nemzetközi ételek: saláták, szendvicsek, de vannak tipikus magyaros fogások is, gondolom, a turisták miatt ez elvárás, steak-ek, grill ételek, tészták. Nem túl eredeti, inkább kiszámítható, árakban átlag feletti, úgy is mondhatnám, hogy a konyha teljesítménye alapján túlárazott.
Első fogás karfiolleves, öblös csupornyi mennyiségű, nemcsak egy csésze, elég sok karfiollal, amelyek állaga éppen megfelelő volt, a lé is finom, egész jó a fűszerezése, viszont a sárgarépát egy fokkal tovább kellett volna főzni, szerintem nem ress, hanem egy kicsit nyers maradt. A 2 főfogás közül a grillezett sertésbordát választottam pirított gombával és tejszínes pestós gnocchival (sajtkrémmel töltött csirkemell és brokkolis sült rizs ellenében). A főételre elég sokat kellett várni ahhoz képest, hogy ez volt a menü, és ez nem is sikerült túl jól. A hús száraz volt, s emiatt meglehetősen kemény, kissé már cipőtalpas, a gnocchi szerintem spenótos volt, és túlfőtt, s pont ugyanolyan volt, mint az ALDI-s előrecsomagolt gnocchi, a pirított gomba mentette meg a fogást, de az étel fele így is a tányéron maradt, pedig nem volt éppen hatalmas adag. A desszert 2 gombóc csokis profitterol, ezt erős közepesnek értékelem. Friss volt, de teljesen átlagos, minden különlegességet vagy egyedi hatást/ízt nélkülözött. Mindez a külföldi vendégeknek ital nélkül 10 euro, a magyaroknak kedvezményesen 2600 Ft (bár azon elgondolkodtam, ez így tényleg szabályos-e, s nem diszkrimináció?)
Az étteremben sok a felszolgáló, akik látszólag rendszer nélkül jönnek-mennek minden asztalhoz, mintha nem lennének egymás között leosztva a szektorok. Szervizdíjat nem számolnak fel.
A mosdó a pincében található, az odavezető lépcsőház falait rengeteg, számomra többségében ismeretlen "hírességek" fotói díszítették, akik itt jártak a Boom&Brass-ban. A mosdó is dizájnos, azonban a WC gusztustalan sárga volt a vízkőtől vagy egyéb szennyeződéstől.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (20)
Boom & Brass Bar és Restaurant Budapest - BelsőBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - Étel/italBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - Étel/italBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - Étel/italBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - BelsőBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - BelsőBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - EgyébBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - MosdóBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - BelsőBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - MosdóBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - BelsőBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - Étlap/itallapBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - Étlap/itallapBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - BelsőBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - BelsőBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - Külső képBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - BelsőBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - Étlap/itallapBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - Külső képBoom & Brass Bar és Restaurant Budapest - Külső kép

Boom & Brass Bar és Restaurant további értékelései

2014.03.08barátokkal
Kiváló
A belvárosban járva esett a választásunk erre az étteremre. Szimpatikus volt a terasz, ott is foglaltunk helyet végül. Nagyon kedves pincér fogadott. Gyors volt, mint a villám. Perceken belül már a hűsítőinket iszogattuk. Az ételekkel maradéktalanul meg voltunk elégedve. Hozták a belvárosi...
2014.02.19a párjával
Kiváló
Fantasztikus estét töltöttünk itt, a fogadtatástól az elbúcsúzásig minden tökéletes volt. Udvarias, figyelmes, gyors volt a kiszolgálás, a felszolgálók nem voltak túlbuzgók, de eltűnni sem tűntek el, szinte telepatikusan érkeztek. :) Ételek ízharmóniája kitűnőek és megfelelő adagúak voltak. A...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Nyugdíjas ajánlat
Nyugdíjas ajánlat
05.26-06.21.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval