Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hatalmas fejlődés

Borbíróság BudapestBorbíróság Budapest a térképen

Kiváló 2021. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. november 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Borbíróság nyitás után törzshelyem volt, de egy idő után elszoktunk onnan. Eltelt vagy másfél évtized, a konyha időközben nagyságrendet fejlődött. Tavaly ősszel ismét betértem hozzájuk.
Az étlap rövid, igényes, jól átgondolt, lényegében minden fogás kóstolásra csábít a balzsamos fügével és házi kaláccsal kínált roston sült libamájtól a humusszal, szőlővel és dióval társított sült karfiolon át a friss lecsóval és pirított burgonyával körített vákuum alatt készült malaccsászárig.
Jómagam már egy éttermi élménnyel magam mögött s másikkal magam előtt kénytelen voltam kevéssé laktató fogásokat kérni, de nem jártam velük rosszul, sőt.
Séfüdvözletként apró tégelyben kacsapástétom érkezett, fekete majonézzel, kapros kukorica- és sült baconmorzsával megszórva. Remek kezdés.
A kapros juhtúrógombócokkal kínált uborkaleves a műfaj egyik csúcsa volt. Ez a fajta hideg, ügyesen fűszerezett, többféle terméket integráló uborkaleves úttörőnek mondható. Megvalósítása is kitűnő. Következő fogásom megjelenésre, ízre és állagra egyaránt kiváló lazacpástétom volt, amit üdén savanykás uborkavízzel öntöttel körbe. Nem okozott csalódást a félújhullámos bloggercukrászdák desszertjeire emlékeztető trópusi gyümölcstorta sem. Záróakkord egy ajándék amarettos puszedli-macaron volt.
A kiszolgálás kifogástalan, az árak értékarányosak.
Csillagos ötös.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Borbíróság Budapest - EgyébBorbíróság Budapest - EgyébBorbíróság Budapest - EgyébBorbíróság Budapest - EgyébBorbíróság Budapest - EgyébBorbíróság Budapest - EgyébBorbíróság Budapest - EgyébBorbíróság Budapest - EgyébBorbíróság Budapest - EgyébBorbíróság Budapest - EgyébBorbíróság Budapest - EgyébBorbíróság Budapest - Egyéb

Borbíróság további értékelései

2018.12.30egyedül
Kiváló
Az elmúlt években úgy 1-2 évvel ezelőttig rendre a legjobb fővárosi éttermek között tartották számon, mindig fel-felbukkant a nevük a toplistákon, de mostanában kevesebbet hallottam róluk, bár a helyszín, a berendezés, az irányvonal a konyhájukban mit sem változott. Talán nem "marketingelik", nem...
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
04.25-10.13.
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
75.075 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
76.480 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
81.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval