Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csúcshely

BoRock Borszaküzlet - Wine Shop Bar & Tapas BudapestBoRock Borszaküzlet - Wine Shop Bar & Tapas Budapest a térképen

Kiváló 2019. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. április 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A minőségi borfogyasztás vélhetően soha nem lesz tömegjelenség, aminek egyik oka, hogy a jó bor értő közönséget kíván, elmélyültséget, odafigyelést, ráhangolódást, amit rohanó, egyre inkább anyagelvű korunkban a többség nem fog rászánni. A másik az, hogy borként, amint azt Alkonyi László, az első számú magyar borszakíró rámutatott, két teljesen eltérő természetű és eredetű nedűt kínálnak az áruházak és borszaküzletek polcai, az egyik receptúra szerint készült nagyipari tömegtermék, a másik arccal, egyéniséggel, egyediséggel rendelkező nemes nedű. Utóbbi az, mely megérdemli a bor nevet. A kettő között különbséget tenni több év tanulást igényel.
Ebben a tanulásban nemcsak borszakértői kurzusok segíthetnek, hanem a borbárok is, ahol értő a kiszolgálás, barátságos a környezet, széles a választék és megfizethetőek az árak. Az utóbbi időben a legtöbb borbárban drasztikus áremelés történt, egy deci (egyes helyeken másfél deci) borra szemrebbenés nélkül elkérnek többezer forintot s a legolcsóbbak is 1000 ft körül tanyáznak.
Egy okkal több, hogy megbecsüljük azokat a helyeket, mint a nemrégiben nyitott Borock bor- és tapas bár, mely egyben borszaküzlet is, ahol bármelyik bort levehetjük a polcról és szaküzleti áron helyben megihatjuk, mindössze 10 % felszolgálás díj mellett. (Összehasonlításul: a legtöbb borbárban a felár nem 10, hanem 200%-os). Ezen kívül mindig van két kitűnő tétel bontva, egy fehér és egy vörös, melyeket másfél decire 700 illetve 800 forintért kóstolhatunk. A „minőség-ellenőrzés” pár centiliter erejéig ingyen van. A borok mellé kitűnő minőségű felvágottakat valamint sajtokat kínálnak. A galériázott beltér otthonos, vendégmarasztaló, az üzletvezető-tulajdonos kommunikatív, érdeklődő, ura a maga szakmájának, szívesen ad és fogad tanácsot.
Egy szó, mint száz, remek hely a Borock, jó szívvel ajánljuk a kezdő és haladó borrajongóknak egyaránt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
BoRock Borszaküzlet - Wine Shop Bar & Tapas Budapest - Külső képBoRock Borszaküzlet - Wine Shop Bar & Tapas Budapest - Étel/italBoRock Borszaküzlet - Wine Shop Bar & Tapas Budapest - BelsőBoRock Borszaküzlet - Wine Shop Bar & Tapas Budapest - BelsőBoRock Borszaküzlet - Wine Shop Bar & Tapas Budapest - BelsőBoRock Borszaküzlet - Wine Shop Bar & Tapas Budapest - BelsőBoRock Borszaküzlet - Wine Shop Bar & Tapas Budapest - BelsőBoRock Borszaküzlet - Wine Shop Bar & Tapas Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
88.339 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Yacht Siófok - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.02-ig
Hotel Yacht Siófok
32.691 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval