Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Menza a piac alatt

Budai Kantin BudapestBudai Kantin Budapest a térképen

Átlagos 2023. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. november 18.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Egyszerű, praktikus berendezésű, sok asztalos, nagy alapterületű önkiszolgáló étkezde a Fény utcai piac legalsó részén, a Mammut Bevásárlóközpont mögött. A beltéri asztalok mellett a nagy méret teraszon további sok asztal áll rendelkezésre, de látszólag ekkora vendégigény nincs, bármikor jártam erre, láttam bent fogyasztó vendégeket, de csak lézengő mennyiségben. Jól ismert, jellemzően magyaros és nemzetköri ételeket kínálnak, minden hétköznap van ebédmenü. Napi leves és főétel 2 fogásos menüje 1950 Ft, ottjártamkor burgonyaleves és tejszínes csirkeragu zöldséges rizzsel. A menün kívüli ételeket én egy kicsit drágának találtam, pl. egy csirkés főétel burgonya körettel 2900 Ft-ért egy ilyen zsánerű helyen szerintem egy elég meredek. A rántott Camembert rizzsel, áfonyával 2300 Ft.
3 féle leves közül sajtkrémlevest választottam, csészényi mennyiség, amelyhez járt egy kis sajtos pirítós (750 Ft), valamint az előételek közül 1 db hortobágyi húsos palacsintát ettem (1050 Ft), ha kérsz rá tejfölt, az plusz 300 Ft. Máshol ez "jár" hozzá, benne van az árban, nem is értettem.
A kiszolgálás a pultnál gyors, pörgős.
Mivel minden étel előre elkészített, mindent mikróznak, a rántott, bundázott húsokat, sült krumplit is, amely csak tovább ront az állagon, minőségen, élvezhetőségen. A mikrók ajtaja folyamatosan csattogot. Nekem egyik ételem ízvilága sem tetszett, meg lehetett enni egyszer (a hortobágyi palacsinta szálazott húsos - pulyka? - töltelékét egyszer sem), de nem volt nagy élvezet. A hortobágyin csak a paprika íz uralkodott, más fűszert nem éreztem benne, a palacsinta pedig meg volt égetve. A levesben a száraz sajtdarabok zavaróak voltak, A kis pirítós hidegre száradt. Jó lett volna egy kancsó víz az asztalokra, szerintem belefért volna az árazásba.
Valószínűleg tudtam volna olyan ételt választani, ami ezeknél egy fokkal jobb, így egy kegyelem hármassal búcsúzom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (6)
Budai Kantin Budapest - Külső képBudai Kantin Budapest - Külső képBudai Kantin Budapest - Étlap/itallapBudai Kantin Budapest - Külső képBudai Kantin Budapest - Külső képBudai Kantin Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2026.01.01-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Thermal Hotel Visegrád - Örökifjak 62+
Örökifjak 62+
2025.06.20-ig
Thermal Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval