Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kincses cukrászda Budán

Budai Mandulás Cukrászda BudapestBudai Mandulás Cukrászda Budapest a térképen

Kiváló 2018. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. január 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ez a környék Budapest azon részei közé tartozik, amelyek számomra az ismeretlenség homályába vesznek, szürke foltok a térképen. Viszont erről a cukrászdáról pozitív véleményeket olvastam, de nem az ún. gasztro-marketinges oldalakon, így érdemesnek tartottam felkeresni.
A Hegyalja út és a Déli pályaudvar között található, csendes, szinte kihalt ez a környék hétköznap napközbeni órákban. A közelben kis játszótér van.
Érdekes szintemeléssel kialakított beltér az utcaszinthez képest meg van emelve vagy fél méterrel, gondolom, alatta pincézve lehet az épület. A berendezés afféle szalon jellegű, klasszikus cukrászda bútorzattal, kárpitozott székekkel, párnás sarokasztallal nagyobb társaságok részére.
A pultban felsorakozó sütikínálat látványos, sokszínű. A klasszikus úm. fősodratú vonalat képviselik, inkább az ismertebb, már bevált, tömegigényt kielégítő süteményeket, tortákat készítik. Árban 350-550 Ft közötti szeletárak, teljesen korrekt. Ne feledjük, Buda 1. kerületben vagyunk!
Ami számomra újdonság volt, azt választottam, habos citromos pitét (380 Ft), valamint hozzá narancslevet (0,33 l Toma, 390 Ft). Az aprósütemények közül a stollent nem ismertem, ami egy sváb adventi tészta, kicsit a gyümölcskenyérre hasonlít hatására, csak annál sokkal jobb és itt hasé méretű darabkákban készítik. A kóstoló után nem volt kétséges, hogy ebből kell vásárolni egy zacskóval.
A mosdó tiszta, rendezett.
A bejglit is kóstoltam, az sem volt rossz, de őszintén szólva a bejgli egyik töltelékkel sem tartozott soha sem a kedvenceim közé.
A kiszolgálás (egy ifjú hölgy személyében) kifogástalan, barátságos, segítőkész. Szervizdíj nincs, bankkártyával lehet fizetni.
Szívesen kóstolnék még innen mást is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Budai Mandulás Cukrászda Budapest - Külső képBudai Mandulás Cukrászda Budapest - Étel/italBudai Mandulás Cukrászda Budapest - BelsőBudai Mandulás Cukrászda Budapest - Étel/italBudai Mandulás Cukrászda Budapest - Étel/italBudai Mandulás Cukrászda Budapest - Étlap/itallapBudai Mandulás Cukrászda Budapest - MosdóBudai Mandulás Cukrászda Budapest - BelsőBudai Mandulás Cukrászda Budapest - BelsőBudai Mandulás Cukrászda Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Nyári sláger kiemelt időszakban
Nyári sláger kiemelt időszakban
07.12-08.18.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
99.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Sándor Hotel Pécs - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2024.12.23-ig
Sándor Hotel Pécs
34.900 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel