Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az ülő Buddha vigyáz ránk

Buddha-Bar Étterem BudapestBuddha-Bar Étterem Budapest a térképen

2015. novemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2015. november 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Ferenciek terén található neobarokk stílusú Klotild Palotában található az exkluzív, 5 csillagos Buddha-Bar Hotel, ahová egyszerű magyar földi halandóként még nem volt szerencsém bejutni, az épület másik oldaláról a Váci utca felől nyíló Buddha-Bár éttermet viszont meglátogattuk ebédidőben.
A bejáratnál természetesen recepciós kuckó, face-kontroll, majd bebocsátást nyerhetünk a "szentélybe". Hatalmas tágas beltér, amelynek központi, mindent uraló és betoltő figurája egy óriási, több méteres ülő Buddha szobor. A falak aranyba és sötétvörösbe burkolóznak, a bútorok baránsfeketék. Bár hatalmas csillárok világítják be a teret (de leginkább csak felfelé), a természetes fény hiánya miatt mégis rejtélyes félhomály honol. A kiszolgálás professzionális, végletekig udvarias, de kissé kimért, poroszos. Az egyik fiatal felszolgáló hölgy jelent üdítő kivételt, akivel lehet némi személyesebb beszélgetést is kezdeményzni.
Az árfekvés a luxus felé közelít, azonban hétköznap ebédidőben (12-15 óra között) egy - a helyhez képest - kedvező menüt kínálnak, 2 féle bento menü keretében. Hasonlóképpen kedvező(bb) ár-érték arányú a vasárnapi Sundary Brunh svédasztal fejenként 8900 Ft-ért. A 2 bento box közül a Curryt választottuk mindhárman (kár, mert így a másikat nem volt lehetőségem letesztelni vagy legalább megnézni, de igazat adok abban a kollégámnak, hogy a másik nem is volt annyira ázsiai), amelyben előételként samosa tekercs chili chutney-val (kb. 4 db kis tavaszi tekercs), lencsés-karfiolos masala (kb. dal, tipikus indiai zöldség egytálétel), tigrisrák thai vörös curryvel (a menü legerősebb fogása, de csak 2 db közepes méretű rákot kaptunk), "Murg Makhani" tandoori csirke vajas paradicsommártással. Ez utóbbi meglepően átlagos volt, semmivel nem szárnyalta túl a jobbféle pesti indiai éttermek főztjét. Sőt! Ezek az ételek inkább kisebb ízelítők, falatkák kicsit indiai, kicsit kínai, kicsit japános. Önmagában mindegyik fogás kevéske, de összességében a desszerttel együtt elég kiadós. A desszert után a magam részéről mindent megbocsátottam, mert az valóban pazar volt, mind vizuális-, mind ízélmény szempnotjából. Egy remekbe szabott és végre megfelelő mennyiségű étek: banános-kardamonos Creme Brulée vanília és keserűcsoki fagylalttal. A másik bentoban hasonlóképpen az ázsiai fúziós konyha ízelítő fogásai jelennek meg, de ebben sokkal erősebb a "fúziós" vonal, mint az "ázsiai": csirkesaláta, tekercs, wokban sült marha, rák tempura. A menü évente 2 alkalommal változik.
A mosdó is trendi, dizájnban tökéletesen illezkedik az étteremhez.
Egyszer mindenképpen érdemes ellátogatni a Buddha-Bárba, de inkább a hangulata miatt, a konyha annyira nem egetrengető.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (19)
Buddha-Bar Étterem Budapest - Külső képBuddha-Bar Étterem Budapest - BelsőBuddha-Bar Étterem Budapest - BelsőBuddha-Bar Étterem Budapest - BelsőBuddha-Bar Étterem Budapest - BelsőBuddha-Bar Étterem Budapest - BelsőBuddha-Bar Étterem Budapest - Étel/italBuddha-Bar Étterem Budapest - Étel/italBuddha-Bar Étterem Budapest - Étel/italBuddha-Bar Étterem Budapest - Étel/italBuddha-Bar Étterem Budapest - Étel/italBuddha-Bar Étterem Budapest - BelsőBuddha-Bar Étterem Budapest - Étel/italBuddha-Bar Étterem Budapest - Étel/italBuddha-Bar Étterem Budapest - Étel/italBuddha-Bar Étterem Budapest - BelsőBuddha-Bar Étterem Budapest - MosdóBuddha-Bar Étterem Budapest - BelsőBuddha-Bar Étterem Budapest - Egyéb

Buddha-Bar Étterem további értékelései

2015.03.05családjával
Az idei Torkos csütörtök alkalmából látogattunk el a Buddha bárba. Ez az akció ugyebár elsősorban arra alkalmas, hogy olyan helyekre is eljussunk, amit egyébként nem tudnánk megfizetni, mint amilyen az Alabárdos, a Nobu vagy a Pierrot. Ahol meg is fordultunk korábbi években. Idén többek között...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Yacht Siófok - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Hotel Yacht Siófok
57.979 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
41.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
56.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval